„Tonomatele”, despre un an de cand Nicolae Robu a fost ales primar

La un an de la momentul în care a fost ales primar al Timișoarei, Nicolae Robu a pornit o luptă inexplicabilă împotriva presei locale. Publicațiile timișorene au fost numite „tonomate” și, mai mult decât atât, liberalul nu s-a sfiit să „vorbească”, pe Facebook, despre șantajul la care a fost supus de unii ziariști. deBanat.ro a decis să marcheze un an de la alegerea primarului Robu dând cuvântul „tonomatelor”. Culmea este că, în cele mai multe cazuri, liberalul este încă privit cu încredere și i se recunosc meritele. Asta nu înseamnă însă că nu e taxat pentru diversele derapaje.

Jurnaliștii timișoreni din mai multe redacții au fost rugați să răspundă la patru întrebări. Unii dintre ei au dat curs invitației noastre, alții nu, din varii motive.
Acestea sunt întrebările:
1. În ce măsură credeți că Nicolae Robu și-a respectat promisiunile electorale din vara anului trecut?
2. Puteți da câteva exemple de lucruri pe care le-a promis, dar nu le-a facut? Sau chiar de lucruri pe care le-a făcut, deși nu le-a promis?
3. Comparativ cu precedentul primar, Gheorghe Ciuhandu, credeți că Nicolae Robu avut o activitate mai bună?
4. Puteți să dați o notă, pe o scara de la 1 la 10, pentru activitatea din primul an de mandat?

Vio Bota (jurnalist, blogger)
1. Întreaga activitate a administraţiei timişorene e reflectată aproape săptămânal pe blogul meu. Din câte îmi amintesc repede, primarul Robu a zis că va reabilita termic în jur de 100 de blocuri pe an, în acest an nu s-a reabilitat nimic. Asta, ca să mă refer la o chestiune care are impact social, convingerile mele sunt social -democrate şi domnul Robu este un primar ales cu siguranţă de mulţi dintre votanţii social-democraţi.
2. De exemplu a promis că mută „acvariul” din centru, „acvariul” este mutat, dar există un mare „dar”. Există semne de întrebare legate de unele dintre terenurile care ar fi făcut obiectul schimbului între proprietar şi primărie. Din informaţiile mele nu sunt tocmai în regulă tranzacţiile respective şi regimul de proprietate al unui teren.
3. În primul an de mandat cu siguranţă domnul Ciuhandu a avut o activitate mai bună. Eu am fost ziarist acreditat pe primărie în aproape toate mandatele domnului Ciuhandu. Am mers în primărie foarte des. Nu zilnic, pentru că domnul Ciuhandu nu ţinea briefinguri zilnic. Dar în primul an de mandat cu siguranţă da.
4. Având în vedere că domnul Robu este un profesor universitar şi în toate luările de cuvânt când se referă la ziarişti acordă note, ar fi culmea ca eu, un simplu jurnalist, să pot să notez o astfel de somitate universitară. Rămâne să ne spună timişorenii dacă ar trece clasa.

Mihai Anghel (redactor şef Radio Timişoara)
1. Normal…
2. Unul pe care l-a promis şi de care se ţine e pasajul de la Michelangelo. Să vedem şi dacă o să fie gata. Mă gândesc însă că o dată pornit, o să îl şi termine, că doar nu putem rămâne cu groapa.
3. E greu să faci o astfel de comparaţie. Ciuhandu a avut 16 ani. La început e plin de entuziasm, dar e greu. Cel puţin un mandat îi trebuie pentru a putea face o comparaţie.
4. Eu l-aş pune pe la 8 undeva.

Stelu Iordache (director TV Europa Nova)
1. Primarul nu a dat termene şi sincer nu prea putem să-l evaluăm. Un răspuns aş putea să dau la anul. Nu a prea avut el termene de un an. Poate că nu şi-a respectat promisiunea schimbării unor şefi din primărie.
2. Îmi vine în cap acelaşi lucru, Robu a promis că schimbă şefi din primării, directori de regii şi nu i-a schimbat. Pe cealaltă parte, a demarat pasajul Michelangelo, mai are două, cel din centru şi cel de la Jiul.
3. În 1996-1997, Ciuhandu nu a fost la fel de activ sau cel puţin la nivel de imagine ca şi Robu.
4. Eu îi dau nota 8.

