A fost odată CMPDTP… Sau încă o mare „realizare” a primarului Robu

Cu o etapă înainte de final, ACS Poli este ca și retrogradată în Liga a II-a. Dincolo de tot felul de promisiuni, SF-uri, metrouri, fântâni zburătoare, stadioane suspendate, retrogradarea CMPDTP (cea mai Poli dintre toate toate Poli) este o „realizare” cât se poate de concretă a CMPDTP (cel mai primar dintre toți primarii), evident este vorba de Nicolae Robu. Înființată în 2012, la primul descălecat al lui Robu în scaunul de primar, ACS Poli, căreia chiar Robu i-a dat numele CMPDTP, își dă obștescul sfârșit după numai șase ani în care a legat nu mai puțin de trei retrogradări (de una s-a salvat la „masa verde” în dauna lui Rapid), ultima urmând să-i fie fatală.

Fiind un proiect 100% marca Robu, primarul ar trebui să dea acum câteva explicații despre acest eșec, pe care să și-l asume. Știu, cer prea multe de la un om care nu-și asumă niciodată nici cel mai evident eșec, dar în schimb se împăunează inclusiv cu realizările altora. Și acum, foarte probabil va spune că n-a avut nicio treabă cu echipa, că nu s-a implicat, că nu-i vina lui. Dar iată ce spunea același Robu cu mai puțin de un an în urmă, mai exact pe 21 iulie 2017: „Dragi iubitori de Poli, Pentru că în presa locală și națională apar tot felul de scrieri despre ce se întâmplă la Poli, în care sunt nominalizat, vreau să fie clare câteva lucruri în privința implicării mele: 1. Eu am avut inițiativa creării acestei echipe, în 2012, apoi tot eu m-am îngrijit ca ea să fie ținută în viață până în prezent și, desigur, mă voi îngriji și în continuare. 2. Pe parcurs, de-atunci și până în 2016, am fost mereu alături de echipă, dar nu m-am implicat decât în aducerea către ea a fondurilor (…) 3. Pentru 2016/2017 și 2017/2018, am decis să mă implic, în plus, în monitorizarea transferurilor și a angajărilor de cheltuieli (…)”.

E clar? În urmă cu un an, Robu promitea solemn că se va implica direct și în sezonul care tocmai ia sfârșit. Și cu toții știm că la el promisiunea e sfântă. Așadar ar trebui să uite explicația că „nu-i treaba mea” și măcar o dată în viață să-și asume un eșec. Și să dea și explicații. Fiindcă sunt enorm de multe lucruri de spus despre ce s-a întâmplat la Poli, dar mă voi opri acum doar la câteva aspecte. Pornind de la un management care ar trebui predat la toate școlile de profil la categoria „Așa nu”. De altfel, toți jucătorii care au trecut pe aici s-au speriat de cât amatorism e la club. Apoi să amintim de tot felul de găști și indivizi care au roit și atârnat, cu voie de la stăpânire, în jurul clubului, făcând doar rău. De acolo, și unele transferuri și contracte cel puțin ciudate. Nu mai vorbesc de rolul de Gigi Becali pe banii altora asumat de același Robu. Vă amintiți de destituiri de antrenori prin sms sau Facebook? Apoi, club foarte sărac, Poli și-a permis luxul de-a pierde pe bandă rulantă tineri jucători pe gratis sau pe sume infime. Cazul Mailat ajuns la campion cu CFR este elocvent despre ce se întâmplă acolo.

E adevărat, cele mai multe probleme au pornit de la lipsa banilor. Dar cine a promis implicarea financiară a Primăriei? De ce, în luna septembrie, primarul a anunțat solemn, speriat probabil de Cristi Brâncovan, că nu mai dă bani la Poli? În condițiile în care peste tot se dau bani perfect legal. Iar dacă tot și-a asumat statutul de patron, în lipsa banilor de la buget, de ce n-a făcut rost din altă parte? A, nimeni nu vrea să investească într-un club în care managementul e așa cum e? De altfel, așa cum a spus-o și Ionuț Popa, declicul la echipă s-a produs în septembrie, la acel anunț. Dar și chiar așa, de ce a fost îndepărtat Popa de la echipă? Nu cred că cu el pe bancă echipa ar fi retrogradat. Dar a fost dat afară tocmai fiindcă vorbea prea mult. Cât despre viitor, atâta timp cât nici Robu n-are un plan, e greu de spus. Cert este faptul că nu vor mai veni bani de la Ligă. Și că Poli are de dat lunar 50.000 de euro doar la ANAF. Plus mai sunt datorii enorme la jucători, antrenori etc. Iar cel mai dureros e faptul că publicul n-a adoptat-o pe CMPDTP. Cel mai probabil și din cauza CMP(rimar)DTP(rimarii).

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Petre a spus: (mai 29th, 2018 at 13:17 )

Cu un birlic care incaseaza 5000 de euro pe luna, cu bani sifonati de la sponsorii primariei….acesta este rezultatul!Pacat domnule primar…v-au țepuit miticii !

 
Vandame a spus: (mai 30th, 2018 at 10:46 )

Si voi, DeBanat, l-ati incurajat pe Roaba in ratacirea aceasta.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top