Cam 10% din bolnavii de hepatită cronică din Europa sunt în România. În același timp însă, România este pe ultimul loc din 30 de state europene în ceea ce priveşte accesul pacienţilor cu hepatită la tratament şi servicii medicale specializate. Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice caută voluntari pentru a organiza Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei.
Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei este marcată pe 28 iulie. Pentru ca evenimentul să fie organizat așa cum se cuvine și în România, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice recrutează voluntari, în special din București, Brașov, Iași, Cluj, Turda, Timișoara, Oradea, Alexandria, Craiova, Giurgiu, Sibiu, Piatra Neamț, Brăila, Galați și Constanța. Aceștia vor avea de lucru în perioada 23-28 iulie, cu precădere în ultimele trei zile. Voluntarii vor participa la acțiuni de conștientizare asupra riscurilor infectării cu virusurile hepatice și, în general, asupra problematicii afecțiunilor hepatice.
Singura condiție, dacă vreți să fiți voluntari, este să aveți peste 16 ani. Veți beneficia de training și, la final, veți primi o adeverință care să vă ateste activitatea. Potrivit unei legi adoptate în luna mai, voluntariatul este recunoscut ca experiență profesională. Înscrieri și detalii suplimentare se pot obține aici și aici. Potrivit estimărilor oficiale, în fiecare an, în lume, circa 1,4 milioane de persoane se îmbolnăvesc anual de hepatita A. Sunt 240 de milioane de oameni care suferă de hepatită B și 150 de milioane cu hepatită C. În România sunt estimate a fi 10% din cele 12 milioane de persoane din Europa care se presupune că ar fi infectate cu virus hepatic C.
Comentarii prin facebook