Super-tehnologie, muzică medievală, artă modernă. Doar câteva dintre „ingredientele” Nopții Muzeelor în orașul de pe Bega. Timișorenii au profitat de vremea perfectă și au ieșit, sâmbătă, la o plimbare… culturală de toată frumusețea.
E mai, e Noaptea Muzeelor. Sâmbătă, 19 mai, a fost din nou eveniment cu porți deschise la muzeele din Timișoara. Și nu numai. În Bastionul Theresia a fost, din nou, spectacol de muzică medievală, cu prezentare de arme și tehnici de luptă din trecut, dar și jocuri cu focul. În rolurile principale, cei de la Asociația de reconstituire istorică și păstrare a tradițiilor Losonczy Istvan. Peregrinii și Lupus Dacus. A fost, din nou, multă lume în curtea vechii cetăți a Timișoarei, iar spectatorii au fost de toate vârstele. Mulți dintre ei au ales să viziteze și colecțiile Muzeului Național al Banatului: fie să admire trofee de vânătoare, la Expovenatoria, fie să arunce un ochi în galeria lui Ștefan Popa Popa’s, fie să studieze instalația „de pământ” a celor de la Baraka.
La Muzeul de Artă a fost concert cu olimpicii Philip Goron și Lucas Kohl, iar curioșii au putut viziona expozițiile „Loss of Soul”, semnată Reszegh Botond, cea de icoane vechi bănățene, de artă bănățeană veche și de artă europeană. Expoziția Corneliu Baba a fost repanotată cu lucrări aflate exclusiv în colecția MArT, iar lucrările extravagante și inedite semnat Victor Vasarely au fost, pentru mulți, atracția serii. La Casa Artelor, în Galeria Pygmalion, a putut fi vizionată minunata expoziție de desene a lui Andrei Medinski. „Prin gaura cheii” este o colecție de povești intime, „spuse” cu ironie și tandrețe de un artist timișorean special. A fost „Noaptea Muzeelor” și la… sediul Nokia Timișoara. Aici a avut loc expoziția „Evoluția sistemelor de telecomunicații“, o călătorie în timp în domeniile comunicațiilor fixe și mobile, al calculatoarelor și roboticii. Curioșii au putut interacționa, de asemenea, prin realitatea virtuală cu echipamente din industria de telecomunicaţii.
Comentarii prin facebook