Poli e ca si salvata, dar ce urmeaza?

Poli Timișoara a evitat retrogradarea directă din prima ligă după o ultimă etapă de un dramatism rar întâlnit. Golul lui Fulop din minutul 94 al meciului de la Botoșani a însemnat mai mult decât salvarea de la retrogradare a Timișoarei. A însemnat chiar salvarea de la desființarea echipei, fiindcă asta urma, dacă Poli era nevoită să înceapă din nou din liga secundă. Cât despre cele trei partide din ultima rundă, unele au infirmat pronosticurile inițiale, dovedind faptul că n-avem un campionat corupt chiar până în măduva oaselor.

Doar la Pitești coaliția guvernamentală a funcționat brici. Echipa primarului PSD-ist Pandele (Voluntari) a cedat toate punctele formației primarului ALDE Mircea Minea (Chiajna). Un blat evident, dar și scontat, considerat de mulți absolut normal și, prin consecință, nimeni nu-l va cerceta. La Botoșani, scorul final arată că s-a jucat corect, spre cinstea lor moldovenii luptând până în ultima secundă pentru un rezultat pozitiv. Cât despre duelul de la Mediaș, Poli a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri, mai ales în prima repriză timișorenii abordând partida ca pe un amical nedorit de nimeni. Să recunoaștem că, în timp ce alb-violeții așteptau parcă o minune din cer, câțiva jucători de la gazde nu s-au omorât cu firea, fiind deja în vacanță. Totuși, având în vedere faptul că Poli a pornit acest campionat cu o penalizare de 14 puncte, salvarea este mai mult decât meritată.

Spun salvare, fiindcă barajul cu UTA va fi o formalitate, diferența de valoare între prima și a doua ligă fiind consistentă. O fi balonul rotund, vorba clișeului fotbalistic, dar tot jucătorii contează. Continuând așadar în prima ligă, se pune din start o întrebare. Va încerca Poli să fie și altceva decât o echipă de la periferia campionatului, privită uneori cu compasiune de alții? Sau va încerca să conteze cu adevărat? Acum, s-a schimbat și legea, iar autoritățile locale pot investi în echipă. Primarul Nicolae Robu reclamă de foarte multă vreme schimbarea cadrului legislativ în domeniu. Acum acest lucru s-a întâmplat. În condițiile în care noua ediție de campionat va demara peste o lună, autoritățile locale ar trebui deja să se miște. Mă refer la primărie, fiindcă nu știu dacă cei din CJ Timiș (acționari la Poli) se vor implica.

„Dacă vom supraviețui în Liga 1 aș vrea să dăm chiar mai mult decât am dat până acum, pentru că îmi doresc să facem performanță. Vreau ca, din nou, Timișoara să fie prezentă în lupta la vârf în fotbalul românesc și în cupele europene, începând de la anul”, a declarat primarul Nicolae Robu, după apariția ordonanței de urgență privind finanțarea sportului. Vorbele trebuie dublate însă de fapte, fiindcă timpul e scurt. Trebuie o HCL privind o rectificarea de buget prin care clubul să primească o primă finanțare. Or, nu știu dacă juriștii primăriei s-au lămurit cu privire la ordonanță. Asta e pe partea financiară.

Dar există și o altă latură. Odată ștacheta ridicată, trebuie văzut cine pleacă și cine rămâne la club. Fiindcă pretențiile fiind mai mari, semiamatorismul actual trebuie să dispară. Una e să te bați pentru salvarea de la rertrogradare, alta e să lupți pentru cupele europene. Și-o spun cu tot regretul pentru unii de acolo, inclusiv pentru Ionuț Popa. Care n-a fost, nu este și nu va fi antrenor care să se bată la primele locuri. În fine, sunt multe lucruri de schimbat, evident în bine, dacă chiar se dorește performanța anunțată de Robu. Dacă nu se dorește, iar e OK. Să te tot zbați la subsol cu câteva sute de spectatori în tribune, nici măcar foarte mulți bani nu-ți trebuie. Mă rog, bani pentru activitatea sportivă, fiindcă e de așteptat acum, cu bani publici, să apară tot felul de șmenari și lipitori prin club, care să drămuiască în propriile buzunare fondurile pentru echipă.. Și deja se vehiculează câteva nume mai mult decât scandaloase.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

++ a spus: (iunie 6th, 2017 at 13:15 )

salvata e daca o bate pe UTA. punct.

