Drumul din Calea Șagului spre AEM, pe Bd. Rebreanu, este, și toți șoferii știu asta, un calvar, din cauza semafoarelor nesincronizate, amplasate la aproape fiecare colț de stradă. Primarul Nicolae Robu spune că totul a devenit amintire!
ÎNCĂ O STRADĂ CU UNDĂ VERDE!
ESTE VORBA DESPRE LUNGUL BULEVARD LIVIU REBREANU, CARE TRAVERSEAZĂ ORAȘUL DE LA CALEA ȘAGULUI PÂNĂ LA CALEA BUZIAȘULUI (AEM)!
TOTAL SEMAFOARE SUCCESIVE PE VERDE: 11 (în material, al doilea semafor a scăpat numărării, deci cel numit de mine al doilea e de fapt al treilea ș.a.m.d.)
TIMP DE DEPLASARE: 6 min
DISTANȚA PARCURSĂ: 4.1 Km
Dacă apreciați, dați Like și Share.
Dacă nu apreciați, dați Share și postați textul "Fir-ar, și cu semafoarele-i iese lu' ăsta!" :)))Posted by Nicolae Robu on Monday, November 21, 2016
După unda verde de pe Calea Dorobanților până la fântâna Punctelor Cardinale, funcțională de săptămâna trecută, primarul Nicolae Robu a anunțat, luni, încă una. De această dată, este vorba despre Bd. Rebreanu, pe traseul Calea Șagului – sensul giratoriu de la AEM. Traseul este unul care scoate, de ani buni, peri albi șoferilor, obligați să aștepte minute în șir la semafoare. Robu a scris, pe Facebook, că, luni, 21 noiembrie, a parcurs această rută în numai… 6 minute! „Încă o stradă cu undă verde! Este vorba despre lungul bulevard Liviu Rebreanu, care traversează orașul de la Calea Șagului până la Calea Buziașului (AEM)! Total semafoare succesive pe verde: 11. Timp de deplasare: 6 minute: Distanța parcursă: 4.1 kilometri”, a notat edilul.
Vineri, Robu a explicat cum stă treaba cu unda verde. „N-o să avem undă verde non-stop pe un sens de deplasare, ci se va funcționa în felul următor: la orele de vârf de dimineață va fi undă verde pe sensul de la intrarea în oraș înspre centru (…) După-amiaza când se iese de la serviciu, între orele 17 și 19, dar intervalul orar se va ajusta după nevoi, se va asigura undă verde pe sensul invers, pe sensul care devine cel mai intens circulat în intervalul respectiv. Între aceste intervale de vârf se va asigura o funcționare echilibrată pe cele două sensuri (…) Nu poate fi simultan undă verde pe ambele sensuri (…) matematic nu se poate face să fie undă verde pe ambele sensuri”, a declarat primarul. Conform acestuia, viteza optimă de rulare, dacă vreți să prindeți undă verde, este de 50 km/h. Proiectul de management al traficului din Timișoara, atât de blamat de șoferi, a fost realizat de asocierea Swarco Traffic Romania SRL – SC Avitech SRL – SC Swarco Mizar SpA și a costat 23,8 milioane de lei. Sunt semaforizate 44 de noi intersecții, au fost modernizate semafoarele în alte 90 de intersecții și au fost montate radare de informare și de viteză, sisteme de detecție a trecerii și mai mai multe panouri pe care vor fi afișate diverse informări.
Comentarii prin facebook