Ecuaţia câştigării seriei Ligii a IV-a din judeţul Timiş este ca şi rezolvată de Politehnica Timişoara, după remiza cu FC Ghiroda. Șansele de promovare ale formaţiei încurajate de majoritatea suporterilor crescuţi pe arena „Dan Păltinişanu” sunt însă destul de mici. Echipa nu are Certificat de Identitate Sportivă (CIS) și nu are nici șanse să-l obțină prea curând.
La nivelul fotbalului judeţean condus de Dănuţ Laţa, Politehnica nu a avut nevoie de CIS, un fel de cod numeric personal. Lucrurile stau cu totul altfel în eșaloanele gestionate de FRF, unde acest act este obligatoriu. Surse din AJF Timiș susţin că Nicolae Neguţ, preşedintele lui ASU Poli, şi managerul sportiv Sorin Brindescu au descins, în urmă cu câteva zile, în biroul lui Dănuţ Laţa. Cu toate bunele intenții arătate până acum, Lața le-a spus celor doi că, de această dată, nu are cum să-i ajute. CIS poate fi eliberat doar de Ministerul Tineretului şi Sportului, care, dacă va face acest acest lucru, va trebui să justifice de ce Universitatea Politehnica participă în competiţiile FRF cu două echipe diferite, în eşaloane diferite.
UPT, în asociaţie cu Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, mai are înregistrată o echipă în competiţiile FRF, fiind vorba despre ACS Poli. În aceste condiţii, obţinerea CIS-ului de către ASU Politehnica este imposibilă. Cei de la Politehnica pot apela însă la un compromis care nu le va fi pe plac deloc înfocaţilor săi suporteri. Pentru a putea evolua în Liga a III-a, ASU Poli ar trebui să accepte să devină „satelitul” echipei din primul eşalon. Chiar dacă unele voci din proximitatea Politehnicii Timişoara au afirmat, în mai multe rânduri, că o soluţie ar fi crearea unui ONG pe care să fie trecută formaţia din Liga a IV-a, se pare că nici această variantă nu are suport legal, ceea ce complică extrem de mult viaţa trupei pregătite de Paul Codrea.
Comentarii prin facebook