Gigica a spus: (iunie 6th, 2017 at 13:53 )

Totul e pe interese.Da Botoșaniul a jucat duminica corect ,dar lunea trecută ce blat oribil au făcut la Chiajna,dacă jucau ca in prima repriza se știa de atunci cine retrogradează.La baraj nicio emoție.Nu știu dar parca in procesul cu Curtea de Conturi trebuie dați banii înapoi care s-au dat de Primărie in primii ani si se cam pierd acele procese.

pif a spus: (iunie 6th, 2017 at 14:40 )

dl. Brincovan nu a inteles ca nu sint „ajutoare de stat” si ca primariile pot aloca 5% din buget. cine nu vrea asta nu-l alege pe primarul cu programul asta, cam asta e. ca dl. Brincovan nu il va alege pe Robu primar e foarte trist, dar vom trece probabil si de asta. in rest sa studieze domnia sa legislatia.

watchdog a spus: (iunie 6th, 2017 at 15:06 )

Iar incep dobitocii de la drucheria cu contre impotriva Timisoarei. Primaria nu e obligata sa dea bani la toate sporturile, la toate echipele. CL stabileste cat si cui. E adevarat ca se pot stabili niste criterii de performanta, daca unul dintre ele ar fi evitarea retrogradarii in divizia C, atunci probabil si ACS ASU ar fi eligibila, dar ei spuneau ca nu vor bani publici. Cum e cu ipocrizia si minciuna brancovane? Acum daca orice gasca de cartier isi face o echipa de fotbal bambilici, asa cum s-a intamplat in cazul drucherilor, primaria e obligata sa le dea bani? Voi astia de la ACS ASU sunteti deocamdata la concurenta cu Ripensia nu cu Poli, iar din sezonul urmator veti lupta cot la cot cu Ghiroda. 🙂

anteconbega a spus: (iunie 6th, 2017 at 15:40 )

A bătut deja Poli pe UTA?

banateanul a spus: (iunie 6th, 2017 at 16:38 )

brancovan sa ne povesteasca cum a fost ‘urecheat’ de sefii de la birhaus si d’arc cand a propus ceva interesant si foarte logic! cine la ‘urecheat’? finantatorii asu? si sa spuna de ce dupa respectiva ‘urecheala’ a renuntat la idea aceea (interesanta zic eu)?!!!
http://liga2.prosport.ro/seria-2/diverse/suporterii-lui-asu-poli-au-raspuns-invitatiei-la-dialog-a-primarului-nicolae-robu-imaginea-ironica-postata-de-fani-14262600
de ce sefii de la asu resping orice dialog in in interesul orasului?! vor sa existe o poli care sa fie condusa de la birhaus-darc-ABAinsolvecy? (adica o poli politica?)
sa mai raspunda brancovan la o intrebare: de cand cernescu cu drojdierii-drukeria reprezinta peluza sud? ca ei erau separati de noi la peluza sud?! cei care mergeau la meciuri stiu acest lucru! se pare ca drukeria au si reusit intr-o oarecare masura sa se erijeze in reprezentata peluzei sud si sa prosteasca o parte din copii! dar vrajeala nu va tine mult!
astept raspuns din partea lui brancovan!

ttb a spus: (iunie 6th, 2017 at 18:41 )

Respect si felicitari pentru domnul Ionut Popa!
Nu ma pot gandi decat la frumoasa piesa de teatru:
OMUL CU MARTOAGA….
IN REST…Lotul slabut, administratia neperformanta.

INO a spus: (iunie 6th, 2017 at 18:55 )

BOY’S!POPA DEMISIA ȘI 7 -8 JUCĂTORI NOI!!ÎN REST LA ANUL NE BATEM LA CUPELE EUROPENE!!REPET CU UN ALT ANTRENOR ȘI CU 7 -8 JUCĂTORI DE VALOARE!!DACĂ NU ȚURCA ȘI LA GARĂ ȘI LA ANUL LUPTAȚI TOT CU CHIAJNA LA RETROGRADARE!!A HA!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

sam a spus: (iunie 6th, 2017 at 19:02 )

dubla cu uta trebuie abordata cu toata seriozitatea,vom avea doua meciuri grele

@sam a spus: (iunie 6th, 2017 at 22:47 )

nimeni nu vrea sa priceapa asta. e culmea sa te ineci la mal numai de aceea ca ti-ai subestimat adversarul. de fapt ca si pe Pandurii acum 3 saptamini si aia trebuiau sa piarda cuminte la Timisoara in fata minunii a recuperarii a 14 puncte. minune e numai daca bati si pe UTA. nu te poti astepta de la druckeri sa aibe atita memeorie, nu?

ddt a spus: (iunie 6th, 2017 at 23:01 )

da ce sa zic, ne simtim striviti de Brincovan in fata colosseumului.

banateanul a spus: (iunie 9th, 2017 at 11:40 )

se pare ca brancovan refuza sa raspunda! stie el de ce!

Druckerul din Mehala a spus: (iunie 11th, 2017 at 16:05 )

Nu ne-am * activat * astia de * jos * , noi comentam de mult timp pe aici , altii vin cand au doar interes . B vede ca la asu nu iasa bani , ce zice el , hai la ACS acum cand primesc bani de la primarie , pai ma …ia cara-te de aici ca nimeni nu ti-a dus dorul f,tui . In alta ordine de idei , Chiajna , Voluntariul , Mediasul , cand vin la noi sa-i spulberam , sa facem 9 puncte aici si cel putin 5 la ei f,tui .Inca ceva …cat de urgent facut reclamatie la federatie , Voluntariul cum a primit licenta daca nu are nocturna , nu trebuie iertati , pe noi ne-au retrogradat ptr mai putin …auziti domnilor din conducere ???

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top