La ce ne mai trebuie spitale, daca vom avea Catedrala Neamului?

Noul primar al Bucureștiului, Gabriela Pandele, a decis să aloce Catedralei Neamului, printr-o rectificare bugetară, 15 milioane de lei. Suma inițială alocată acestui proiect faraonic și de mega prost gust (e drept, e doar o opinie personală) a fost de două milioane de lei. La urma urmei, fiind aleasă de bucureșteni, ea poate să dea pentru catedrală și un miliard de lei. Cu o condiție. Să nu ceară apoi bani de la guvern pentru RADET, RATB, drumuri sau panseluțe. Fiindcă atunci ar rezulta că fraierii din restul țării plătesc tâmpeniile doamnei Pandele. Și, mai exact, doar fraierii din Ardeal și Banat care varsă mai mulți bani la buget decât li se întorc acasă. Altfel, bucureștenii să spele pe cap atât cu doamna Pandele, cât și cu „Măgăoaia Neamului”.

În aceeași zi în care dna Pandele suplimenta bugetul pentru Catedrala Neamului (Prost), într-un spital din București se stingea din viață, din cauza infecțiilor interpitalicești, Nicolae Mărășescu, poate cel mai mare antrenor pe care l-a avut atletismul românesc. Nu era nici primul și, din păcate, nici ultimul român care sfârșea într-o unitale spitalicească din cauza acestor viruși. Au fost sute și vorbim doar de cei mai cunoscuți. (De exemplu, marți, la Timișoara, a murit, aparent tot din aceeași cauză, fostul candidat la primărie Grigore Trif.) Alte mii, poate zeci de mii de români au murit din cauza acelorași viruși, dar fără să se știe. În multe cazuri au fost modificate chiar fișele, pentru a nu se afla adevărata cauză a decesului. Dar ce contează că spitalele din România sunt adevărate bombe biologice, dacă vom avea Catedrala Neamului!

Mai mult, s-a ajuns ajuns în situația ca astfel de decesuri să fie tratate drept o banalitate cotidiană. Nimeni nu se mai revoltă. S-a scris, la un moment dat, mult despre scandalul HexiPharma, dar apoi s-a ajuns iar să tratăm totul ca pe ceva firesc. Am ajuns să considerăm absolut firesc să intri într-un spital ca să te operezi de o apendicită și să ieși între patru scânduri. „Așa i-a fost scris!”, spun românii ridicând din umeri. Nimeni nu se mai miră. Crescuți cu această „normalitate”, copiii noștri vor considera poate drept o cutumă ca în spitale mulți oameni să moară din cauza virușilor. Un fel de ruletă rusească din care scapă cine poate. Dar mai important este că vom avea o mare catedrală de prost gust. Pentru care se găsesc tot timpul bani, la fel ca pentru sutele de biserici care se ridică în România.

Pentru spitale nu sunt însă bani. Și nici nu vor fi, fiindcă nimănui dintre cei care s-au ocupat de destinele țării nu le-a păsat. Fiindcă ei, marii patrioți la dat din gură, se operează în alte țări, chiar și când își scot un furuncul. Băsescu în Austria, iar Victor Ponta pentru o banală intervenție la picior s-a dus la prietenul Erdogan. Și atunci de ce să se facă eforturi bugetare pentru spitale, când poți ridica mândre catedrale pe care le vede tot neamul?! Iar spitalele vor rămâne în continuare locuri în care să-ți încerci limitele și norocul. La urma urmei, poate au dreptate cei care militează pentru cât mai multe biserici, catedrale și popi. La riscul reprezentat de spitalele din România, se pare că nu avem nevoie atât de medici, ci mai degrabă de preoți. Pentru ultima împărtășanie…

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

mortadella a spus: (august 10th, 2016 at 16:44 )