Beni Marta (redactor şef  Tion.ro)
1. Să fiu sincer, unele promisiuni, cum ar fi demolarea „acvariului”, le-a respectat, însă, în opinia mea, costul demolării construcţiei din Piaţa Operei a fost prea mare, acest cost a fost dat şi de graba cu care edilul Timişoarei a încercat să respecte termenul limită dat chiar de el.
2. În timpul campaniei electorale a promis că va schimba oamenii-cheie din Primăria Timişoara, însă în afară de pensionarea diectorului direcţiei de Mediu, Vasile Ciupa nici un alt înalt funcţionar ce a lucrat în timpul administraţiei Ciuhandu nu a plecat. Acest lucru înseamnă fie că Robu a învăţat să lucreze cu aceştia, fie că ei sunt indispensabili pentru funcţionarea Primăriei Timişoara. O altă promisiune din campanie, ce părea fantezistă şi nu a fost respectată, este aceea care viza dispariţia în şase luni a tuturor gropilor din carosabil. Evident, a rămas doar o promisiune electorală.
3. În opinia mea, cei doi primari s-au lovit de aceleaşi probleme în timpul mandatului lor şi ambii le-au gestionat la fel de bine sau de prost, în funcţie de caz.
4. Eu i-aș da nota 7.

Lia Lucia Epure (director Ziua de Vest)
1. E greu de apreciat în procente, pentru că ar trebui făcută o statistică pe toate proiectele, dar eu aş vrea să apreciez câteva evidente. Sunt extrem de fericită că şi-a ţinut promisiunea vizavi de dărâmarea „acvariului”. Pentru mine a fost foarte important că atât de tare s-a grăbit să-şi respecte această promisiune. A promis şi o Timişoară mai curată şi trebuie să recunoaştem că Timişoara e mult, mult, mult mai curată. E măturată şi spălată. Nu se compară curăţenia care se face acum în Timişoara cu curăţenia de pe vremea lui Ciuhandu.
2. În ceea ce priveşte schimbarea unor persoane cheie, care ţineau de imaginea fostei administraţii, aş vrea ca domnul Robu să se grăbească să o facă. Foarte multă lume şi-a pus speranţa că, în clipa în care va veni cu noua echipă, va decapita la figurat câteva poziţii care au avut intevenţii malefice în adminsitrarea trecută. Mulţi au aşteptat cu sufletul la gură această schimbare. Recunosc şi eu aş fi vrut ca, într-un an, două-trei poziţii cheie din fosta administraţie să nu mai fie şi acum. Unul dintre oamenii despre care o să şi scriu în următoarele zile, o persoană care ar fi trebuit demult schimbată, este directorul Goia, de la RATT,care îşi bate joc de transportul în comun din Timişoara. Am senzaţia că acest Goia face intenţionat acest lucru, tocmai ca lumea să-l înjure pe primar. Îl înjură pe primar ca pe un vector de simbol al administraţiei, nu pe el, ca om.
3. Nu este cinstit să cereţi o comparaţie a unui om care acum încheie un an de mandat cu un om care a încheiat patru mandate. Îmi amintesc însă că era un oarecare entuziasm faţă de Ciuhandu în primul lui an de mandat şi acest entuziasm a durat cam un mandat şi jumătate. Hais să spunem forţat că în primii lui opt ani lumea îi dădea credit lui Ciuhandu. A fost însă o perioadă de creştere economică. Acum trecem printr-o perioadă penibil de proastă, care nu are nicio legătură cu Robu. Primul an de mandat a lui Ciuhandu nu are aceeaşi evaluare şi nu pot fi folosiţi aceiaşi parametri de calcul cu primul an de mandat al lui Robu.
4. Nota nu pot să o dau fără un comentariu. Eu încă am încredere, deşi domnul Robu este foarte criticat şi de presă, şi de foarte mulţi oameni. Eu vreau să rămân fidelă unui culoar de aşteptare şi de încredere pentru domnul Robu. Dincolo de observaţiile legate de Goia şi ar mai fi şi alţii, domnul Robu a făcut nişte lucruri, nimeni nu poate contesta asta, a îneput lucrări importante în oraş. Face lucruri cu entuziasm şi oricine face mai şi greşeşte. Având în vedere toate aceste lucruri, eu îi dau nota 9.

