Frăția Rodicilor din Primăria Timișoara. Soțul Rodicăi Aurelian, pensionar, s-a angajat la Direcția de Asistență Socială

Unora li se întâmplă: ești pensionar și te apucă dragul de a munci la stat, pe un post pe care, de obicei, se angajează tinerii absolvenți. I s-a întâmplat și lui Florian Aurelian, care este, din martie, subordonatul Rodicăi Surducan, la Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara. Vorbim despre nimeni altul decât soțul Rodicăi Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane al PMT.

Pe 12 martie 2018 au fost anunțat rezultatele unui concurs de angajare interesant, desfășurat la Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara. Cu acea ocazie, directorul Direcției, Rodica Surducan, Cojan la acea vreme, a devenit consilier cl. I, gradul superior, la Compartimentul monitorizare centre de asistență socială. Surducan se angajase în PMT în vara lui 2017, la Biroul relații internaționale, fiind detașată, peste doar 7 zile, ca director al proaspăt înființatei Direcții de Asistență Socială. deBanat.ro a încercat să afle numele celor au făcut parte din comisia de examinare, însă Rodica Surducan a decis că acest lucru este secret. Ciudățeniile se țin lanț la această direcție. Pe 16 martie 2018 se anunță rezultatele altui concurs de angajare. Erau vizate un post de referent III, gradul superior, la Serviciul Achiziții Publice, respectiv un post de consilier clasa I, gradul asistent la Serviciul Contabilitate Buget Finanțe. În ambele cazuri au fost câte patru candidați, cu câte un învingător. Postul de referent nu e important în acest context, dar cel de consilier este. El i-a revenit lui Florian Aurelian. Dacă vă sună cunoscut numele, aveți dreptate. Florian Aurelian este nimeni altul decât soțul mult mai cunoscutei Rodica Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane al Primăriei Timișoara!

Condițiile de concurs pentru acest post erau studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, fără o specializare anume, și, atenție!, vechime mininum un an în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice. Altfel spus, este un post pentru începători, probabil pentru tinerii pe care și-i dorește atât de mult în administrație primarul Nicolae Robu, de exemplu. Florian Aurelian, merituosul câștigător al concursului, era însă pensionar, cu o pensie de peste 55.000 de lei pe an, așa cum reiese din declarația sa de avere. Familia Aurelian și-a trecut în declarațiile de avere un apartament în Drumul Taberei, în București, pe numele domnului Aurelian, respectiv un apartament în Tenerife, pe numele doamnei Aurelian. Lexusul este folosit, probabil, la comun.

Citește: Rodica Aurelian ia bani de la Primaria Timisoara si cand nu vine la serviciu! Sute de ore platite ilegal

Citește și: Primăria Timișoara a pierdut procesul cu Lucian Vărșăndan. Va trebui să publice sentința într-un ziar foarte citit

Să revenim puțin la concursul susținut de Rodica Surducan. Din comisia care a examinat-o ar fi făcut parte, pe lângă reprezentantul ANFP în teritoriu, însăși Rodica Aurelian, șefa SRU! Firesc, pe undeva, pentru că nu există în PMT un alt angajat mai competent în a evalua potențialele „achiziții” ale municipalității. Din aceeași comisie au făcut parte și două angajate ale Direcției de Asistență Socială, deși acest lucru este interzis prin lege. Articolul 33 al HG 611/ 2008 spune că „nu poate fi desemnat membru în comisia de concurs sau în comisia de soluţionare a contestaţiilor funcţionarul public care se află în următoarele cazuri de conflict de interese (…) este sau urmează a fi, în situaţia ocupării funcţiei publice de conducere pentru care se organizează concursul, direct subordonat ierarhic al oricăruia dintre candidaţi”. E drept că se poate interpreta că Surducan nu concura pe un post de director, ci doar pe unul de consilier, dar e un lucru știut că ea urmează să fie în continuare interimar la această direcție. Deci înțelegeți cam cum se simte un angajat care trebuie să dea note șefului său.

Citește și: Jumanca n-a trecut examenul de la Primăria Timișoara! A făcut 8,66 puncte, deși avea nevoie de minimum 50!

Nu mai contează că, la bursa zvonurilor, se spune că Florian Aurelian tocmai a fost numit de șefa sa, Rodica Surducan, șef al Biroului Resurse Umane al Direcției de Asistență Socială. Și asta ar fi firesc, pentru că domnul Aurelian poate învăța meserie de la extrem de priceputa lui soție. Urmează acum ca, odată cu rezolvarea problemelor legate de lista cu terenurile pentru tineri, oferite gratuit de PMT, Adorian Aurelian, fiul celor doi, aflat pe poziția 122, să-și primească și el „plațul” de casă. Între timp, site-ul Direcției de Asistență Socială a PMT este oprit, pentru întreținere.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Augustus a spus: (May 25th, 2018 at 14:18 )

Cum ajung astfel de nulitati in functii de conducere? Pentru asta am fost la revolutie in 89?

