În perioada 25-26 septembrie, 25 de firme maghiare se vor afla la Timișoara într-o vizită de studiu în cadrul Climate Kic. Tematicile vizate sunt: monitorizarea gazelor cu efect de seră, servicii de adaptare la reducerea amprentei de carbon, tranziția către practici „prietenoase” din punct de vedere climatic, sisteme de oraș durabil, mediul construit, dezvoltarea unei bio-economii, simbioză industrială.
Climate Kic este cea mai mare rețea europeană destinată încurajării inovației și spiritului antreprenorial în realizarea de produse și sisteme care să ajute la atenuarea sau adaptarea la schimbările climatice. Delegația maghiară va vizita și Institutul de Energii Regenerabile al Universității Politehnica, dar și două firme din județ care își vor prezenta tehnologiile utilizate în procesul de reciclare a deșeurilor animale și respectiv deșeurilor plastice. Evenimentul se înscrie în Programul „Vizite de studiu” al Proiectului Climate Kic, prin care, în luna iunie a acestui an, 25 de companii timișene au participat la un schimb de experiență în zona Budapesta.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener oficial român al Biroului Regional Climate-Kic din Ungaria Centrală, organizează, de asemenea, o întâlnire în care reprezentanți ai Centrului Național pentru Producție și Consum Durabil, ai Primăriei Timișoara – Biroul de Mediu și ai Denkstatt Romania vor avea intervenții despre Timișoara ca oraș sustenabil, strategia de combatere a schimbărilor climatice, inițiative locale în domeniul eficientizării energetice și a energiilor regenerabile etc. În cadrul aceluiași proiect, până în prezent, la Programul Incubare / Accelerare – prima etapă au participat șase antreprenori din Timiș care candidează pentru sprijin la start-up-uri inovative în planificarea afacerii, inclusiv sprijin financiar direct de până la 20.000 euro. Sesiunea de înscrieri este încă deschisă. De asemenea, prin Programul „Dezvoltare profesională – Pionieri în Practică”, 11 persoane ocupate (antreprenori, angajați) din domenii cu potențial impact climatic au participat la un program de stagiu de o lună în zona Budapesta, urmând ca în luna octombrie să beneficieze de încă o lună de stagiu în una din cele cinci regiuni vizate de proiect: West Midlands – Marea Britanie, Emilia Romagna – Italia, Valencia – Spania, Hessen – Germania și Silesia de Jos – Polonia. Antreprenori motivați cu idei de afaceri inovatoare sau care fac dovada utilizării de tehnologii de ultimă generație cu puternic impact climatic sunt așteptați la sediul CCIAT din Piața Victoriei nr. 3, et. I, Cristina Bădulescu, consultant, tel. 0374-160.903.
Comentarii prin facebook