CL Timișoara și CJ Timiș se vor „lupta” pe Spitalul CFR. Și consilierii județeni își vor exprima acordul pentru preluarea unității sanitare, aflate în acest moment în subordinea Ministerului Transporturilor. Consilierii locali au făcut deja acest lucru.
Ministerul Transporturilor a inițiat transferul spitalelor CFR din subordinea sa către autoritățile publice din țară. Sunt 15 astfel de unități: două în București și câte unul în Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Ploiești, Galați, Constanța, Brașov, Pașcani, Simeria, Oradea, Craiova, Sibiu și Drobeta Turnu Severin. Procedura nu este foarte clară, însă vineri, în ultimul plen, CL Timișoara și-a dat acordul de principiu pentru preluarea spitalului de pe malul Begăi. „Există o intenție a guvernului de a transfera spitalele CFR către administrațiile publice locale și ni s-a adresat întrebarea dacă suntem interesați să preluăm acest spital. Am supus la vot în CL poziția de principiu, nu de preluare efectivă, ci dacă suntem interesați sau nu. S-a aprobat, o să transmitem spre guvern această poziție a noastră și, evident, că preluarea se va face, dacă se va materializa, cunoscând toate activele și pasivele, toată situația spitalului. Nu ne obligă la nimic decizia luată de CL”, declara primarul Nicolae Robu, după vot.
Peste mai puțin de două săptămâni, CJ Timiș va vota același lucru! A făcut anunțul președintele Călin Dobra. „Am primit o adresă oficială din partea Ministerului Transporturilor, pentru preluarea Spitalului CFR, ținând cont că este prins în cadrul proiectului de descentralizare. Am avut discuții cu Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Județean, reprezentanți, conducerea de la Spitalul CFR. Pe 30 mai, la plenul CJ Timiș, vom introduce această adresă. Trebuie să acordăm un vot de principiu din partea CJ la preluarea spitalului”, a declarat social-democratul. Conform acestuia, Ministerul Transporturilor tatonează doar terenul. „E normal să se voteze așa ceva și în CL, se face o analiză. La acest moment se discută despre oportunitate. Se face o analiză la nivelul județului, la nivel local și nivel ministerial, unde se pretează cel mai bine să meargă această locație. Există, din punctul nostru de vedere, posibilitatea preluării Spitalului CFR și trecerea lui în coordonarea Spitalului Județean, astfel încât să extindem domeniile medicale care nu se regăsesc în cadrul SCJUT. Un domeniu foarte important este recuperarea medicală, iar un domeniu pe care îl are CFR este oftalmologia adulți. Acolo unde oportunitatea va arăta clar, în acea direcție va merge Spitalul CFR”, a completat Dobra. CJ Timiș și Primăria Timișoara se contrează deja pe alte teme, cum ar fi sala polivalentă sau stadionul.
Comentarii prin facebook