Datorita construirii de noi biserici s-au inchis spitalele si scoli pana acum si au plecat mii de medici peste hotare?Acolo unde credinta oamenilor nu mai exista ,bisericile se inchid,si aici ma refer la occidentul apostaziat,in conditiile in care numarul populatiei care frecventeaza in fiecare Duminica Biserica este crescut si constant,se poate face o analiza foarte simpla ,daca se justifica ori ba construirea de noi biserici.Catedrala este un etalon reprezentativ al credintei unui neam,neamul nostru este crestin-ortodox de 2 milenii,domnitorii acestui neam au luptat pt pastrarea credintei apostolice si nici macar cruciadele papistasilor n-au reusit sa ne converteasca .Cu toate ca au tras pe rug,au schingiuit si au dat foc bisericilor ortodoxe.De paganii inchinatori la zeul lunii allah nu mai discutam.Publicati si sumele alocate catre sanatate,invatamant si Biserica,sa stim si noi prostimea din ce parte vantul si cu ce scop.Si sa nu uitati un lucru,,Biserica aceasta n-o vor birui nici portile iadului,,deci cu atat mai putin o mana de putregaiuri in sortulete care vremelnic se cred stapani ai lumii trecatoare.

anteconbega a spus: (august 10th, 2016 at 17:28 )

Ce mai zice Lovendal, dragă Mortadella: „Pe timpul când a trăit, Iisus vorbea limba aramaică. Această limbă chiar este folosită de unele secte creștine orientale, pentru a păstra cuvintele originale spuse în Noul Testament de Iisus și apostolii săi. Scrieţi pe site-ul Atour.com cuvântul “God”, adică “Dumnezeu” şi veţi obţine echivalentul său în limba aramaică. Acesta este: hl0, care se pronunţă AaLaH sau AaLoH. Aşadar, când Iisus vorbea acum 2.000 de ani despre “Dumnezeu” pronunţa “Aalah”, adică foarte asemănător cu “Allah” al musulmanilor, care înseamnă tot Dumnezeu.
De ce creştinismul nu a păstrat cuvântul “Alah” pentru “Creator” şi a preferat cuvântul “Dumnezeu” (“God” în engleză sau “Deus” în latină)? Şi asta întrucât cuvântul “Dumnezeu” poate deveni plural (“dumnezei”/”zei”) sau chiar transforma în feminin (“zeiţă”). Pe când “Alah” nu ar mai fi putut fi pluralizat sau feminizat. Iată un mister care ar trebui desluşit…”

poli21 a spus: (august 10th, 2016 at 17:31 )

mortadella este o brinza foarte buna, spre deosebire de acest postac care pute a brinza stricata.

@anteconbega a spus: (august 10th, 2016 at 22:12 )

Elucubrezi,allah este unul din cei 365 de zei carora se-nchinau arabii in vremea falsului profet pedofil.Allah era un zeu cunoscut si venerat in lumea araba pre-islamica (la sumerieni si babilonieni) fiind numit „zeul lunii”. (op.cit., Islam, p. 7)
In antichitate zeul-lunii a avut diferite alte denumiri (toate legate de luna).
( acesta este motivul pentru care musulmanii au semiluna pe drapelele, pe moscheele si pe minaretele lor ).
Printre alte denumiri ale zeului- lunii, au fost si Nanna, Suen, Kusuh, sau Asimbabbar.
Assyrienii, Babylonienii, Akkadienii, Sabeenii, Sirienii si caananitii, au transformat denumirea zeului „Suen” in zeul „Sin”.
„Zeul Sin”, era capetenia tuturor zeilor pagani, (avand titlul si functia de de „Al-ilah”, …adica zeul suprem, sau domnul-zeilor ).
Ulterior cuvantul „Al-ilah” a fost simplificat in cuvantul Al-lah. (Allah)
(denumirea de „sin” apare si in Vechiul Testament atunci cand se vorbeste despre „pustia Sin” sau „muntele Sin-ai”.)
La Babilonieni „zeul-sin” era numit „Bel”. (ed. James Hastings, Edinburgh, T. & T. Clark, 1908, I:326).
De aici vine denumirea de Beel-zebub sau de Baal (adica diavolul) – 2 Kings 1:2-3, 6, 16

In antichitate, in cultura arabica, zeul-soare era o entitate feminina, iar zeul-lunii era o entitate masculina.
Zeul -lunii era castorit cu zeita-soare si aveau impreuna 3 fiice numite fiicele lui Al-lah. (Al-Lat, Al-Uzza, and Manat.)
Acesta este motivul pentru care musulmanii afirma cu tarie, ca Allah nu are un fiu …….(fara sa mentioneze insa ca are fiice).
Mahomed prin anii 630 en, a reformulat notiunea de Allah, numindu-l singurul „dumnezeu” (si nu cel mai mare dintre dumnezei).
Deasemenea a anulat conceptul de „sotia lui Allah” sau „fiicele lui Allah”.

