Tot mai mulți pacienți din Timiș au nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu

Tot mai mulți timișeni au nevoie, de la un an la altul, de îngrijiri medicale la domiciliu. Cel puțin asta reiese dintr-o analiză a Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș pe primele nouă luni din 2018.
îngrijiri medicale
În Timiș, în primele nouă luni ale anului, 644 de pacienți au beneficiat de îngrijiri medicale la domiciliu, aferente a 9.595 de zile. Suma decontată pentru aceste servicii a crescut la 648.682 lei. Comparativ, în 2017, în aceeași perioadă a fost decontată suma de 458.407 lei. În primele nouă luni ale anului 2017, 188 de timișeni au beneficiat de îngrijiri medicale, aferente a 7.966 de zile de îngrijiri medicale la domiciliu. Bugetul pentru servicii, pentru anul în curs, este de 917.000 lei.

Pentru a beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu, urmare a recomandării medicului, asigurații au nevoie de următoarele documente: recomandare în original de la medic, nu mai veche de cinci zile, cerere și declarație tip completate, copie după cartea de identitate a pacientului/certificat de naștere pentru minori, copie după talonul de pensie, unde este cazul. În situația în care actele sunt aduse de un aparținător (părinte, soţ/soţie, fiu/fiică sau rude de gradul doi), se solicită o copie a cărții de identitate și dovada gradului de rudenie, iar în cazul împuternicitului sau reprezentantului legal al pacientului se solicită împuternicire/procură notarială.

„Bolile pentru care se solicită îngrijiri medicale la domicliu sunt boli grave sau foarte grave. Mă refer aici, printre altele, la diferite tipuri de tumori maligne și limfoame, amputații membre, boală Parkinson, boală Alzheimer, infarct cerebral și alte anevrisme”, a transmis Victor Dumitrașcu, președinte-director general al CJAS Timiș.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

deșeurile

Începe campania de colectare de deșeuri voluminoase! Unde și când vor fi puse containerele speciale

Timișorenii pot scăpa de mobilierul vechi și de alte obiecte de care nu mai au nevoie prin case. Începe campania de colectare a deșeurilor voluminoase. În oraș vor fi amplasate, în fiecare zi, între orele 10,30 și 18,30, containere unde trebuie să duceți deșeurile.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Începe campania de colectare de deșeuri voluminoase! Unde și când vor fi puse containerele speciale

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top