Ștefan Both (redactor Adevărul)
1. Pentru mine era clar că nu pot fi respectate toate promisiunile, chiar dacă la fiecare punct s-au făcut paşi. Sunt câteva rezolvate în totalitate. A dispărut „acvariul”. A simplificat birocraţia şi a scurtat termenele de acordare a diverselor avize, iar cetăţenii primesc răspuns în 15 zile, faţă de 30 cum era înainte. Urmează o listă lungă de priorităţi care sunt departe de a fi considerate încheiate: trotuarele nu sunt reparate în întregime nici în zona centrală, nici pe malul canalului Bega. Desfiinţarea cvasigenerală a fâşiilor de pământ a demarat, unele artere principale arată mai bine, dar nu sunt toate rezolvate. Mai are de lucru şi la transformarea în spaţii verzi a spaţilor virane care se pretează la aşa ceva. Problema câinilor fără stăpân este în curs de implementare, e clar că nu ai cum să rezolvi problema în şase luni. La fel şi eradicarea cerşetoriei şi vagabondajului, chiar dacă se simte că numărul boschetarilor şi al cerșetorilor a scăzut simţitor. Ni s-a promis că vom respira un aer mai curat, cu toate astea suntem campioni la praf. Plombarea tuturor gropilor din asfalt!? Eu încă îmi rup maşina prin Timişoara.
2. La nerealizările pe termen scurt am răspuns şi mai sus. Pentru cele stabilite pe termen lung nu are rost să discutăm. Până la urmă, toate la timpul lor. Cert este că pe hârtie, în idei şi pe proiecte există destule promisiuni. Mă gândesc doar la reabilitarea termică a blocurilor, fluidizarea traficului prin trei subpasaje, construirea unui pod nou peste Bega, centura din Sud, parcările subterane încă aşteaptă. Există şi lucruri care nu se aflau pe lista de promisiuni electorale. Dar e absolut firesc să aibă şi alte iniţiative. Mă gândesc la strada pietonală – idee bună, dar foarte prost aplicată: cred că este singura stradă pietonală cu asfalt din Europa. E de apreciat implicarea primăriei în terminarea Sălii Polivalente a Politehnicii.
3. În primele mandate, şi Gheorghe Ciuhandu a adus o mare transformare a Timişoarei. Îmi amintesc foarte bine cum arăta oraşul înainte de era Ciuhandu. S-au schimbat multe în bine. Este prematur să facem comparaţii. Cert este că şi Nicolae Robu, cunoscut ca un tip ambiţios şi încăpăţânat, e pus pe fapte mari şi nu vrea să se lase mai prejos decât predecesorul său.

4. Pe mine m-a impresionat puterea de muncă a primarului. Are un stil de lucru la care mulţi din primărie cu siguranţă nu fac faţă. Luat de acest avânt, nu îşi dă seama de gafele pe care le face. Dacă vine cu două-trei lucruri bune, inevitabil urmează o decizie hilară. Şi-a pus în cap iubitorii fotbalului (suporterii echipei ASU Poli), artiştii (prima dată prin intenţia de a desfiinţa parcul Tuborg, apoi prin ameninţarea că va mări chiria pe spaţiile în care lucrează artiştii), medicii (pe cei de la Clinica de Dermatologie), iar în final peisagiştii şi numeroşii timişoreni de bună credinţă (după proasta inspiraţie de a împânzi o arteră cu palmieri kitschoşi). Greşeşte că ascultă doar vocea „prietenilor” de pe Facebook, care dau „like” la toate ideile sale, fie bune, fie proaste. Cine nu este de acord cu el îi este automat duşman şi este împotriva proiectelor sale. Pentru primul an de mandat eu îi dau nota 8.

Dragoș Boța (redactor-șef Pressalert.ro)

1. Practic, până în acest moment, deși a trecut un an, administrația Robu nu a putut prezenta niciun proiect major pentru Timișoara produs 100% al echipei sale. Nu poți să te lauzi cu proiecte pentru care finanțarea a fost obținută în timpul administrației Ciuhandu și să consideri că faci lucruri extraordinare.
2. În primul rând, dacă e să luăm părerea simplului cetățean, a celui care nu contează pentru că e prost îmbrăcat, ar fi faptul că străzile sunt în continuare pline de gropi, că maidanezii fac legea pe străzi și chiar în centrul orașului. La capitolul făcute și neanunțate intră în primul rând intoleranța la părerile contrare cu ale sale. Stilul dictatorial de a nu accepta nicio altă părere decât a sa este lucrul la care, sincer, nu m-as fi așteptat încă din primul an de mandat. Se știe că am fost un critic al lui Gheorghe Ciuhandu, fiind printre puținii care, la momentul în care se bucura de foarte multă susținere, am prezentat abuzurile administrației sale, însă niciodată acesta nu și-a permis, în funcția de primar, să facă ceea ce DictatoRobu și-a permis în acest an. Mai grav este că atacurile la adresa presei s-au extins, iar ținta au devenit chiar simplii cetățeni, a căror singură vină este că au alte opinii decât cea a primarului.
3. E greu de spus, pentru că nu poți compara 16 ani de mandat cu unul singur. Însă Robu a dovedit că sistemul mafiot din Primăria Municipiului Timișoara, care a făcut legea în timpul administrației Ciuhandu, este imun la orice schimbare politică.
4. Nota mea pentru primul mandat este 4,5.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