Cultul zeului Allah a existat cu mult inaintea lui Mahomed, fiind instaurat la Mecca unde era K’abah.
K’abah era un o mare piatra neagra de meteorit care a fost sculptata in forma unui cub
fiind apoi asezata in centrul orasului Mecca.
K’abah era considerata ca fiind „Casa lui Allah” si musulmanii se inchinau (si se inchina si astazi) intotdeauna cu fata spre Mecca unde este K’abah.
(se inchina de cinci ori pe zi).
Mahomed doar a preluat acest zeu pagan Al-lah si el a decretat ca acesta este singurul „dumnezeu” la care trebue sa se inchine toti arabii.

Vechiul Testament a condamnat aspru inchinarea la dumnezeul-lunii: (Beel-zebub, Baal, Allah, sau cum o mai fi denumit el)
(Deuteronomy 4:19; 17:3; II Kings 21:3, 5; 23:5; Jeremiah 8:2; 19:13; Zephaniah 1:5, etc.)

Vreau sa mai mentionez si faptul ca apostolul Pavel a anatemizat atat Coranul (Quran ; Qur’an or Koran) cat si pe „ingerul Gabriel”
care i-a revelat lui Mahomed aceste informatii.
Apostolul Pavel a spus-o clar cu 550 de ani inainte de a apare Coranul:

•Dar, chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema! (Gal.1:8)
•Cum am mai spus, o spun si acum: daca va propovaduieste cineva o Evanghelie deosebita de aceea pe care ati primit-o, sa fie anatema! (Gal.1:9)

Si aceasta „evanghelie deosebita” se numeste Coran .

termopane si turnulete a spus: (august 11th, 2016 at 09:35 )

sa ne bucuram daca nu platim din banii nostrii si mega moscheea pulii.
termopanele si turnuletele crestin ortodoxe merg belea cu turcismele.

anteconbega a spus: (august 12th, 2016 at 08:20 )

Domnule @anteconbega@, spuneţi: „Printre alte denumiri ale zeului-lunii, au fost si Nanna, Suen, Kusuh, sau Asimbabbar.Assyrienii, Babylonienii, Akkadienii, Sabeenii, Sirienii si caananitii, au transformat denumirea zeului „Suen” in zeul „Sin”.”
De fapt, vorbiţi de doar câteva nume mai plăcute ale lui Allah, ele fiind în număr de 99, cunoscute sub denumirea de Cele 99 de atribute ale Lui Dumnezeu, fiind cuprinse în Qur’an și Sunnah. Musulmanii cred că acestea sunt cele mai bune nume ale Domnului, cunoașterea lor fiind fiind necesară celor ce doresc să aprofundeze înțelegerea atributelor numelui Lui Dumnezeu în Islam. Afirmaţia D-voastră: „in vremea falsului profet pedofil” nu cred că fericeşte acest site, zic eu, echilibrat şi civilizat. Din textul de mai sus unii pot descoperi un radicalism creştin ortodox exacerbat şi periculos.
Cât despre „puli21” e clar, omul nu-l iubeşte pe Lovendal, deşi nu l-a citit. Vorba ceea: Prostul dacă nu fudul, dacă nu-i prost destul! AC Recaş nu e Poli!

@anteconbega a spus: (august 12th, 2016 at 09:13 )

Daca tu consideri ca o persoana trecuta de 50 de ani care face sex cu un minor de 9 ani este normala ,atunci ce pretentii sa am de la tine.Sunt documente istorice care atesta ca aceasta marioneta a lui jahbullon a fost un pedofil,analfabet si lunatic.N-o spun eu din lanul de porumb,o spun scrierile istorice .Comparatia intre ortodoxie si islam nu-si are rostulOrtodoxia este cuvantul nemodificat al Celui ce S-a revelat lumii,islamul este o compilatie nereusita intre vt si nt,un plagiat de proasta calitate.Te intreb logic,si aici exista filmari video in acest sens.De ce merg muslimii in tari arabe la preot crestin pt a-i exorciza spunand textual,,mufti-ul nostru nu are nici o putere,, daca allah e mare?De ce musulmani,samani,budisti si alti pagani reveniti din morti clinice,coma profunda samd se convertesc la crestinism in urma unor revelatii,dar niciun crestin n-a trecut la paganism din aceleasi motive?Raspunsul il ai de 2milenii de la Cel ce este Logos-ul intrupat,prin care s-a intemeiat lumea,,nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine,,.Dar ai liber arbitru,constiinta,ratiune,calea ti-o alegi tu.

