Cum să tai un buștean în opt secunde, la o viteză de 240 km/h? Dacă vă vreți să aflați răspunsul, nu ratați demonstrația tăietorilor de lemne organizată sâmbătă. Mall-ul timișorean va găzdui o inedită întrecere între cluburile GV Team, din Săcueni, și Timbersports West, din Arad. Va veni în orașul de pe Bega pentru a populariza acest sport mai puțin obișnuit la noi, dar foarte popular în lume, și campionul național la tăiat lemne, Dan Petrescu.
„Tăierea cu joagărul”, „Tăierea la înălţime”, „Tăierea orizontală”, „Tăierea cu motofierăstrăul” şi „Tăierea verticală” – sunt probele la care participanţii îşi vor demonstra iscusinţa. De asemenea, publicul va asista şi la „Tăierea cu super-motofierăstrăul”, una dintre cele mai spectaculoase probe de STIHL Timbersports. Un motofierăstrău are puterea unui autovehicul şi este manevrat de un singur om. Cu 65 CP şi o viteză a lanţului de 240 km/h, super-motofierăstrăul taie trei felii dintr-un buştean în mai puţin de opt secunde! Evenimentul începe sâmbătă, 31 mai, de la ora 18. primul show demonstrativ de acest gen organizat la Timișoara îi are ca protagoniști pe membrii cluburilor GV Team (Săcueni) și Timbersports West (Arad). Dacă vreți să vă încercați și voi puterile, vă puteți înscrie la fața locului, într-unul din cluburile de antrenament reprezentate la eveniment.
Competiţiile Stihl Timbersports, lansate în 1985, în SUA, reprezintă o serie de concursuri internaţionale ale tăietorilor de lemne. Sportul tăietorilor de lemne îşi are rădăcinile în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. În trecut, competiţiile de tăiere a lemnului aveau loc între forestieri, pentru a stabili cel mai bun la nivel local. De-a lungul timpului, aceste „încercări de forţă” s-au transformat într-o competiţie desfăşurată la un nivel atletic înalt. În Europa, competiţiile Stihl Timbersports au debutat în 2001. România are, din 2010, o echipă naţională de tăietori de lemne.
Comentarii prin facebook