Fotbalul timisorean in colaps

Poli Timișoara a abordat acest campionat în două ipostaze, așa cum de altfel s-a întâmplat și în anul precedent. Respectiv, cu ACS Poli în prima ligă și cu ASU Poli în a IV-a. Prima echipă avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare (cu toate că la un moment dat se vorbea de o clasare în prima jumătate a clasamentului), iar a doua, o promovare în eșalonul III. Nu mai comentez motivele acestei scindări. A fost, pe deoparte, ambâțul unor șefi ai galeriei de a controla noua echipă, peste care s-a suprapus interesele politice ale unor lideri ai Druckeriei, care au manipulat în mod grosier niște naivi îndrăgostiți de fotbal împotriva primarului Nicolae Robu. (Evident, niciodată manipulatul nu-și dă seama că e manipulat, iar când realizează într-un târziu acest lucru, nu recunoaște de jenă). În fine…

Cu câteva etape înainte de final, ambele echipe sunt pe cale de a rata obiectivele. Personal, cred totuși că ASU Poli își va rezolva problema, chiar dacă nu pe terenul de joc, ci în culise, astfel că va avea șansa să joace din toamnă pe stadionul din Giarmata. E adevărat, mai trebuie rezolvat și un baraj, dar ce nu se poate? Așa că mă voi referi, în cele ce urmează, la ACS Poli. Ceea ce se întâmplă acum e doar efectul amatorismului care a înconjurat echipa la start. Un lucru pe care l-am scris și l-am repetat în acest colț de pagină. S-a ajuns aici fiindcă clubul a fost organizat ca o societate de stat, în care diverși politruci sau apropiați ai unor partide au primit diverse sinecuri. Am ajuns aici fiindcă, din cauza aparatului extrem de stufos, nimeni nu-și asuma vreo răspundere. Neexistând răspundere, toți din staff făceau ce le trecea prin cap. Că doar lucrau cu bani de la buget! S-a ajuns astfel ca lotul lui Poli să aibă peste 35 de jucători. Începând de la primarul Robu, toți factorii de decizie au refuzat cu obstinație să observe lipsa crasă de profesionalism, culcându-se pe o ureche din cauza rezultatelor bune, de multe ori nemeritate prin jocul prestat. Dar, furându-ți singur căciula nu ajungi prea departe, lucru demonstrat și în acest caz.

Venirea tandemului Timofte – Alexa n-a adus, din păcate, șocul dorit. Poate mișcarea a avut loc prea târziu. Poate dacă avea loc mai devreme nu se făcea acea pregătire de iarnă catastrofală, în urma căreia condiția fizică a jucătorilor este la pământ. Poate se făceau niște transferuri mai de Doamne-ajută. Mai trebuie admis faptul că pălăria de antrenor pare a fi cam mare pentru Dan Alexa. Inclusiv la un meci decisiv cum a fost cel cu Ceahlăul, n-am înțeles mai nimic din jocul lui Poli. Echipa (mă rog, mult spus echipă) arată ca 11 indivizi luați de pe stradă și trimiși în teren să joace fotbal. Dincolo de precaritatea tehnică și fizică a jucătorilor, aici e vorba și de mâna antrenorului. Mână care nu prea se vede. Și totuși, Poli a făcut și meciuri bune sau perioade de meciuri bune, cum a fost prima repriză cu „U” Cluj sau partida de la Târgu Jiu.

Prin urmare, situația în care se află echipa în acest moment e mai mult decât dramatică, lucru recunoscut și de Robu. În condițiile în care contracandidatele în lupta pentru salvarea de la retrogradare își rezolvă meciurile în afara terenului, sarcina lui Poli va fi cu atât mai grea. La meciul cu Ceahlăul am auzit deja oameni cărora le părea rău de aducerea Recașului la Timișoara. Personal, continui să cred că Robu nu avea atunci altă variantă. Problema este, așa cum am arătat mai sus, ce s-a întâmplat ulterior. În mod normal, o retrogradare nu ar fi o mare tragedie. Câte echipe mari n-au avut astfel de evenimente în viața lor? La Poli se pune însă problema factorului politic. După posibila ratare a obiectivului rămânerii în prima ligă, finanțarea clubului va continua? Mai ales în contextul actual al divorțului între PNL și PSD. Iar cum primarul a ajuns principalul dușman al social-democraților, ce ar fi ca PSD să-și îndrepte privirile (și banii) spre ASU Poli, echipa anti-Robu? Aș vrea atunci să-i văd cum vor presta alde Brâncovan, care se băteau cu pumnii în piept cât de anti-PSD-iști sunt ei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (mai 12th, 2014 at 16:43 )

SÎNTEȚI DE RUȘINE PENTRU CĂ AȚI REFUZAT SĂ VEDEȚI REALITATEA!ANTRENOR-INVESTITOR’NU TIM ȘI ALEXA PLEAVA FOTBALULUI ROMÂNESC!
CÎT DESPRE BLATURI ROBU ȘTIA I -AM SPUS ÎN RETUR VOR ÎNCEPE!DECI SĂ ABORDĂM FIECARE MECI CU MAXIMĂ RESPONSABILITATE CĂCI PE NOI TIMIȘOARA NU NE AJUTĂ NIMENI, NICI CHIAR DUMNEZEU-!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

sorin a spus: (mai 12th, 2014 at 18:40 )

draga ino, conform celor pe care tzi le am spus inainte de meci, duminica, a fost x…desi anticipasem un x2 la pauza s-a cazut la pace pe x. la fel am spus si inaintea meciului de la galati si inaintea meciului cu steaua. despre ce blaturi vorbim oare??? dupa atatia ani inca nu iti este clar ca , cu aprox 10 etape inainte de final de campionat se cunosc rezultatele???? in fotbalul underground nu s-a schimbat nimic:)))))). pacat de atata „manie proletara” impotriva galeriei care a facut si face cinste orasului. a draq de circumspecti devenim si improscam cu kkt , poate pe cea mai frumoasa galerie din tzara, la tot felul de gafe a unora sau altora din galerie. ne place sa sa aruncam cu rahat intr-o mana de oameni care au un ideal. de banat nu a scos o vorba despre mizeriile facute de galeria stelei la tm si arareori presa centrala manjeste cu noroi galeriile dinamo sau steaua! ce ne mai place noua sa ii facem praf p-ai nostri:)))) care or fi…cum il mai facem noi pe parlitu de hertzog lider de galerie:))))) e si el un sustinator acolo dar de ce sa nu vedem conspiratia taranisto-pdl-ista:)))) de ce sa nu construim scenarii apocaliptice cu ei??:)))))ce ne mai place noua la tm sa ne umplem de rahat unii pe altii in timp ce sforarii de la bucuresti fac legea. in 3 articole, debanat face terci galeria asu. nu spun ca asu e poli sau ca acs e poli in acest caz. intreb doar:
baietzii aceeia din galeria asu au facut atat de mult rau orasului timisoara? oare iesiri necontrolate individuale sau de grupuri mici merita atata rahat cat s-a aruncat in galeriea respectiva? ti as propune sa initiezi o discutie pe fb sau aici pe debanat sa vezi daca baietzii aceia fac cinste orasului tau au ba. daca i-ai cunoaste ai vedea ca peste 60% dintre ei au fost pe stadion pe ploaia in care poli incasa lectia mitica de la steaua…..atunci baietzii au fost magnifici…mirifici….acum pt ca fo cativa exaltati au gafat galeria este improscata cu noroi de nimeni altii decat cei care ii laudau….de la agonie la extaz este putin precum de la acs la asu sau de la primarie pana la consiliul judetean:))))

uiuiuiiu a spus: (mai 12th, 2014 at 22:01 )

