Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi „Podul Lung” este gata să-și primească micii beneficiari. Formalitățile vor mai dura câteva zile, dar, în scurt timp, cei 60 de copiii cu probleme vor putea face recuperarea în săli moderne, dotate ca la carte. Pe lângă o piscină de interior, cei mici vor avea la dispoziție, în camera de relaxare, și… un pat cu apă.
Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi „Podul Lung” se întoarce în imobilul pe care l-a părăsit în februarie 2013, când au început lucrările de reabilitare. Acum, clădirea arată cu totul altfel, fiind reabilitată din toate punctele de vedere, inclusiv seismic, şi în exterior, şi în interior. Dacă la vizita de după Paște a primarului Nicolae Robu nu existau încă niciun fel de dotari, joi, în ziua în care a fost încheiat oficial procesul de reabilitare, centrul are de toate: și sală de recuperare sportivă, și sală de dans, și cameră de relaxare, cu pat cu apă și lămpi cu lavă. De serviciile centrului beneficiază aproximativ 60 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, aduși în fiecare dimineață cu microbuzele Direcției de Asistență Socială Comunitară. „Avem ergoterapie, se face logopedie, pentru stimularea limbajului, se face kinetoterapie, sunt foarte multe cluburi – de psiho-motricitate, de povești, ludoterapie, terapia prin joc, stimulare polisenzorială, de dans, meloterapie, artterapie, marionete”, spune psihologul Amina Drăgoescu.
Reabilitarea și dotarea centrului au costat aproximativ 900.000 de euro. „Este o reușită din toate punctele de vedere. Tocmai am aflat că vom intra cu acest proiect pe lista de proiecte de succes ale Ministerului Dezvoltării, pentru Programul Operațional Regional. Este în primul rând un succes pentru beneficiarii acestui serviciu social, pentru micuții cu dizabilități care își petrec timpul aici, pentru părinții lor, pentru asistenții maternali și, în ultimă instanță, pentru Primăria Timișoara, care reușește să redea un spatiu social beneficiarilor. În momentul de față sunt 60 de copii și 60 de părinți beneficiari. Datorită generozității spatiului, acest serviciu se va putea extinde în perioada următoare, în funcție și de limitele de personal”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu. La centru sunt angajate în prezent 19 persoane. Singurele condiții pe care trebuie să le îndeplinească un copil pentru a beneficia de serviciile centrului sunt: să aibă vârsta cuprinsă între trei și 18 ani, să fie din Timișoara și să aibă un certificat de încadrare în grad de handicap sau un certificat de la medicul specialist care să ateste o dizabilitate.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook