Poli va primi bani de pe agenda cultural-sportiva a primariei! Dar trebuie sa depuna un proiect

Poli, RCM Saracens, BC Timișoara și CH CSU Politehnica vor primi bani pe proiecte depuse pe agenda cultural-sportivă a PMT, nu direct de la bugetul local. Este propunerea susținută de Nicolae Robu, care vrea și modificarea, pe viitor, a legii, pentru clarificarea modului în care Curtea de Conturi se poate pronunța asupra unor decizii ale administrației publice.

poli

Conform Curții de Conturi, primăria a finanțat ilegal atât cluburile sportive la care este asociată, cât și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, la care este membru fondator. Primarul Nicolae Robu a declarat de la bun început că situația frizează absurdul. „Toate aceste cinci asociații non-profit, cu obiective pur sportive, respectiv culturale au gir de legalitate din partea judecătoriei. Mi se pare că este total în contradicție cu normele unui stat de drept să vină Curtea de Conturi peste Judecătorie și să spună că este ilegal. În jur de 35 de milioane de lei cred că este suma totală, este o suma mare, strânsă din 2010 încoace”, spunea Robu. Primăria a contestat raportul Curții de Conturi la forurile aceste instituții și încă așteaptă un răspuns.

Între timp, finanțarea de la bugetul local a celor cinci structuri a fost suspendată, după ce juriștii PMT au refuzat să-și asume acest lucru. Pentru ca situațiile de acest gen să nu se mai repete, Robu crede că ar fi obligatorie modificarea cadrului legislativ și are niște propuneri pe care le va înainta parlamentarilor de Timiș. „Trebuie să se prevadă în mod explicit că, odată ce au fost adoptate hotărâri de consiliu local sau județean și ele au primit girul de legalitate din partea instituției prefectului, tot ce se întâmplă la punerea în practică a prevederilor acelor hotărâri trebuie considerat legal. Altminteri nu se poate funcționa. Nicio instituție a statului nu poate considera ilegal nimic din ce se face în spiritul acelor hotărâri. La unii auditori (ai Curții de Conturi – n.r.) nu funcționează nici logica, nici bunul simț, ci doar ahtierea după câștiguri obținute drept consecință a stabilirii unui prejudiciu. Curtea de Conturi este foarte importantă în stat, are tot respectul meu, dar nu putem fi inhibați și să nu spunem lucrurilor pe nume. Dacă aceste cluburi se desființează – și mult nu mai pot supraviețui – cineva trebuie să răspundă pentru prejudiciu”, susține edilul.

Nicolae Robu presedinte PNL Timis 02

Formula de finanțare a celor cinci structuri „cu probleme” – cele patru cluburi sportive și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană – este în curs de definitivare. Una dintre variante ar fi fost chiar ieșirea PMT din asocieri. „Aș prefera totuși să mergem pe altă formulă. Să nu mai dăm nimic cu titlu de cotizație, nici bani și nici bunuri, dar să rămânem membri asociați și atunci asociațiile respective să participe la competiții de proiecte pe Legea 350 și să-și obțină fondurile câștigând aceste competiții”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu. Practic, atât cluburile sportive, cât și ATCCE ar trebui să depună proiecte care să primească finanțare pe agenda cultural-sportivă a PMT. „Este varianta care mi se pare cea mai bună. Legea interzice să dai bani și prin cotizație, și prin competiție de proiecte. Se spune clar în Legea 350 că nu pot beneficia de finanțare structuri care primesc și altfel bani. Ca să fii eligibil în competiția de proiecte, trebuie să obții de la municipalitate bani numai prin competiția de proiecte, nu și prin alte forme. De aceea, prima măsură ar fi stoparea finanțării prin alte forme, cum e cotizația”, a mai spus edilul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

KOKS a spus: (October 6th, 2015 at 17:22 )

E o solutie, insa trebuie atent verificata procedura ca sa nu existe probleme de ordin discriminatoriu. Lecturand Legea 350 se poate observa cateva chestiuni cu privire la care trebuie avuit grija:
– legea prevede aceasta modalitate de finantare pt toate entitatile non profit
– criteriile trebuie sa fie nedicriminatoriu stabilite (deci mare grija)
– activitatea desfasurata trebuie sa fie de interes general. Aici trebuie analizat in ce masura activitatea sportiva poate sau nu fi privita ca reprezentand o activitate de interes general
– sumele alocate trebuie sa fie prevazute in buget la inceput si se publica in 30 de zile in MOF
Cz: e o varianta insa …. cam greu pe profilul de activitate desfasurat de ACS, nu cred ca va fi privita ca fiind ”ceea mai legala” varianta. Mai mult, mi-a atras atentia art 38 alin 2 daca nu ma insel unde se prevede, sub sanctiunea nulitatii contractului de finantare si citez: ” Calitatea Curtii De Conturi de a exercita controlul financiar asupra derularii activitatii non profit finantate din fondurile publice” . Deci, mare grija ca nu scapati de Curte prin acest mod.
Ma rog, personal apreciez efortul in rest … succes.

 
teo musante a spus: (October 6th, 2015 at 18:43 )

SUSTINETI SPORTUL TIMISEAN , faceti sedinte , schimbati ce legi vreti dar URGENT . Luati o hotarare dar rapid ca altfel se duce draqu tot sportul . Daca traia nea nicu {ala dinainte de 89 } pe toti astia care sunteti la cravata si tineti o mapa sub brat si taiati frunze la caini , va imbraca in salopete si mai incepea o “magistrala albastra” cu voi . Nu va este rusine sa va ascundeti in spatele birourilor si sa nu gasiti stampilele ca sa aprobati bani ptr sport ? Sunt bani publici dar 1.5 % din ei merita si contribuabilul Timisorean ptr a se relaxa la un meci de baschet sau fotbal . Sunt doar o mica parte din banii pe care zeci de mii de barbati di Timisoara ai platesc pe taxe si impozite catre buget . Nu sunteti in stare sa reglementati situatia ? Atunci AFARA ! Sa vina altii mai capabili si mai responsabili .

 
brusc a spus: (October 6th, 2015 at 20:52 )

presedintele curtii de conturi este Nicolae Vacaroiu , daca va vine sa credeti 🙂 , iar seful departamentului 6 Coordonarea verificării bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale , este Nica Miron , tot psd …

 
INO a spus: (October 7th, 2015 at 02:11 )

