Eu sunt Timișoara! Amintiri din Epoca de Aur cu Nicolae Robu

„Vom continua experimentul și în zile lucrătoare și apoi vom decide. Mai bine zis, eu voi decide!”, a afirmat primarul Nicolae Robu în privința introducerii semaforizării în Piața Mărăști. Deci nu specialiștii în trafic, nu inginerii, ci el, marele primar. Chiar dacă acolo există semafoare, avem sistem inteligent de trafic pentru care s-au dat mulți bani. Robu va decide din ochi și basta și în această privință. Așa cum a decis în multe altele. Fiindcă el le știe pe toate, de la sistem de trafic, agricultură, construcții, transport în comun, horticultură, zoologie, cultură, teatru, muzică, literatură, jurnalism, inginerie aerospațială, economie, finanțe, drept etc. până la fotbal.

În istoria României cred că a mai fost un singur om atât de plurivalent. Îl chema Nicolae Ceaușescu și, la fel ca Robu, le știa pe toate. Mai în glumă, mai în serios, se spunea despre el că dădea „indicații prețioase” tuturor categoriilor profesionale. Astfel, medicilor le spunea să se spele pe mâini înainte de operații, iar scriitorilor, să scrie de la stânga spre dreapta și de sus în jos.

La fel și Robu, stă pe șantiere și le explică muncitorilor cum, de exemplu, să pună stratul de criblură. Iar ca să ajungă pe șantierele orașului, fiindcă el poate, circulă cu mașina și pe liniile de tramvai, și pe trotuar, și pe culoarea roșie a semaforului. Chiar așa, dacă nu ar fi Robu la fața locului, ar mai ști șantieriștii să execute rambleul? Dacă nu s-ar ocupa direct de Teatrul German, inclusiv să schimbe ilegal directori, ar mai ști actorii să-și spună replicile? Dar vatmanii să conducă tramvaiele, cei de la Horticultura să pună palmieri, polițiștii locali să păzească panseluțe, fotbaliștii să dea goluri etc.etc.?

În plurivalența sa, primarul Timișoarei le știe chiar pe toate. Și de unul singur. La Robu nu există „noi”, la el există doar „eu”. Și la primărie, și la partid. Cine acceptă condiția de țuțăr, poate sta în umbra marelui om. Cine nu, să-și caute alt drum în viață! Poate că marele lui ghinion este că s-a născut prea târziu. În alte vremuri, dacă avea și poziția necesară, decidea cine trăiește și cine moare.

Și mai e ceva. Robu niciodată nu a greșit. Pentru orice proiect ratat, chiar asumat personal, niciodată nu e vinovat. Nici pentru toate promisiunile neonorate din 2012 (stadion, sală sport, bazin olimpic, spitale, școli etc), nici pentru șantierele întârziate și nici măcar pentru ce se întâmplă la CMDTP (Cea Mai Poli Dintre Toate Poli). În vara anului trecut anunța că se va implica personal la Poli, inclusiv la nivel de jucători. Un an mai târziu, echipa retrograda… Întotdeauna, vinovați sunt alții, începând de la grupările împotriva Timișoarei, PSD-iști, hateri „cu suflet negru”, până la jurnaliști. Fiindcă dacă îl critici pe Robu, critici Timișoara. Ești adversarul lui Robu, ești dușmanul Timișoarei. Că doar – nu-i așa? – Robu este Timișoara. Pe vremuri dușmanii lui Ceaușescu și, implicit ai României erau „agenturilii”. Adică un fel de hateri avant la lettre?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

nostalgic a spus: (septembrie 17th, 2018 at 16:26 )

„Dai în mine, dai în soare, dai în fabrici și tractoare, dai în clasa muncitoare” nu-i așa tov. Robu?

 
Inodor a spus: (septembrie 17th, 2018 at 23:55 )

Nu l-ai pus tu primar?

 
Mbombe Ion a spus: (septembrie 18th, 2018 at 09:14 )

Mestere scriitor,am doar o intrebare:are cu cine ??? Sau e ca si cu investitorii , la Poli,cand a plecat Iancu: sunt cu sutele,dar…….nici un nume concret !?!

 
Luci_Pop a spus: (septembrie 18th, 2018 at 09:29 )

PUIE MNL TIMIS!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

România obține victoria în fața Spaniei. Decisivul, mâine, contra Ungariei

Un pas a fost făcut. Selecționata feminină de handbal a României își păstrează șansele pentru medalii la Campionatul European din Franța. „Tricolorele” au învins-o astăzi, cu greu, pe Spania, o care nu mai avea șanse de calificare și care, evolua, așadar, fără presiune. A făcut-o cu multă dezinvoltură, mai ales în prima parte a jocului....
Citeşte tot articolul Citeste articolul România obține victoria în fața Spaniei. Decisivul, mâine, contra Ungariei
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Polițist din Timiș, transportat la spital în stare de inconștiență după ce a fost lovit de mai multe ori în cap

Șeful de post din localitatea timișeană Checea a fost transportat de urgență în stare de inconștiență la spital, după ce a primit mai multe lovituri în zona capului. Scandalul a avut loc azi-dimineață, în jurul orei 10.00. Agresorul, identificat, este un bărbat de 24 de ani, de etnie romă. Polițistul a fost agresat după ce...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Polițist din Timiș, transportat la spital în stare de inconștiență după ce a fost lovit de mai multe ori în cap

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Un pas a fost făcut. Selecționata feminină de handbal a României își păstrează șansele pentru medalii la Campionatul European din Franța. „Tricolorele” au învins-o astăzi, cu greu, pe Spania, o care nu mai avea șanse de calificare și care, evolua, așadar, fără presiune. A făcut-o cu multă dezinvoltură, mai ales în prima parte a jocului....
Citeşte tot articolul Citeste articolul România obține victoria în fața Spaniei. Decisivul, mâine, contra Ungariei