Centrul Regional de Afaceri a fost neîncăpător în a doua zi a târgului de joburi Angajatori de Top. O mulțime de tineri au venit în căutarea unui loc de muncă, fiecare dintre ei „înarmat” cu un CV BarCODE, singurul acceptat de angajatorii care au avut standuri la această ediție. Organizatorii estimau, pentru cele două zile de târg, 5.000 de vizitatori.
Standurile companiilor i-au aşteptat şi sâmbătă pe timişorenii aflați în căutarea unui loc de muncă. CV-urile de tip BarCODE au putut fi listate de pe site-ul evenimentului și au fost o metodă de triere a vizitatorilor. „Este un eveniment de recrutare, un târg de carieră şi atunci candidaţii ar trebui să aibă un CV în momentul în care vin aici. Încercăm să filtrăm în acest fel candidaţii care vin doar să se plimbe şi cumva să încurce oameni care chiar vin în căutarea unui loc de muncă”, explică Dragoș Gheban, unul dintre organizatorii târgului.
Cei mai activi au fost absolvenții din ultimele promoții sau studenții din anii terminali. Aceștia au fost, de altfel, și cei mai căutați de angajatori, care preferă tineri fără experiență, pe care să-i poată forma. „În această primăvară deschidem un nou centru de outsourcing şi vom oferi oportunităţi de carieră în resurse umane şi finanţe-contabilitate. Recrutăm persoane care nu au experienţă, cu facultate, dar să ştie şi o limbă străină”, spune Alina Badea, de la compania Accenture. Conform organizatorilor evenimentului, aproximativ o treime din locurile de muncă oferite au fost acoperite chiar din timpul târgului. „Toate companiile ar recruta în urma evenimentului, sunt puţine cele care chiar nu găsesc niciun candidat. Există, de asemenea, companii din domenii mai de nișă, care ori nu găsesc candidați cu experienţă academică de muncă relevantă, ori nu găsesc oameni care să cunoască şi limba străină pe care o cer”, ne-a mai spus Gheban.
Comentarii prin facebook