vasile a spus: (iunie 10th, 2013 at 09:42 )

stelu iordache e jurnalist sau consilierul lui bojin? viorel bota la fel? cam ce voiai sa isi dea ei cu parerea???? lia lucia iepure scrie la publicatia cristescu, de la ea ce opinie voiai sa afli????. ce prost ai brodit-0! e pacat ca bagi kkt in art asta. in general scri frumos domnule oancea

radu a spus: (iunie 10th, 2013 at 10:31 )

Cind o sa chestionezi si niste ziaristi veritabili,mai discutam.Cei mentionati nu sunt decat niste lingai ai regimului.Poate mai putin Boţa,dar nici chiar el…

@vasile a spus: (iunie 10th, 2013 at 10:36 )

poate cas altii nu au vrut sa raspunda. cine stie.

Politehnistul a spus: (iunie 10th, 2013 at 12:04 )

Intrebarile puse domnilor de mai sus nu au atita relevanta pentru a fi calificat ca bun sau prost gospodar edilul orasului.
Cred ca mai interesant pentru opinia publica ar fi sa raspunda domnul Robu la intrebari cum ar fi.
De ce permite functionarea in continuare a fabricii Continental linga oras. Un expert din Bucuresti a stabilit ca printre substantele emise noaptea din fabrica cel putin doua sint provocatoare de cancer. Un neamt de origine romana a povestit ca motivul pentru care patronii fabricii Continental au amplasat unitatea aici (aproape de Germania dar nu sub jurisdictia germana ) a fost acela ca produce noxe periculoase pentru sanatatea riveranilor cum este maladia canceroasa.
Intr-un stat normal a carui menire este sa protejeze sanatatea contribuabililor ar fi interzisa functionara unei asemenea fabrici linga comunitati urbane. La noi pentru niste donatii facute unei administratii corupte prmarul permite o asemenea faradelege.
Sa raspunda dl Robu care beneficiile si ce valoare au aceste beneficii pentru postul sau de primar din partea patronajului Continental. In noaptea de duminica spre luni la circa un km distanta de fabrica duhnea de nu puteai sta pe balcon.

alchimistu_verbal a spus: (iunie 10th, 2013 at 12:07 )

sunt o serie de elemente comune in raspunsurile fiecaruia dintre ei, toate facand referire intr-un fel sau altul la realizarile administratiei actuale, iar daca acestea vin pana si de la inversunati contestatari ai perosanei Robu (ca individ si nu neaparat ca reprezentant al unei institutii) inseamna ca lucrurile sunt pe o panta ascendenta. Din ce vad in relatarile distinsilor jurnalisti locali, posibilele reprosuri tin de natura personala a Domnului Robu, si nu cred ca e corect sa confunzi intr-o situatie de genul acesta persoana cu abilitatile si calitatile pe care le pune la dispozitia functiei pe care o ocupa.

Av Obirsanu Carmen a spus: (iunie 10th, 2013 at 12:32 )

Intrebarile puse domnilor de mai sus nu au atita relevanta pentru a fi calificat ca bun sau prost gospodar edilul orasului.
Cred ca mai interesant pentru opinia publica ar fi sa raspunda domnul Robu la intrebari cum ar fi.
De ce permite functionarea in continuare a fabricii Continental linga oras. Un expert din Bucuresti a stabilit ca printre substantele emise noaptea din fabrica cel putin doua sint provocatoare de cancer. Un neamt de origine romana a povestit ca motivul pentru care patronii fabricii Continental au amplasat unitatea aici (aproape de Germania dar nu sub jurisdictia germana ) a fost acela ca produce noxe periculoase pentru sanatatea riveranilor cum este maladia canceroasa.
Intr-un stat normal a carui menire este sa protejeze sanatatea contribuabililor ar fi interzisa functionara unei asemenea fabrici linga comunitati urbane. La noi pentru niste donatii facute unei administratii corupte prmarul permite o asemenea faradelege.
Sa raspunda dl Robu care sint beneficiile si ce valoare au aceste beneficii pentru postul sau de primar din partea patronajului Continental. In noaptea de duminica spre luni la circa un km distanta de fabrica, duhnea de nu puteai sta pe balcon.
O a doua intrebare ar fi aceea a cheltuirii fara rost a fondurilor publice. Aici intra atit sumele exorbitante platite sustinatorilor sai prin asa zisa promovare a unei echipe de fotbal, afisaje electronice cit si circul cu fel de fel de pitipoance sa cinte la petreceri si mai ales schmburile neprofitabile primariei (terenurile din piata 700)
Sint convinsa ca la sfirsitul mandatului Robu va da vina pentru dezastrul pe care l-a creat pe ziaristil care i-au stricat meditatiile si experimentele.
Din cele doua mandate de primar din ultimii 20 de ani am retinut un lucru ca simplu cetatean. Alegatorul greseste atunci cind alege in functia de primar un om cu studii universitare inalte. Reclama studiilor universitare inalte ar trebui sa puna in alerta pe alegator. Un om care exceleaza pe plan teoretic pierde contactul cu realitatea (daca a avut vreodata contact). Functia de primar ar trebui sa revina unui gospodar pentru ca PRIMARUL AR TREBUI SA FIE PRIMUL GOSPODAR AL ORASULUI SI NU PRIMUL RISIPITOR AL ORASULUI
in cazul lui Robu situatia este si mai grava :dinsul nu a pierdut contactul cu realitatea dinsul nu a avut niciodata contact cu realitatea. Si in perioada cind lucra la Universitate ceea ce facea era sa stea in birou si sa scrie copiind din alte carti.
A fi primar inseamna printre altele sa stii sa asculti pe cetatean indiferent daca este mai bine sau mai prost imbracat, sa il respecti pe om indiferent daca te-a votat sau nu. Lucrurile astea se pare ca niciodata nu le-a stiut domnul Robu.

marcu cu arcu a spus: (iunie 10th, 2013 at 13:30 )

Robu a inceput in mod traditional mandatul. Cu …o pauza. Si este si de-atunic pe pauza. Nu are dacat doua viteze: incet si deloc. Cateodata se trezeste din reveeerie, si … da cu bata-n balta (vezi pasaje, locuinte sociale, ansamblu de lumini si umbre de be Bega, etc.)Nu ara habar de nimic: Mafia din Primaria il va inghite si pe el, si toate vor fi bune si frumoase

retina a spus: (iunie 10th, 2013 at 14:17 )

realist vorbind, robu ne-a demonstrat ca nu poate. faptul ca e inconjurat de yesmeni si pupicuristi liberali nu releva ca este un primar bun. in mod normal, un om nu poate fi cuantificat dupa un an, dar robu a aratat prin actiunile lui hilare ca timisoara este un oras extrem de greu. orasul nu e mai rau decat a fost pana sa vina robu si nu cred ca asta ar trebui sa fie discutia. eu asteptam altceva de la acest domn academic. partidul si alianta din care face parte sunt la putere, dar timisoara e in continuare deposedata de bani. face el ceva sa fie altfel? nu am vazut asta pana acum. de un an isi satisface doar poftele teribile, asa cum e si cu echipa de fotbal. acum a venit cu palmierii. a daramat acvariul din centru. dar cu ce pret? il plateste el? nu, tot noi. ce spune el despre costuri. ca nu a costat nimic demolarea acvariului, de parca cele trei terenuri le-a dat din zestrea copiilor lui. pana acum a fost simpatic, dar vad ca incepe sa devina periculos pentru oras.

@vasile si radu a spus: (iunie 10th, 2013 at 15:25 )

Vasile si Radu esti suparat ca nu te-a intrebat nimeni nimic? Ce sa-i faci asta e viata! Mai bine da un like pe facebook

Crasi a spus: (iunie 10th, 2013 at 17:42 )

Dar voi chiar sunteti pe dinafara cu politica si cu toate astea… mai taceti din gura si lasati omul sa isi faca treaba ca deja exagerati, credeti ca daca il denigrati rezolvati ceva?daca Ciuhandu ce a luat piata de gros si Badea Cartan nu mai este primar si a venit Robu atunci nu inseamna ca lumea nu l-a mai vrut?sunteti degaba vorbiti toti sa va bagati in seama.mai bine cautati in alta parte scandal!!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Dominic Fritz

Dominic Fritz: “Ajunge! Românii nu sunt niște copii mici care trebuie feriți de adevăr!”