birlic a spus: (august 12th, 2016 at 14:04 )

@anteconbega, ce mai zice Lovendal, ca-l citii si io- Lot face sex cu propriile fiice! Jenant! (Facerea 19:31-33): “31. Atunci a zis fata cea mai mare către cea mai mică: “Tatăl nostru e bătrân şi nu-i nimeni în ţinutul acesta, care să intre la noi, cum e obiceiul pământului.
32. Haidem dar să îmbătăm pe tatăl nostru cu vin şi să ne culcăm cu el şi să ne ridicăm urmaşi dintr-însul!”
33. Şi au îmbătat pe tatăl lor cu vin în noaptea aceea; şi în noaptea aceea, intrând fata cea mai în vârstă, a dormit cu tatăl ei şi acesta n-a simţit când s-a culcat şi când s-a sculat ea.”
Ce-i mai nasol, pedofilia sau incestul?

@birlic a spus: (august 12th, 2016 at 14:35 )

Lasa-l pe Lovendal ca el nu stie in ce ape se sclada,e caldicel ca tine,nici cu dracul nici cu ta-su.Hai s-o despletim,poate-ntelegi si tu,ca unele-s mai grele decat carnea de porc.Oamenii pana la caderea lor in pacat,nu se inmulteau prin sex,neavand trup material,ci trup duhovnicesc asemanator cu al Mantuitorului dupa inviere.Unii oameni de stiinta se pronunta ca fiind din dimensiunea a6a,adica pe-ntelesul tau ,sfidezi legile fizice cunoscute de noi pe terra.Deci oamenii se-nmulteau prin Cuvant(care este Logos-ul,Hristos).,,sa facem om….Dupa cadere pt a se putea pereptua specia umana,care isi pierde calitatea ingereasca a mintilor fara de trup si primind trup animalicesc care nu se deosebeste de cel al animalelor prin compozitie,DAR purtator de suflet vesnic(dupa chipul si asemanarea Lui)se va permite incestul pana la Levitic.Daca studiezi,civilizatiile putin si istoria ai sa vezi ca dupa acea perioada cand se interzice cu strictete legaturile incestuoase,fiul nu mai are atractie fata de maica,fiica de tata samd.

anteconbega a spus: (august 13th, 2016 at 09:17 )

Domnul @Coadă de maimuţă gândeşte mai impresionant decât Jiji Becali, omul supercredincios care scrie cărţi bisericeşti în şepte ore, una pe zi, ca să-i se scurteze puşcăria Ce mai, un pustnic cu dileală moderată. Cuvânt fecundator, trup fantomatic, inimă zburdalnică! „Trup animalicesc care nu se deosebeste de cel al animalelor prin compozitie”. Hai, mă, matele ai codiţă mică precum Moş Martin sau un codoi stufos, precum Coana Vulpe?. Oricum, citind cele scrise de Lovendal şi cele de Coadă, rămâne dubioasa întrebare: ce e mai rău, pedofilia profetului sau incestul lui Lot? Dacă rămâi ateu eşti mai liniştit? Adică, ambele religii pleacă din păcate maxime? Mai ales că în societatea contemporană găsim, şi asta e tristeţe mare, ca să luăm un exemplu violent, numeroasele cazuri de bătrâne violate şi jefuite de tineri dezaxaţi. Restul e spoială de turle aurite, într-o ţară cu educaţie precară, sănătate mortală şi corupţie naţională. Şi cu multă, multă sărăcie, dar cu o Catedrală a Neamului, ridicată în întregime nu de Sfânta Biserică, ci prin Curviştina de Politică.

alex.begski a spus: (august 14th, 2016 at 11:27 )

Asta, Coada de maimutza, gandeshte radical, dar o face ca un cal. O fi un taliban ortodox pe rit vechi shi nou, care se tareste pe coate 10 kilometri, rugandu-se cu foc, dar uita sa se spele pe maini. Salmonela Religiosis!