BEY!ROBU! HAI CĂCI LE SPUN EU INO OAMENILOR DE CE NU SE FINANȚEAZĂ SPORTUL TIMIȘOREAN PENTRU CĂ VĂ ESTE FRICĂ SĂ VĂ ASUMAȚI RĂSPUNDEREA PENTRU SEMNĂTURILE CARE TREBUIE PUSE PE ACEST PROIECT ȘI NU CUMVA SĂ VĂ TREZIȚI CU DNA-UL PESTE VOI ȘI ATUNCI CINE A SEMNAT SA FRIPT ASTA ESTE CAUZA ȘI NU CURTEA DE CONTURI!DAR CUM IUBEȘTI TIMIȘOARA ȘI POLI ȘI RUGBY-UL A ADUS 2 CUPE DEJA TREBUIE FĂCUT CEVA URGENT SAU MAI ÎNȚELEPT ZIS RAPID ȘI PERFECT LEGAL!EI TOT EU INO ÎȚI SPUN CĂ SIGUR POȚI FINANȚA SPORTUL TIMIȘOREAN CU SEMNĂTURA SIGURĂ DACĂ NU SE FURĂ NIMIC DIN SUMA CARE SE PRETINDE A FI OFERITĂ CLUBULUI ÎN SENSUL DEZVOLTĂRI ȘI OBȚINERI DE PERFORMANȚĂ SPORTIVĂ LA NIVEL NAȚIONAL ȘI INTERNAȚIONAL ACEASTA URMÎND SĂ FIE ANALIZATĂ ÎN FIECARE AN ȘI RĂSPLĂTITE PE MĂSURĂ SAU CHIAR ANULATE SAU ÎNCETÎND SĂ MAI EXISTE DACĂ SPORTUL ACREDITAT CU ACEA SUMĂ NU ÎMPLINEȘTE CRITERIUL SPORTIV SCONTAT SAU PENTRU CARE A FOST FINANȚAT!SUMELE POT FI CALCULATE ÎN FUNCȚIE DE PERFORMANȚĂ ȘI NUNAI DE PERFORMANȚĂ!URMÎND CA ȘI LA SFÂRȘITUL FIECĂRUI AN SĂ SE FACĂ UN BILANȚ CU FIECARE SPORT ÎN PARTE!ȘI DE AICI ȘI SUMA OFERITĂ FIECĂRUI CLUB ÎN PARTE IAR BANI SE DAU DE LA PMT ȘI CJ SUB FORMĂ DE FINANȚARE LA NIVEL LOCAL PE PLAN SPORTIV ȘI DE PERFORMANȚĂ LA NIVEL NAȚIONAL ȘI INTERNAȚIONAL ACESTA TREBUIE SĂ FIE CONTRACTUL ÎNTRE PMT-CJ-ȘI CLUBURILE SPORTIVE!ORICUM ÎN ORICE ȚARĂ CIVILIZATĂ SE POATE FACE AȘA CEVA ȘI NIMENI NU VĂ POATE FACE NIMIC!SÎNT BANII TIMIȘORENILOR ȘI AU TOT DREPTUL LA ACEST LUCRU ȘI SĂ ÎȘI AIBE O CONTRIBUȚIE LA CE SPORT DORESC FĂRĂ OPRIRE!DECI ATÎT TIMP CÎT ȚARA NU DEPINDE SAU NU ARE INVESTITORI PE MĂSURĂ SPORTUL DE PERFORMANȚĂ INTERNĂ ȘI INTERNAȚIONALÂ TREBUIE SĂ DEPINDĂ DE ADMINISTRAREA LOCALĂ ȘI TERITORIALĂ DECI NU ARE CUM SĂ GREȘEASCĂ PRIMĂRIA SAU CJ NICIODATĂ PENTRU FINANȚAREA VREUNUI SPORT ORICARE ARE FI! SE FACE UN CONTRACT LEGAL SE PREVEDE FINANȚAREA CLUBULUI ÎN FUNCȚIE DE PERFORMANȚĂ SPORTIVĂ INTERNĂ ȘI INTERNAȚIONALÂ SE FACE UN PLAN DE DESFĂȘURARE A ACTIVITĂȚILOR SPORTIVE ȘI SE DAU BANI CU CHITANȚE ÎN REGULĂ PENTRU FIECARE ACTIVITATE DE LA CLUB UNDE NIMENI NU MAI FURĂ!ȘI DECI NU EXISTÂ NICI O PROBLEMÂ DE FINANȚARE!DECI ASUMAȚIVÂ ACEASTĂ RĂSPUNDERE ȘI ORICE SPORT DE PERFORMANȚĂ POATE FI SIGUR FINANȚAT!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

A costat peste 6 milioane de euro, a durat 2 ani, stă să fie inaugurată, dar una dintre promisiuni a fost încălcată. Strada Popa Șapcă are de acum 4 benzi de circulație, însă pietonii și bicicliștii se vor înghesui pe trotuarele de 2 metri lățime, deși fusese anunțat altceva. Sau, dacă este să ne luăm după indicatoare, poate că pietonii sunt excluși... UPDATE: Primarul Nicolae Robu spune că nu era loc de pistă separată și crede că „trebuie să prevaleze rațiunea”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trotuar sau pista de biciclete? Pe strada Popa Șapcă, pietonii și bicicliștii se vor înghesui pe 2 metri
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com