Candidatul USR la Primăria Timişoara, Dominic Samuel Fritz, acuză decizia Guvernului de-a nu mai comunica date despre infectările de coronavirus defalcate pe judeţe. USR-istul afirmă că această muşamalizare va da apă la moară zvonisticii şi pierderii încrederii în autorităţi. Autorităţile au luat măsura să nu mai prezinte cifre defalcate pe judeţe privind infectările cu COVID-...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: “Ajunge! Românii nu sunt niște copii mici care trebuie feriți de adevăr!”
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Oficial. S-au stabilit noile date în cazul Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august 2021, au anunţat luni CIO şi Comitetul japonez de organizare, citate de agenţia Kyodo. Noua perioadă de desfăşurare a competiţiei a fost preferată celorlalte variante avansate, inclusiv desfăşurarea competiţiei în primăvara anului viitor,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Oficial. S-au stabilit noile date în cazul Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Magazinul online realizat de GAL Timişul de Centru pentru producătorii de alimente locali a devenit funcţional

Numărul comenzilor realizate de la distanţă de către oamenii rămaşi la  domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus a crescut spectaculos. Iar cei de la Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru au reuşit să realizeze în scurt timp un magazin online, pentru producătorii timişeni de produse alimentare în gospodăria proprie, devenit funcţional în scurt timp....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Magazinul online realizat de GAL Timişul de Centru pentru producătorii de alimente locali a devenit funcţional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Grupul de Comunicare Strategică a transmis informații despre încă 13 decese ale unor persoane din România, confirmate cu COVID-19, luni, 30 martie. Cele 13 persoane au vârsta între 40 și 80 de ani și au fost internate în Spitalul Județean de Urgență Suceava, în secțiile de nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie. Decesele au fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au fost raportate încă 13 decese în România – pacienți ai spitalului din Suceava. 65 de pacienți cu COVID-19 au murit în România
Încă două persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit zilele trecute, urcând numărul victimelor la 50. Infecția cu coronavirus a fost dovedită însă abia astăzi, când a venit rezultatul testelor. A murit un bărbat de 74 de ani, din Hunedoara, care a fost internat în 19 martie în Secția de Oncologie din Deva, iar infecția cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Numărul deceselor persoanelor cu COVID-19 a ajuns la 50! O femeie care a murit la Hunedoara a fost internată și la Timișoara/ Update: 52 de decese
Firma CDM, „Depoluări, Decontaminări” a acționat pentru dezinfecție, în perioada pandemiei de coronavirus, în mai multe locuri din județul Timiș. A acționat gratuit, fără a percepe vreun tarif pentru munca depusă. Cei de la „CDM” au lucrat pro bono și au dezinfectat intrările și sălile de așteptare de la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dezinfecție la sediul Poliției Timiș și la secțiile din Timișoara. Reprezentanții firmei au oferit serviciul gratuit/Foto
Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august 2021, au anunţat luni CIO şi Comitetul japonez de organizare, citate de agenţia Kyodo. Noua perioadă de desfăşurare a competiţiei a fost preferată celorlalte variante avansate, inclusiv desfăşurarea competiţiei în primăvara anului viitor,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Oficial. S-au stabilit noile date în cazul Jocurilor Olimpice de la Tokyo
O tânără asistentă de la Spitalul Județean Timișoara, de la Unitatea de Primiri Urgențe, a fost depistată cu COVID-19. Aceasta este transportată la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, unde va fi internată. Tânăra asistentă este în stare bună. Imediat după ce a prezentat febră a fost izolată, a fost testată, iar rezultatul a fost pozitiv....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asistentă de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara – depistată cu coronavirus
Numărul comenzilor realizate de la distanţă de către oamenii rămaşi la  domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus a crescut spectaculos. Iar cei de la Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru au reuşit să realizeze în scurt timp un magazin online, pentru producătorii timişeni de produse alimentare în gospodăria proprie, devenit funcţional în scurt timp....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Magazinul online realizat de GAL Timişul de Centru pentru producătorii de alimente locali a devenit funcţional
În județul Timiș sunt astăzi, luni, 30 martie, peste 350 de persoane în carantină, în timp ce în tot județul sunt peste 2.000 de persoane în autoizolare la domiciliu. Astăzi, în 30 martie, în Timiș, conform Direcției de Sănătate Publică, sunt 359 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timiș: peste 350 de oameni în carantină
Top