Cu Bogdan Herzog, despre Putin, Vocea Rusiei si „putredul Occident”

Miercuri, în deBanat.ro a apărut un articol la rubrica „pe surse” (o rubrică mai veche cu valențe de pamflet la care colaborează toți redactorii și, ca atare, nesemnată), un articol cu titlul „Druckeria, Herzogheria, Putineria”. Fiindcă în multe comentarii, am fost acuzați că nu avem curajul răspunderii, nesemnând acest articol, revenim cu un articol semnat și, prin urmare, asumat. Din start, trebuie să spun că în România s-a câștigat în aproape 25 de ani măcar libertatea de expresie. De altfel, acest drept la opinie este poate cel mai mare câștig de care ne putem bucura astăzi. Putem să ne exprimăm propriile opinii, cu care unii pot să fie de acord sau nu. Prin urmare, în cele ce urmează n-o să fac acuze de delict de opinie, ci de altceva.

E treaba și dreptul consilierului local Bogdan Herzog să aplaude frenetic agresiunea armată a unei țări, în speță Rusia, asupra unui stat independent cum este Ucraina. E dreptul lui să fie ipocrit, spunând că Rusia a adus pacea cu tunuri și tancuri în Crimeea! Dacă ne uităm în istorie, orice cotropitor și-a motivat agresiunea prin faptul că aduce pacea în teritoriile ocupate. La fel cum a adus pacea în România și măreața Armată Roșie (pe care individul cred c-o regretă acum). Admirator fanatic al Rusiei, are tot dreptul din lume să înjure Uniunea Europeană și Statele Unite, așa cum o și face în textele sale. Poate să scrie zeci de articole la oficiosul putinist, ex-KGB-ist, Vocea Rusiei, așa cum o face. Poate să bată mătănii în fiecare noapte în memoria lui Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot, Idi Amin, Kim Ir Sen și alte modele ale lui „Țarului” de la Kremlin. Omul are tot dreptul din lume să se roage pentru viața lui Putin, Kim Jong-un, Castro, Maduro și alți mari luptători împotriva „putredului Occident”. În fine, poate fi agent de influență a Rusiei, e treaba SIE să verifice cât de malign este este.

Are toate aceste drepturi, chit că e persoană publică, consilier local în orașul Timișoara. (Acea Timișoară anti-totalitaristă și pro-occidentală). Chit că în campania electorală nu cred că a spus că este împotriva UE și SUA și un mare fan al urmașei Uniunii Sovietice. Poate să și conducă o așa-numită Ligă Bănățeană, poate fi șef și la Druckeria. Dacă oamenii îi acceptă opiniile pro-totalitare, pro-războinice și anti-europene e treaba lor.

Un lucru nu cred că are însă voie. Să mintă electoratul, să mintă timișorenii. Să semnalizeze creștin-democrația, dar să fie opusul ei. Nu cred că are voie să se înscrie și să fie primit într-un partid istoric și democratic în esența sa, cum e PNȚCD, întinând memoria țărăniștilor care au murit în pușcării pentru ideile lor exact opuse lui Herzog. Să și ajungă, nu știu prin ce pârghii (bani, sarcină de serviciu?) consilier local al acestui partid. Nu cred că are voie să se declare anti-PSD-ist, dar să votezi ca acest partid să-și ia moca un sediu. Să te dai anti-PSD-ist, dar să asculți ordine de la Traian Stoia (Vom reveni în curând de unde și slugărnicia în fața PSD și a lui Stoia). Iar obligația PNȚCD, măcar morală, în cinstea înaintașilor săi, este să-l extirpe din partid cât mai repede. Astăzi, dacă ieri nu s-a putut!

În cele ce urmează, iată și câteva exemple din gândirea lui Herzog. Asta așa, ca să-i diseminăm mărețele-i opinii. „Dezlănțuirea crizei ucrainiene cu larga insistență a birocraților europeni și a țuțărilor acestora – vezi declarațiile insipidului Van Rompuy și prezența lituaniană și poloneză în mijlocul demonstranților de la Kiev – nu vine întâmplător la scurt timp după marile succese diplomatice rusești în problemele Siria și Iran. Faptul că medierea rusă a condus la evitarea pe moment a unui război de anvergură, poate mondial, pare să nu fi satisfăcut toate părțile implicate. Reacția a fost mutarea teatrului de acțiune mai aproape de Rusia, pecepută ca principalul opozant al sistemului hegemonic actual” (Vocea Rusiei – 7 decembrie 2013). E clar, manifestanții de la Kiev au fost trimiși în stradă de „agenturili” UE! „Prin organizarea Olimpiadei de la Soci, președintele Putin a intenționat să arate lumii o Rusie renăscută din propria-i cenușă, eliberată de comunism și revitalizată după un deceniu de jaf din partea oligarhilor. Rusia pe care o reprezintă Putin se dorește o țară echilibrată, stăpănă pe destinul ei, o țară care nu acceptă amestecul altora în propriile decizi, dar, în același timp, este capabilă să ofere prietenie și deschidere (…) O Rusie nouă, o Rusie puternică, o țară competitivă și deschisă cred că a fost o lecție pe care a dorit Putin să o ofere propriului popor și lumii întregi”. (Vocea Rusiei, 10 februarie). „Putin nu are nicio vină pentru tot ce se întâmplă acolo. El este împăciuitorul, vrea ca lucrurile în zonă să evolueze pe cale pașnică”, (deBanat, 4 martie 2014). No comment!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Druckerul din Mehala a spus: (martie 7th, 2014 at 17:08 )

Herzog asta precis ii si comunist , cred ca ii si plangaretz dupa ceausescu , cred ca nici nu recunoaste revolutia romana . HEI PNTCD !!! cu oameni ca astia va incurcati ?…rusine !