n-ar fi avut nimeni nimic cu ei daca nu ar fi inceput sa mazgaleasca toti peretii si sa faca o atmosfera ca si cind ACS Poli, e drept fosta Recas, ar fi fost cel mai criminal act posibil, peste care nu se poate trece. toti cu alte pareri au devenit dusmani, care trebuiau convinsi, improscati, injurati si scuipati. realitatea e ca au dat-o in bara la Gataia mirificii si magnificii si probabil si in alta parte unde s-a musamalizat mai repede. pretextul cu grupul care nu e majoritatea e cunoscut, nu e nou. de fapt problema e alta: jocul slab al echipei ACS Poli a fost din cauza finantarii precare si a amatorismului conducatorilor, in principal Primarul Robu. din cauza asta nu au fost atrasi destui spectatori. cine vine sa vada meciuri in care echipa gazda trage de 3 ori pe poarta, cind e in forma? sigur si Druckeria juca un rol in spectacolul sportiv, 100-200 de fani care cinta fac atmosfera. dar la jocul asta nu ar fi venit multa lume, chiar cu Druckeria cintind, sau injurind. si atunci nu se bat nici sponzori pentru echipa. daca echipa retrogradeaza, ceea ce e 90% probabil atunci fotbalul in Timisoara e cam pe terminate. ACS Poli nu a reusit sa isi ia zborul, jucatorii, nu foarte multi buni ca Seroni, Pap si alti citva vor pleca. Fantoma ASU care acum e mai mult in discutii doar ca e opozanta lui ACS Poli nu are subsatanta de a se dezvolta, se vede ca promovarile sint obtinute politic sau cu diferite mijloace extrasportive si pe urma comentate arogant chiar de Top Commenterul din capul paginii. e evident ca nici acolo nu sint bani si se pare ca nici acolo competenta si profesionalismul nu sint acasa. cu fotbalul au cam incheiat-o, nu stiu daca asta a fost scopul celor de la ASU dar au reusit. daca isi inchipuie ca la meciurile de la Gataia si Belint vor merge mai multi decit ei insusi, chiar cu o ACS Poli in Liga 2 sau a 3 se inseala. comportamentul asta e ce condamnat, pentru ca e oltenesc sadea, impunerea punctului propriu de vedere cu orice consecinte. unde duce asta se vede la U Craiova si Mititelu.

@ sorin Mani pulare! a spus: (mai 12th, 2014 at 22:22 )

organizatia politica de tineret drukeria, nu are nimic din aceea Comando Peluza Sud care canta pe ploaie la Poli-steaua 1-8 ! cu toate incercarile disperate si penibile de manipulare,unii asa zisi „sefi” de galerie de a „vopsii” in culoarea roz bombon la suprafata, se vede scarbosul puroi politic de dedesubt! Iar la cei care nu au observat, au avut grija sa le „semnaleze’ si semnalizeze eminentii „oameni politici” orza,herzog,boncea s.a.iar tu sorine si altii ca tine ori sunteti niste advocati de doi bani, ori sunteti de o naivitate ridicola!

@sorin a spus: (mai 12th, 2014 at 23:00 )

Confunzi Commando Viola cu Druckeria .

Il confunzi pe Boldura cu Herzog.

CVUCS nu a facut politica niciodata , Druckeria de fiecare data.

Poli adevarata a disparut pt totdeauna, NU putem sa tot infiintam echipe si sa le numim Poli (acs sau asu ).
Ne mintim singuri , oricum nu ne mai crede nimeni .

rgfreerg a spus: (mai 13th, 2014 at 02:04 )

Asta-i nebun la cap? Ba baiatule tu esti bolnav ce pana mea tot ai de scrii tampenii dinastea? Lasa-ne omule veziti de Robu fa-i mumu si ce vrei tu lasa-ne pe noi in pace ca sa-r putea sa te scuip cand te vad….noroc ca nu prea stiu cum arati jegule. Mori, mori, mori !!!

sam a spus: (mai 13th, 2014 at 08:13 )

tupeul domnului cb intrece orice masura.istoria unui club de 90 de ani nu poate ajunge pe mana unor tinci iresponsabili condusi de niste cutre politice caci dle cb ADEVARATA POLII NU A MURIT ea este in inimile noastre atat timp cat vom traii cu durere in suflet le recomand oamenilor care conduc orasul sa opreasca orice finantare catre poli cativa ani pana ce scapam de parazitii care misuna in jurul acestui nume iar cei din liga 4 sa cotinuee sub denumirea curva sud cu numele formatiunilor politice care ii dirijeaza in coada

adica a spus: (mai 13th, 2014 at 10:30 )

adica recas

@sam a spus: (mai 13th, 2014 at 12:35 )

ai dreptate sam, asu nu are substanta. Are in schimb acs. o substanta din milioane de euro! nu e la indemana oricui sa bage milioane de euro si sa retrogradeze! asta e ceva cu adevarat substanta! Maro!

@uiuiuiiu a spus: (mai 13th, 2014 at 12:53 )

Un coment realist , dn partea unei persoane echidistante ,care a inteles perfect situatia in care ne aflam.

Felicitari !

@sam a spus: (mai 13th, 2014 at 12:58 )

Char daca adevarata Poli este vesnic in inimile noastre, cu toate bucuriile pe care ni le-a adus pe parcursul anilor , sa fim realisti, Poli a murit …

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (mai 13th, 2014 at 13:19 )

COMENTARI INUTILE! POLI ESTE UN NUME! CINE ÎL ONOREAZĂ ESTE POLI! ȘI ASTA ESTE ECHIPA DIN LIGA1!NUMAI CĂ LUCRURILE STAU PROST PENTRU CĂ ORGANIZAREA ESTE SUB ORICE CRITICĂ LA CLUB ȘI ASTA ESTE INADMISIBIL! DE AICI PLEACĂ ORICE GREȘEALÂ!ROBU TREBUIA SĂ AIBE GRIJĂ CÎND A PUS O CONDUCERE ȘI SĂ IA POZIȚIE CÎND A VĂZUT CĂ NU SE FACE FAȚĂ LIGI 1 !

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

sam a spus: (mai 13th, 2014 at 13:42 )

poli a murit cum au murit aproape ca toate brendurile importante din fotbalul romanesc doar steaua a patit-o doar odata deci putem spune fara a grsii ca doar steaua e numai …doua

...si gata! a spus: (mai 14th, 2014 at 11:05 )

Derahatii inca dorm, probabil au avut o nopate plina de alcool si nu au apucat sa afle stirea. Pe la ora 13 cand o sa deschida ochii si o sa bage o cafea cu lapte si 3 litri de vin o sa constate ca gunoiul pe care s-au chinuit sa-l poleiasca in ultimii ani a ajuns in sfarsit acolo unde ii este locul, la bifurcatia drumului de Parta cu cel spre Sag.

@...si gata! a spus: (mai 14th, 2014 at 11:34 )

dar proeiectul vostru unde a ajuns, drogatule? impreuna cu ala pe care il tot suduiti (nicolae robu), sunteti vinovati pentru starea in care a ajuns fotbalul din timisoara si poli, nesimtitilor. nu mai cautati vini in alte parti, voi si robu, pentru ca aveti aceiasi gandire stramba cand vine vorba despre poli timisoara. sunteti groparii politehnicii timisoara, voi si robu, in aceiasi masura.

@decacatu de mai sus a spus: (mai 14th, 2014 at 12:35 )

De ce te turezi asa mai betivane, treci printr-o mahmureala grea? Cine dracu te pune sa iti alcolizezi neuronii zilnic? Durerea ca iti moare ax-ul sau de bucurie ca iar e campanie si va umpleti de bani?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Top