Modulul step by step de la Școala Generală nr. 19 este cel mai căutat de părinții care își înscriu copiii în clasa pregătitoare. Aici este înregistrate deja un număr dublu de cereri, raportat la numărul de locuri. La polul opus se află Școala Generala nr. 1, cu doar trei copii înscriși, pe 50 de locuri.
Înscrierile la clasa pregătitoare se fac până pe 14 martie, dar locurile la școlile centrale sau considerate de top sunt deja ocupate. Luni erau înregistrate peste 3.219 cereri. Cele mai căutate par să fie modulele alternative: la clasa step by step de la Generală 19 sunt 47 de cereri pentru 25 de locuri, iar la clasa freinet, de la Generală 24, sunt 35 de cereri pentru 25 de locuri. De asemenea, la Colegiul Bănăţean sunt 100 de locuri şi 130 de cereri, iar la „Carmen Sylva”, 75 de locuri și 104 cereri.
Părinții care nu s-au grăbit trebuie să știe că locuri mai sunt încă la Liceul „Grigore Moisil”. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș nu știu câți dintre copiii înscriși la fiecare școală fac parte din circumscripția respectivă. „În mod normal, în faza I a primei etape se înmatriculează copii din circumscripţie. Urmează ca, pe locurile libere, să fie analizate în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ cererile copiilor care nu ţin de circumscripţie. În funcţie de criteriile generale şi specifice se ocupă locurile libere”, explică inspectorul şcolar general adjunct Aura Danielescu.
Cele mai puține cereri au fost depuse pentru Şcoala Generală nr. 1, unde sunt trei cereri pe 50 de locuri, dar și în școlile din sate. Există și posibilitatea ca, la unele unităţi de învăţământ, să fie suplimentat numărul de locuri. „La Liceul Waldorf, ei nu au cadre didactice calificate și nu au nici spații, deci nu pot să suplimenteze. Niciun copil nu va rămâne pe dinafară, pentru că, în fişa de opţiuni, părinții bifează întorcerea la şcoala de circumscripţie. Ei se pot la şcoala de circumscripţie, unde locurile lor sunt blocate”, a mai spus Danielescu. Ca să-și poată înscrie copiii la școli pe care le consideră mai bune, unii părinți apelează la varianta „mutației” în buletin.
Comentarii prin facebook