Dezvoltarea Polului de Creştere Timişoara a fost tema dezbaterii organizate miercuri, la Palatul Administrativ. Membrii polului au fost informaţi despre oportunităţile de dezvoltare, dar s-a discutat şi despre planurile urbanistice generale ale localităţilor componente şi armonizarea acestora.
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Polul de Creștere Timișoara” a organizat miercuri, 9 noiembrie, în Sala Revoluției a Consiliului Județean Timiș, un workshop cu tema Dezvoltare Durabilă a Polului de Creștere Timișoara. Evenimentul este o continuare a activităților derulate de către Asociație privind informarea membrilor despre oportunitățile de dezvoltare a unităților administrativ-teritoriale prin finanțări nerambursabile, din fonduri europene, pe exercițiul financiar 2014-2020. Workshop-ul a avut două secțiuni, una privind finanțările nerambursabile pentru dezvoltarea UAT-urilor, iar cealaltă a fost organizată sub o masă rotundă pentru armonizarea PUG-urilor în arealul Polului de Creștere Timișoara.
În cadrul workshop-ului au dialogat cu participanții reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Vest (ADR), ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), ai Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici, Mijlocii și Cooperație Timișoara (OTIMMC), ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara – România Serbia (BRECT) și ai Grupurilor de Acţiune Locală din județ. Au participat primari, consilieri locali, promotori locali și alți reprezentanți ai autorităților publice locale, membre ale PCT, consilieri județeni, dar și alte persoane interesate de subiectul abordat. Participanților li s-a oferit prilejul de a clarifica aspecte privind domeniile de intervenție și alocările financiare pentru fiecare domeniu în parte, eligibilitatea intervențiilor, deschiderea apelurilor de proiecte și condițiile pentru accesare. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Polul de Creștere Timișoara”, constituită pe baza Hotărârii Guvernului nr. 998/2008 pentru desemnarea polilor de creştere şi a polilor de dezvoltare urbană, include, ca și membrii fondatori, Municipiul Timișoara și Consiliul Județean Timiș, precum și 14 comune din zona periurbană: Becicherecu Mic, Bucovăț, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Giarmata, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă, Orțișoara, Pișchia, Remetea Mare, Săcălaz, Sânmihaiu Român și Șag.
Comentarii prin facebook