@alex a spus: (august 14th, 2016 at 14:56 )

Bine spunea cineva ca trebe sa-ti mearga mintea cat de cat sa-ti dai seama ca esti prost.Nu-i cazul tau din pacate.

alex.begski a spus: (august 16th, 2016 at 13:29 )

Categoric tie- nu-tzi merge deloc.Dar de unde nu e nici televiziuea nu trasmite!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Situația in România

Total: 20103 cazuri

4643
active
1315
decese
14145
vindecate

Situația globală

Total: 6809128 cazuri

3100492
active
396902
decese
3311734
vindecate

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

Aconnect - Digitalizam Romania

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Pelici rămâne în Banat! A ales Reșița

Deși a avut mai multe oferte, fostul antrenor al Ripensiei, Alex Pelici a ales să antreneze într-un oraș unde a mai pregătit echipa și în care s-a bucurat de respectul tuturor. Așadar, „Pelicanul” a ales Reșița, el înlocuindu-l pe Dorinel Munteanu, un alt bănățean care și-a încheiat la sfârșitul lunii mai scurtul mandat în Valea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pelici rămâne în Banat! A ales Reșița
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

banner-iulius-town_728x90

Economic vezi arhiva Economic

Se redeschid terasele de la Iulius Town

Cel mai important centru comercial din Timişoara anunţă redeschiderea teraselor din cadrul complexului. De asemenea, clienţii au acces la parcul din incintă. Terasele de la Iulius Town sunt pregătite să întâmpine clienţii cu responsabilitate și măsuri de protecție. Ei vor putea să consume bucate tradiționale, un brunch londonez sau o cină rafinată, la terasa perfectă,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se redeschid terasele de la Iulius Town

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Intrat de ceva timp într-un con de umbră, senatorul de Timiş Adrian Diaconu se va număra printre propunerile PSD la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). El are şanse să ajungă şi preşedintele acestei instituţii. Fost poliţist, Diaconu a “înşirat” până acum patru partide: PDL, PP-DD, UNPR şi PSD. Săptămâna viitoare vor fi desemnaţi noii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un nou „transfer” pentru senatorul traseist Adrian Diaconu: de la PSD la CNCD. Are şanse să ajungă şi preşedinte
Începutul de weekend a însemnat o ieșire la iarbă verde pentru zeci de voluntari. Nu au aprins grătarele, ci au strâns gunoaiele împrăștiate pe iarba verde de pe malul Timișului. Este vorba despre acțiunea de ecologizare care s-a desfășurat astăzi, organizată de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, la care a participat și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Acțiune de ecologizare pe malul Timișului. Voluntarii au strâns gunoiul de Ziua Mediului/FOTO
La trei luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș face bilanțul. Au fost zeci de mii de persoane la trierea cărora reprezentanţii DSP au fost prezenți în vamă, aeroport și în gară, iar probleme recoltate trec de 2.300. Din luna aprilie, cei de la DSP Timiș au făcut triajul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei luni de la declanșarea pandemiei. Peste 2.300 probe recoltate de DSP Timiș și triaj pentru peste 70.000 de persoane în vamă, gară și aeroport
Vineri, Primăria Timişoara a semnat contractul de execuţie al proiectului de reabilitare a Căii Bogdăneştilor. Vor fi în total zece firme, incluse într-un consorţiu, care vor executa lucrarea din fonduri europene. Într-un nou spectacol media-Facebook, primarul Timişoarei a aflat în direct în cadrul videoconferinţei de presă de vineri, de la directorul său fidel Culiţă Chiş,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se poate semna contractul pentru reabilitarea Căii Bogdăneştilor din Timişoara. Executant e un consorţiu de zece firme
Deputatul USR de Timiş Cătălin Drulă a anunţat că a fost asigurat de conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) că marţi va fi lansată licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent centurii de vest. Această parte a centurii va închide inelul Timişoarei Cătălin Drulă afirmă că acest segment va rezolva mare parte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Licitaţia pentru studiul de fezabilitate al Centurii de Vest a Timişoarei se va lansa săptămâna viitoare
Top