Ediția a zecea a Street Delivery Timișoara pleacă pentru prima dată din centrul orașului. De această dată, festivalul de stradă se mută într-o altă zonă istorică și cu poveste, cea a Pieței Traian, dând viață mai multor străduțe, care se vor transforma în… ateliere vii.
Gândește-te cum ar fi ca radioul bunicii să capete o mufă prin care îl poți conecta la smartphone? Cum ar arăta o colaborare între un ceasornicar și un DJ? Ce ar putea face un restaurator de mobilă cu o imprimantă 3D? „Anul acesta ne concentrăm pe meșteșug, pe oameni pasionați de arta meseriei lor. Aducem împreună meșteșuguri vechi și noi, construim o punte între meseriașii tradiționali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari, ceaprazari etc.) și noua generație de makeri (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți șamd), pentru un schimb de instrumente, cunoștințe, tehnici și viziuni din care să iasă scântei și poate să inventăm noi moduri de interacțiune cu obiectele și meseriile aproape uitate”, spune Diana Petruț, coordonatul Street Delivery Timișoara. Festivalul de artă stradală a ajuns la ediția cu numărul 10 și se va desfășura în perioada 10-12 iunie. De această dată, el va ajunge în zona Pieței Traian, pe porţiunile Parcul Poporului/Regina Maria – str. I.L. Caragiale – str. Gh. Marinescu – Piaţa Romanilor – str. Episcop Iosef Lonovici – str. Corneliu Micloşi – str. Dionisie Linţia.
„Împletim generații, reinventăm meserii, ne regăsim între noi. Pentru că în 2016 Street Delivery e Meserie! Fă pereche cu un meșter din orice domeniu și înscrie-te la Street Delivery Meserie! până pe 15 mai. Propunerea voastră de proiect trebuie să respecte tema, să arate vizitatorilor procesul de lucru într-un mod interactiv și să vină cu soluții sustenabile prin care putem readuce meșteșugarii tradiționali și meseriile lor în atenția societății”, mai spune Diana Petruț. Ce trebui să faci? Simplu: să găsești un meșter sau un meseriaș, vorbește cu el, află-i povestea și spune-i despre Street Delivery. Dacă ești „maker”, lucrurile sunt aproape gata: nu mai trebuie decât să-l inviți la o colaborare și să gândiți împreună proiectul. Dacă nu ești, atunci fă-te ucenicul unuia sau ia-ți unul în echipă. Mai trebuie să-ți schițezi ideea aici și să adaugi niște imagini. Apoi, la început de iunie, ai toate șansele să-ți pui în practică proiectul… în stradă!
Comentarii prin facebook