Desi recepteaza cu indiferenta superioara calomniile, Robu rabufneste din nou

Primarul Nicolae Robu face, pe Facebook, un inventar pompos al realizărilor sale ca om politic și cadru universitar. Totul, în replică la ceea ce el numește „o campanie intensă de discreditare” dusă de niște entități pe care – din nou – nu le numește, dar le acuză că fac asta pentru că nu-și pot urmări interesele.

robu la masa

Liberalul Nicolae Robu spune că, de un an, în Timișoara se duce o campanie de discreditare a sa, orchestrată de anumite grupuri de interese care nu-și mai pot face mendrele în oraș. Reacția sa a venit, așa cum era de așteptat, pe Facebook, unde primarul și-a postat un fel de CV centrat pe realizările sale din perioada în care era rector al Politehnicii, dar și pe acumulările sale în materie de viață politică. Robu e supărat că pe seama lui sunt puse idei „năstrușnice” – cum ar fi cele cu anticoncepționalele pentru ciori – sau fals extravagante – cum ar plantarea palmierilor, despre care spune că sunt o prezență absolut firească la Timișoara.

Iată integral textul publicat de primarul liberal:

„De cca un an, am asistat fără reacţie până acum la o campanie intensă de discreditare a mea, susţinută de grupuri de interese nemulţumite că, în Timişoara, cu mine ca Primar, nu-şi pot face jocurile. Mi se pun în cârcă tot felul de idei năstruşnice TOTAL străine de mine: că aş fi vrut să dau anticoncepţionale la ciori (ideea a existat, dar n-a fost a mea -Doamne fereşte!-, ci a unei ziariste, eu fiind -culmea!- doar primul care a luat-o în derâdere), că aş fi cumpărat nu ştiu ce papagali care ar fi murit de frig (papagalii cică ar fi existat, dar erau ai unei persoane private, nu ai Primăriei, iar eu habar n-am avut măcar, de existenţa lor!), etc., etc., iar unele lucruri reale făcute de mine, sunt prezentate drept excentricităţi şi / sau risipă de bani publici (vezi cazul “palmierii”: nu e oare ridicol să susţină cineva că e deplasat să existe -mai ales după ce au mai existat în perioada interbelică!-, palmieri în Timişoara -costând ÎN TOTAL doar 5600 euro -140 euro / bucată-, câtă vreme ei există cu un firesc total și sunt deosebit de apreciați în Paris, Viena, Praga, Munchen, Karlsruhe, Berlin, Bergen (Norvegia!), etc. ?).