 
Connaisseur a spus: (May 25th, 2018 at 14:35 )

Ohoo-hoo! Se pare că deja e jale mare în Frăție din cel puțin două motive:
1. Fotografia surprinde exact realitatea din teren! Ca să nu se prindă și primarul de lucrătură, pe documentele de reorganizare la „Biroul Resurse Umane” a fost pusă să semneze Mihai Rodica, deși aceasta fusese exilată de mai multă vreme din sediul din Plavoșin. La adăpostul acestei scamatorii ieftine (ca să nu înțeleagă primarul și consilierii pentru cine este dedicația!), Rodicile nu s-au mulțumit cu postul de șef birou, astfel că în ședința de consiliu din 22.05.2018 au transformat postul de șef birou în post de șef Serviciu RU!!! Se pare însă că tot deranjul a fost degeaba (s-au expus pe de-a moaca!) deoarece ANFP ar fi zis pas! – un pensionar nu mai poate fi funcționar public!!! Ce ne facem, fetelor???
2. Problema e că răspunsul ăsta ar fi venit pe adresa Direcției și nu pe adresa Resurselor Umane din Primărie, ca și cum întrebarea a fost pusă ANFP-ului din interiorul Direcției, iar acum se suspectează una pe alta… Cine să fi fost oare? Oricum ar fi, se pare că redevenita doamnă (la numele) Surducan încearcă să se pună la adăpost: fiindcă îi e clar că ANFP e cu ochii pe ea și nu va fi în stare să ia vreun concurs pe vreun post, organizat la București, și-a creat un post de director adjunct – funcție contractuală, de unde să conducă în interimat pe mai departe !?! Înființarea acestui nou post a fost votat, culmea, tot în ședința de creare a funcției de șef serviciu RU, că doar în Frăție totul merge pe schimbul de daruri… Mai ales pentru că la funcțiile contractuale concursul se organizează în interiorul Frăției și nici nu te mai verifică nimeni dacă nu cumva ar fi trebuit să te fi pensionat deja!!! Ori și mai al dracului: ca pensionar din funcție publică poți să mai fii câțiva ani director adjunct- funcție contractuală, că la de-al de-astea o duce mintea!?! La bună vedere, că Frăția va mai produce multă marfă pe bursa presei și a zvonurilor…

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a

Mai uşor decât era de aşteptat. Cea mai bună echipă din Divizia D Timiş s-a calificat în Liga a III-a după ce a câştigat clar barajul de promovare contra mehedinţenilor de la Viitor Şimian. Băieţii lui Sorin Bălu au făcut un pas mare spre promovare încă din meciul tur, când au învins, lângă Pădurea Verde cu 5-0. Calificarea a venit practic odată cu disputarea jocului retur, câştigat de dumbrăviţeni chiar mai clar, 6-0!
Citeşte tot articolul Citeste articolul După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Taximetrist din Lugoj, ucis de doi minori

Un taximetrist în vârstă de 77 de ani din orașul Lugoj a fost ucis cu o mare cruzime de doi minori. Trupul fără suflare a fost găsit după aproape două săptămâni, într-o pădure de lângă Lugoj. Cei doi minori i-au furat mașina după ce l-au omorât și au plecat cu ea spre Timișoara. Au abandonat autovehiculul după ce au rămas fără benzină.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Taximetrist din Lugoj, ucis de doi minori

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Mai uşor decât era de aşteptat. Cea mai bună echipă din Divizia D Timiş s-a calificat în Liga a III-a după ce a câştigat clar barajul de promovare contra mehedinţenilor de la Viitor Şimian. Băieţii lui Sorin Bălu au făcut un pas mare spre promovare încă din meciul tur, când au învins, lângă Pădurea Verde cu 5-0. Calificarea a venit practic odată cu disputarea jocului retur, câştigat de dumbrăviţeni chiar mai clar, 6-0!
Citeşte tot articolul Citeste articolul După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a
Bastionul din Timișoara a fost sâmbătă un adevărat câmp de bătălie, cu uniforme, arme, scene din trecut reconstituite de artiști ai domeniului și toate ingredientele necesare unui astfel de eveniment care îți arată... istoria. „Primul război mondial – o reconstituire istorică în An Centenar” se numește evenimentul organizat de Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, iar manifestările continuă și duminică, 24 iunie. Aveți ce vedea! Vă prezentăm programul zilei de duminică.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duel și reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial, în salve de tun, la Bastionul din Timișoara
Un taximetrist în vârstă de 77 de ani din orașul Lugoj a fost ucis cu o mare cruzime de doi minori. Trupul fără suflare a fost găsit după aproape două săptămâni, într-o pădure de lângă Lugoj. Cei doi minori i-au furat mașina după ce l-au omorât și au plecat cu ea spre Timișoara. Au abandonat autovehiculul după ce au rămas fără benzină.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Taximetrist din Lugoj, ucis de doi minori
Iubitorii de avioane și spectacole de acrobație aeriană au avut parte de o sâmbătă complet pe placul lor. A cincea ediție a mitingului Timișoara Airshow, organizată de Aeroportul Internațional „Traian Vuia” a beneficiat de o seara însorită și caldă, numai bună de stat… cu ochii pe cer. Mii de oameni s-au bucurat de spectacolul pregătit de piloți,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara Air Show
Prim-divizionara Agroland Timişoara a ajuns la un acord cu extrema Katarina Jovanović pentru sezonul 2018-2019. Născută la Belgrad (Serbia) la 9 iunie 1991, Jovanović devine a treia stranieră din istoria clubului UVT Agroland Timișoara, după muntenegreanca Andrea Lakovic și australianca Sophie Godfrey, și a evoluat în ultimul sezon în Franța.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prima stranieră din actualul lot, a treia din istoria clubului! Nume important pentru Agroland
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com