Componenţa ATOP s-a modificat, dar nu așa cum ar fi dorit consilierul Adrian Pășcuță (PNL). Acesta propusese, în plenul anterior al CJ, numirea, în ATOP, a lui Cristi Brâncovan. Liberalul a lansat și o petiție online pentru susținerea lui Brâncovan. Altfel, cei din ATOP nu și-au primit indemnizațiile de 800 de lei, pentru că acestea sunt ilegale.
ATOP are un nou membru. Este vorba despre subprefectul Marossy Zoltan, care a luat locul fostului subprefect Eugen Dogariu, între timp demisionat. Modificarea a fost votată în ultimul plen al CJ, fiind doar o formalitate. „Nu facem decât să-l înlocuim pe fost suprefect Eugen Dogariu cu actualul subprefect Zoltan Marossy. Mai există lucruri de modificat, pe care o să le facem, pentru că va trebui să clarificăm și ce înseamnă acea indemnizație. În forma în care hotărârea de consiliu județean a fost adoptată în urmă cu două luni, există o problemă legată de indemnizația respectivă. Toți cei care activează în cadrul acestei asociații nu au fost retribuiți până acum (…) pentru că acel amendament trecut acum două luni nu stă în picioare”, a declarat, în plen, președintele CJ, Sorin Grindeanu. În ședința anterioară, liberalul Adrian Pășcuță propusese numirea, ca membru al ATOP, din partea comunității, a lui Cristi Brâncovan, cunoscut pentru lupta sa împotriva hoţilor de buzunare care-și fac de cap în mijloacele de transport din Timișoara. Cererea nu a ajuns pe ordinea de zi, pentru că, susține vicepreședintele CJ Traian Stancu, președintele ATOP, propunerea ar trebui făcută într-o comisie, nu în plen. În septembrie, plenul CJ a votat o indemnizație de 800 de lei pentru membrii ATOP.
ATOP are următoarea componență:
Comisia de coordonare, situaţii de urgență şi pentru petiţii: Traian Stancu (vicepreședintele CJT), Dorin Cândea (consilier județean PMP), Ilie Borțun (reprezentant al comunității), Ion Mirescu (șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş), Lucian Vasile Mihoc (șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat), Nicolae Slev (șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș)
Comisia de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanță minimali: Ligius-Cosmin Buboi (consilier județean PNL), Călin Dobra (consilier județean PSD), Gheorghe Moldovan (reprezentant al comunității), Zoltan Marossy (subprefect) și Dorel Cojan, (directorul Poliției Locale Timișoara)
Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului: Cosmin Costa (consilier județean PNL), Deian Plavoșin (consilier județean PSD), Viorel Bota (reprezentant al comunității, fost jurnalist), Mircea Roșu (reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Timiș).
Liberalul Adrian Pășcuță nu renunță la ideea numirii lui Cristi Brâncovan. El a lansat o petiție online și îi invită pe timișoreni s-o semneze în număr cât mai mare. „Ordinea și siguranța publică reprezintă sau trebuie să reprezinte o prioritate absolută. La nivelul Consiliului Județean Timiș, organismul care se ocupă de aceste aspecte este ATOP. Rezultatele concrete ale acestui organism nu sunt prea cunoscute, dar numărul mare de infracțiuni ne arată că lucrurile pot fi îmbunătățite substanțial. Pentru a dinamiza și a eficientiza activitatea acestui organism îl propunem și susținem pe Cristian Brâncovan pentru a ocupa unul din locurile destinate reprezentanților comunității. Având în vedere reticența manifestată până în prezent de conducerea ATOP și de cea a CJ Timiș este necesar să arătăm autorităților că toți suntem interesați de siguranță și de ordinea publică”, a notat Pășcuță.
Comentarii prin facebook