Vreau s-o spun răspicat: Eu sunt un om serios şi onest, care, muncind enorm, cu dăruire totală, cu pasiune nestăvilită, am făcut performanţă în tot ce m-am angajat. Profesor universitar fiind de profesie -cu specialitatea Calculatoare- am obţinut cele mai înalte titluri și recunoașteri academice:
1. Am avut 4 mandate de Prorector al Politehnicii, obținute prin alegeri, în perioada 1990-2004
2. Am avut 2 mandate de Rector al Politehnicii, obţinute prin alegeri, în perioada 2004-2012, perioadă în care Rectorul era implicit și Președinte al Senatului Universitar
3. Am fost ales Președinte al Senatului Universitar pt perioada 2012-2016, când legislația a disociat această funcție de cea de Rector (în iulie 2012 m-am autosuspendat din această funcție pt a nu risca să fiu acuzat de ANI de incompatibilitate)
4. Am fost ales de 2 ori în Biroul de Conducere al Consiliului Național al Rectorilor, membru în perioada 2004-2008 şi Vicepreşedinte în perioada 2008-2012
5. Am fost onorat cu cel mai înalt titlu academic, acela de Doctor Honoris Causa, atât în România, cât și în Franta, iar în Ungaria cu titlul academic suprem local, “Prouniversitas”
6. Sunt membru de onoare al Academiei de știinte şi Arte Americano-Române
7. Sunt membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România
8. Am obţinut din partea studenţilor în cadrul evaluărilor cadrelor didactice făcute de ei sub anonimat numai aprecieri superlative, inclusiv titlul de “Profesor Bologna”, acordat de ANOSR
9. Am lăsat în urma mea ca Rector: o universitate clasată în cea mai înaltă categorie valorică instituită prin lege, cu o organizare internă şi curriculum-uri profund reformate, moderne, cu peste 300 laboratoare echipate la cele mai înalte standarde (printre altele, cu peste 4000 de calculatoare de top!), cu zeci de amfiteatre noi sau modernizate, cu o mulţime de clădiri noi, realizate de mine, pt bibliotecă, institut de cercetări, spaţii de învăţământ, bazin de înot, cu baze sportive noi sau extinse şi modernizate, cu cămine şi cantine reabilitate şi modernizate, etc., etc.
10. Ca o chintesenţă a celor de mai sus: am ţinut la studenţi şi ei au ţinut la mine într-atât încât e de notorietate în oraș și nu numai că studenții îmi spuneau “tata Robu”.
În politică, tărâm în care activez doar de 5 ani, intrând în 2008, când eram deja ales Rector pt al doilea mandat, am obținut următoarele performanțe:
1. Am fost ales Senator al României, în 2008, cu un scor în alegeri dublu față de scorul partidului meu (PNL)
2. Am fost ales Președinte PNL Timișoara în 2009
3. Am fost numit Președinte Interimar al PNL Timiș în 2009
4. Am fost ales membru în Biroul Politic Central al PNL în 2009
5. Am fost ales Președinte PNL Timiș în 2010
6. Am fost ales Vicepreședinte la nivel național al PNL în 2012
7. Am fost ales Primar al Timișoarei în 2012, din postura de locomotivă USL, şi nu din cea de remorcă (sau… “păpuşă gonflabilă” USL, ca să-l citez pe un “aliat” ), atâta vreme cât numărul voturilor obţinute de mine a fost semnificativ mai mare ca numărul voturilor USL.
Să mai adaug şi că, în perioada comunistă, n-am avut nicio funcţie politică, fiind printre extrem de puţinii universitari nemembri măcar ai Partidului Comunist?

Am lăsat modestia la o parte pt a-mi apăra față de agresiunea unor oameni de nimic ceea ce am strâns o viaţă şi la care țin enorm, ele fiind valori pe cale de dispariție în societatea românească: ONOAREA ŞI BUNA REPUTAŢIE. Pt că, dincolo de receptarea cu indiferenţă superioară a tuturor calomniilor, om fiind, simt și eu -mărturisesc-, din când în când, nevoia unor reacţii.
Atâta tot…”

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

niculae a spus: (January 16th, 2014 at 14:25 )

ati vazut vreodata un om mai..cum sa-i zic sa-i zic pe nume?…mai bou ca robu? EU NU!!!

 
ino the perfect spirit a spus: (January 16th, 2014 at 14:28 )

BRAVO ROBU!!TE SUSȚIN ȘI EU INO ȘI TIMIȘORENII CARE SÎNT PENTRU TIMIȘOARA ȘI BANAT SĂ NU LASĂM ȚIGÂNIADA SĂ-ȘI FACĂ HORA ÎN TIMIȘOARA ÎN MIZERIA LOR!!!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!!

 
claudiu a spus: (January 16th, 2014 at 18:25 )

Un mare imbecil, traieste in lumea lui.Felicitari celor care l-au votat!Cel mai slab primar posibil

 
Geneticianul a spus: (January 16th, 2014 at 20:20 )

ino the perfect SPIRT si Robu sunt rude.

 
ino the perfect spirit a spus: (January 17th, 2014 at 01:24 )

EȘTI INSPIRAT DAR NU DESTUL DE. INTELIGENT SĂ ȘTI CINE ESTE INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!ORICUM O PERSOANĂ FOARTE, FOARTE IMPORTANTÂ PENTRU TIMIȘOARA!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!!

 
Bobby a spus: (January 16th, 2014 at 23:29 )

Fix prietenii de FB il vor vota pe Robu in 2016. Inca un mandat nu mai primeste boul asta.

 
dr a spus: (January 17th, 2014 at 00:13 )

bolnav cu capu’

 
tipsy a spus: (January 17th, 2014 at 00:19 )

ce locomotiva mah? ai avut cu cateva sute de voturi mai multe ca usl! daca aveai dublu erai locomotiva!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

Se cauta membri in consiliile de administratie de la SDM si Colterm. Trebuie plan de administrare si recomandari

Vreți să fiți membru în consiliul de administrație al unei societăți aflate în subordinea primăriei? Teoretic, oricine poate depune în această perioadă dosarele de candidatură pentru Colterm și Drumuri Municipale. Vă atât trebuie un plan de administrare, cât și o scrisoare de recomandare și două persoane care să spună lucruri bune despre dumneavoastră.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se cauta membri in consiliile de administratie de la SDM si Colterm. Trebuie plan de administrare si recomandari
CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Interimate doar sase luni. USR vrea sa schimbe legea care ii permite lui Dorel Cojan sa stea de trei ani fara concurs

Cam cât poți să fii interimar pe o funcție de conducere în România? Cât vrea cel care te numește. La Timișoara, Poliția Locală este condusă cu numire directă de trei ani și jumătate, dar acest lucru s-ar putea schimba. Senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi va propune ca, prin lege, interimatele să fie limitate la șase luni, cu o singură posibilitate de prelungire de trei luni.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Interimate doar sase luni. USR vrea sa schimbe legea care ii permite lui Dorel Cojan sa stea de trei ani fara concurs
Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Viitorii arhitecti reprezinta Timisoara la Viena Design Week

O echipă a Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism va reprezenta Timișoara la Viena Design Week. Festivalul, care propune pentru acest an tema „A City Full of Design”, îşi va desfăşura cele peste 190 de evenimente dedicate designului şi arhitecturii în districtul 15 al Vienei, probabil cel mai cosmopolit cartier al capitalei Austriei.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viitorii arhitecti reprezinta Timisoara la Viena Design Week

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vreți să fiți membru în consiliul de administrație al unei societăți aflate în subordinea primăriei? Teoretic, oricine poate depune în această perioadă dosarele de candidatură pentru Colterm și Drumuri Municipale. Vă atât trebuie un plan de administrare, cât și o scrisoare de recomandare și două persoane care să spună lucruri bune despre dumneavoastră.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se cauta membri in consiliile de administratie de la SDM si Colterm. Trebuie plan de administrare si recomandari
Primăria Timișoara va lua un credit de aproximativ 20 de milioane de euro, pentru a putea continua programul de investiții. Anunțul a fost făcut de Nicolae Robu, care spune că acest lucru este posibil, grație gradului foarte redus de îndatorare al municipalității. Ultimul credit, 25 de milioane de euro, a fost luat de PMT în 2014.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primaria se imprumuta de 20 de milioane de euro. Robu: Modernizarea Timisoarei nu trebuie sa aiba de suferit
Imaginile surprinse chiar în momentul în care poarta de pe Calea Lugojului s-a prăbușit în timpul furtunii din 17 septembrie par să dea naștere unui lung șir de speculații în PMT. După consilierul său, Cătălin Iapă, primarul Nicolae Robu spune și el că a văzut cum un acoperiș luat pe sus de vijelie a izbit poarta care l-a ucis pe Vlad Baici.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu, despre poarta de pe Lugojului: Prima tentatie este sa credem ca s-a vazut acea izbitura a acoperisului
Meci tranşat rapid de alb-violeţi. După trei partide care mai mereu au fost rezolvate în ultimele minute, vezi înfrângerea de la Călăraşi, egalul de la Constanţa şi victoria cu Vasluiul de acasă, SCM Poli nu s-a mai jucat cu inimile suporterilor. Handbaliştii bănăţeni au avut o prestaţie excelentă în faţa formaţiei CSU Suceava.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes clar pentru handbalisti in meciul cu Suceava
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top