Protest solitar in fata Primariei Timisoara. Mirela Toc: Cer sa se respecte legea

O funcționară din Primăria Timișoara a protestat singură în fața instituției, reclamând mai multe încălcări ale legii de către mai-marii de pe CD Loga 1. Femeia susține că a fost mutată ilegal la un alt compartiment și cere acum, printre altele, anularea noii organigrame a PMT.

Mirela Toc este angajată în PMT din 2007, când a promovat un concurs pentru un post de consilier superior la Direcția de Drumuri. Femeia susține că, de atunci, încearcă să atragă atenția asupra neregulilor din primărie, dar că nicio instituție nu face nimic. Acum, Mirela Toc a decis să iasă în stradă, după ce a fost mutată, grație noii organigrame a PMT, la un alt departament, unde consideră că pregătirea ei nu poate fi pusă în slujba comunității. „Odată cu adoptarea noii organigrame am primit o dispoziție prin care am fost mutată la Serviciul Relaționare Directă cu Cetățenii, de la Direcția Tehnică, Compartimentul Termoficare. De zece ani sesizez ilegalitățile din primărie și am considerat că este important să ies public să atrag atenția, pentru că instituțiile statului nu reacționează. În momentul în care m-am angajat în primărie, la domnul Chiș Culiță, nu mi s-a dat de lucru. Am venit de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri la Serviciul de Drumuri și Poduri. Văzând că nu mi se dă de lucru, m-am mutat la Serviciul Energetic. Domnul Ganciov (n.r. Ioan Ganciov, șef la Drumuri) nu a fost de acord să semneze transferul meu și pentru că am avut curaj să îl abordez pe fostul primar Ciuhandu și să-i spun că nu mi se dă de lucru, dar nici nu mi se dă voie să plec, am fost pusă să număr gropile din jumătate de oraș (n.r. a făcut asta timp de trei săptămâni). După multe tergiversări, am reușit să rămân la Serviciul Energetic, unde am lucrat până anul acesta. M-au mutat la Camera 12, postul meu nici nu prevăzut în noua organigramă. Pe calculatorul meu scrie Ghișeu R, adică de rezervă”, a declarat angajata PMT.

Femeia susține că, în ultimii zece ani, a sesizat diverselor instituții ale statului grave încălcări ale legii. Ea dă câteva exemple: „Sunt funcționarul care am sesizat încălcări ale legislației, printre care faptul că de ani de zile, din 2006 trebuia să fie aprobat Bilanțul Energetic și pierderile de energie de către Colterm. Aceste pierderi intră în calculul prețului gigacaloriei, se pune problema dacă acest calcul este corect. Am atras atenția că taxele și tarifele percepute de către Colterm nu au fost aprobate prin HCL (…) Mai protestez și pentru faptul că Legea transparenței este încălcată frecvent. A fost desființat Compartimentul de Relaționare cu Asociațiile de Proprietari, prevăzut în Legea 230 / 2007. Deci cetățenii nu vor mai putea fi consiliați, nu se mai pot face controale financiar-contabile în asociații. Am făcut plângere prealabilă, m-am adresat și consiliului local și merg în instanță”.

Ce dorește Mirela Toc? „Cer să fie respectată legislația de toți șefii din primărie. Eficientizarea acestei instituții nu se poate face cu șefi care sunt pe funcții de 20 de ani, care încalcă legislația și prejudiciază bugetul local. La RATT este un proces pierdut la Înalta Curte de Casație și Justiție, împreună cu CLT. Din bugetul local vor fi returnați 7 milioane de euro, în termen de cinci ani, pentru programul de reabilitare a liniilor de tramvai în 2009 cu fonduri de la BERD. În urma disponibilizărilor din 2010, au fost reangajați 19 colegi care au câștigat procesele și nu li s-au returnat banii retroactiv. Nicio persoană cu funcție de răspundere nu a fost trasă la răspundere”, a afirma femeia. Ea nu a putut preciza dacă protestul va avea o continuare „Nu știu dacă mai ies în stradă, dacă mi se alătură oameni care pe Facebook mă susțin, poate mai continui”, a conchis funcționara. De-a lungul vremii, Mirela Toc susține că a depus sesizări la mai multe instituții: DNA, Parchet, Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Curtea de Conturi sau Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Gopo a spus: (June 13th, 2017 at 18:59 )

Patrupeda Aureliana a fuserit organigrama primariei si iata rezultatatele , inca una care taie frunza .

 
Timisorean a spus: (June 13th, 2017 at 22:37 )

Rodica pupila lui nea jean valjean a lucrat la organigrama pt un an si o vara si iata ce a iesit…oamenii iesiti din schema.pai e bine Rodica?

 
Polistu violet a spus: (June 14th, 2017 at 07:23 )

Aceasta doamna nu-si plateste cheltuilile la bloc de 10 ani, le platim noi, se poate verifica, a dat in judecata pe toata lumea, este o procesomana!

 
Leo di taio a spus: (June 14th, 2017 at 15:12 )

A lucrat inainte la COMTIM, acolo a facut acelasi lucru:RECLAMATII. A inmanat chiar o scrisoare pe aceleasi teme, presedintelui de la acea vreme: Emil Constantinescu.
Ca in Primarie sant nereguli majore este foarte adevarat, dar un om care doreste sa lucreze nu merge acolo unde se taie frunza la caini.

 
Cosmin a spus: (June 17th, 2017 at 10:24 )

Tipic banatenesc: cerseste, poate pica ceva.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com