Tânăr, deștept și întreprinzător: așa a fost descris de viceprimarul Traian Stoia noul director al Oficiului Județean al Poștei Române, Dacian Crainic. Membru PSD, în vârstă de 30 de ani și numit în funcție pe șest, acum trei săptămâni, acesta spune despre că el că e plin de „elan tineresc”. Cei doi au discutat, teoretic, despre renovarea Palatului Poștelor.
Palatul Poștelor, un imobil monumental din centrul Timișoarei, finalizată în 1913, e grav afectat de nepăsarea celor care l-au gestionat și de lipsa de fonduri. Clădirea cu cinci etaje are o suprafață desfășurată de peste 12.000 de pătrați, 170 de camere și 297 de încăperi. „De curând, poșta are un nou director, un băiat tânăr, deștept, întreprinzător, care ne-a invitat să vizităm clădirea. De 20 de ani nu s-a mișcat nimic acolo (…) Tot ce s-a deteriorat se putea evita, cu costuri minime. Acum, degradarea este tot mai accentuată”, spune viceprimarul Traian Stoia. Î
În condițiile în care municipalitatea nu poate investi nimic într-o clădirea care nu-i aparține, social-democratul spune că poate oferi… măcar sfaturi. „Totul aparţine de Poştă, ei sunt proprietari, ei trebuie să întreţină (…) Domnul director va avea tot sprijinul nostru, îl vom sfătui, cu cei de la monumente, ce trebuie să facă, şi din punct de vedere politic vom face demersurile necesare pentru ca Poşta din Timişoara să poată fi sprijinită cu o sumă considerabilă de la nivel central”, a mai declarat Stoia. Acesta susține că aproximativ 70% din clădire e neutilizat în prezent, dar că au existat oferte de… cumpărare din partea „vecinilor de pe strada alăturată”, adică a romilor care dețin aproape în întregime imobilele istorice de pe Bd. Loga.
Directorul Oficiul Județean de Poștă, Dacian Crainic, spune că a avut doar o discuție de principiu cu Traian Stoia, despre posibilitatea de a include cumva Palatul Poștelor în programul de reabilitare a centrului istoric. Această variantă nu are cum să fie pusă în practică, din mai multe motive, dar Crainic nu e descurajat. „Există un buget aprobat de la București pentru lucrări, însă, după știți, totul este centralizat. Nu ştiu despre ce sumă este vorba. Eu m-am dus la o discuţie consultativă cu Traian Stoia. Sunt plin de elan tineresc și vrea să schimb lucrurile”, spune noul director.
Acesta nu crede că o parte atât de mare din clădire este neutilizată, însă ne-a declarat că se poartă negocieri cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”. „Sunt interesați de partea din spate a clădirii, cea unde a fost Liceul de Poștă. Vor să facă acolo laboratoare de cercetare. Suntem în discuții, urmează să fie întocmit un deviz de lucrări, pentru ca imobilul să ajungă în care starea în care își doresc ei. Trebuie să vedem cine va face reparațiile, noi sau ei”, a mai afirmat Dacian Crainic. Acesta a fost numit în funcție la mijlocul lunii februarie, cu sprijinul PSD, partid al cărui membru ne-a declarat că este Până anul trecut, el a fost șeful Serviciului Juridic de la Autoritatea Rutieră Română.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook