Continuând războiul cu viceprimarul PSD Traian Stoia, primarul Nicolae Robu spune că acesta habar n-are despre ce se întâmplă prin primărie, lucrând, de fapt, pentru Bega Grup. Mai mult, Robu susține că anchetele pe care le-a cerut nu se referă doar la clanurile de romi, ci la toate tranzacțiile suspecte cu terenuri și clădiri care au aparținut statului. Ghici ciupercă, cine s-a îmbogățit în urma privatizărilor dubioase de după 1990?
Războiul declarațiilor între primarul liberal Nicolae Robu și viceprimarul PSD Traian Stoia pare să nu se sfârșească așa ușor. Vineri seara, după ce a auzit ultimele declarații ale lui Stoia la adresa sa, Robu a revenit cu un comunicat de presă. După ce a „descoperit” uimit că frații Cristescu nu i-au sponsorizat campania electorală, Robu a trimis câteva săgeți și spre ei. Din start, Robu a afirmat că Stoia n-a făcut nimic în primărie, în afară de îndepărtarea unor climatizatoare de pe fațada unor clădiri. „Nu a recuperat nimic și nu avea cum să recupereze, nefiind de competența unui viceprimar și nici măcar a unui primar să facă așa ceva, ci de competența altor instituții ale statului”, a spus Robu. El a mai afirmat că singura „reușită” a lui Stoia a fost să… scadă veniturile primăriei din chirii și concesiuni.
Robu are și explicația pentru care Stoia nu prea știe ce se întâmplă prin primărie. „Dânsul lucrează, de fapt, pentru Bega Group și în primărie face doar conferințe de presă. Drept urmare, habar nu are ce am reușit eu să finalizez până în prezent și ce am în lucru”, afirmă primarul. El i-a dat însă o replică foarte dură lui Stoia care îl acuzase de unele complicități în domeniul imobiliar. „Dl Stoia și-a făcut însă o frumoasă avere tocmai în acest domeniu. Și nu știu dacă anchetele pe întreaga perioadă de la Revoluție până în prezent pe care le cer eu chiar îl încântă. Pentru că eu cer să se investigheze toate tranzacțiile imobiliare suspecte cu terenuri și clădiri foste ale statului sau municipalității de la Revoluție până în prezent, ale tuturor clanurilor, nu numai ale celor de romi”, a arătat Robu.
De această data aluzia este foarte transparentă, fiind cunoscut faptul că cei mai mari beneficiari ai așa-ziselor privatizări de după 1989 au fost frații Cristescu. Privatizările pe doi lei au transformat mai multe fabrici în fier vechi și afaceri imobiliare. Robu a reiterat ideea că Stoia a făcut publice date din anchete privind afacerile imobiliare, menționând că viceprimarul a fost refuzat de polițiști, în momentul în care a solicitat noi date din dosare.
Comentarii prin facebook