 
Druckerul din Mehala a spus: (martie 7th, 2014 at 17:22 )

Nu pot sa nu revin , mi-ati stricat week-endul cu hertzogul asta . Gadeeaaa …i-al de aici , du-l la antena 3 !!! precis acolo ii locul lui , sa nu mai murdareasca asfaltul prin Cimisoara .

 
srl a spus: (martie 7th, 2014 at 20:14 )

il da moldovan afara. abia asteapta sa se faca consilier sa prinda ceva contracte.

 
PacaT de "NEMTI" ! a spus: (martie 8th, 2014 at 09:39 )

In primul rand RUSINE lui Ciuhandu ca a compromis acest partid istoric, MARTIR, cu specimene ca herzog,horza,honcea si altii !……In al doilea rand imi pare foarte rau de Forumul German, care s-a compromis politic total in Timisoara,inhaitandu-se cu acest specimen! …………In al treilea rand imi pare rau ENORM, ca echipa de rugby a Timisoarei, dubla campioana nationala, s-a compromis in ultimul hal inhaitandu-se politic cu drukeria si aceste specimene! ……………………………………………Dar vorba unora care au comentat „dosarul transferurilor” : fiecare cum isi asterne asa doarme!

 
Rusine Moldovan !!! a spus: (martie 8th, 2014 at 09:46 )

mai baiete, ai compromis partidul, dar si pe tine ca om politic, deoarece NU l-ai DAT AFARA la TIMP !

 
Opinie a spus: (martie 8th, 2014 at 14:57 )

Articolul este scris cu mult năduf, se vede că autorul este un apropiat al acuzatului, însă sesizez multă exagerare. Herzog nu este simpatizant comunist și nici Boncea. Ei au o vedere realistică asupra situației și nu se feresc să o spună. Consider că este de lăudat această sinceritate care poate nu convine tuturor sau poate nu place. Apoi, m-am tot uitat pe Radio Vocea Rusiei și articolele sunt preluate și nu sunt scrise special pentru Vocea Rusiei. Este o diferență și trebuie marcată. (și eu găsesc nepotrivit ca un membru PNT-CD să scrie pentru Vocea Rusiei).

Ar mai fi de adăugat că mulți analiști serioși a problemei din Crimeea folosesc aproximativ aceleași idei. Atât Alina Mungiu cât și Nicu Țăran fac aceleași observații: Putin și camarila sa nu au interesul unui război, însă ei sunt obligați moral și geostrategic să-i apare pe rușii majoritari din Crimea, o provincie cât se poate de rusească nimerită datorită politicilor sovietice în Ucraina. Să ne gândim la teritoriile românești rupte și împrăștiate de sovietici. Politica lor i-a afectat în egală măsură sau poate chiar mai tare chiar pe ruși. Orice alt stat, inclusiv România, ar fi făcut la fel sau chiar mai mult. Să nu ne prefacem că nu înțelegem ce înseamnă o provincie românească răpită și integrată în alt stat. Ei au acum ocazia să se reunească.

Mai adaug cu Herzog are o școală de politică externă absolvită în US. În Vestic.ro se pot găsi articole ale lui Herzog și Boncea care citite cu mintea deschisă pot lămuri unele neclarități.

Vezi și (cu observația că totul unora e voit isteric):

http://romaniacurata.ro/sapte-idei-gresite-despre-criza-din-ucraina-4431.htm

http://timpul.md/articol/interviu-cu-dungaciu-daca-se-va-declansa-un-conflict-militar-in-ucraina-intreaga-regiune-va-exploda-56142.html

http://www.contributors.ro/editorial/ucraina-a-pierdut-crimeea-occidentul-nu-o-va-apara-militar-incepe-al-doilea-razboi-rece/

 
@ pacat de nemti a spus: (martie 9th, 2014 at 01:52 )

tu esti singurul specimen din povestea asta, chelule

 
@@pacat de nemti a spus: (martie 9th, 2014 at 16:01 )

bey,mare advocat mare, de ce nu te-ai dus „sa – i aperi” si pe cei din dosarul transferurilor,poate gasesti si cu ei ceva la vocea rusiei?

 
pif a spus: (martie 9th, 2014 at 23:44 )

poate sponzorizeaza Gasprom in viitor pe ASU Politehnica. mai stii?

 
uiuiiiuii a spus: (martie 9th, 2014 at 23:53 )

e simplu, de ce nu face Rusia un referendum si in Cecenia? sint convins ca l-ar vota 100% rusesc si pe asta, si nu e numai Cecenia, mai sint si alte regiuni in care rusii nu sint majoritatea. sa se declare independente toate, dupa cite un referendum, sau face luminatul Putin ordine cu niste militari asa fara insemne rusesti?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

bani contra inundatiilor

Judeţul Timiş primeşte bani în plus pentru protecţia împotriva inundaţiilor

Trei obiective hidrotehnice din Timiş au fost incluse pe lista celor care vor primi bani suplimentari de la buget pentru a proteja împotriva efectelor inundaţiilor. Prin intermediul unei Hotărâri de Guvern, adoptate în această săptămână, bugetul Ministerului Apelor şi Pădurilor a fost majorat cu 194 de milioane de lei, în cel mai vestic judeţ al ţării urmând să ajungă nu mai puţin de 2,7 milioane de lei.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Judeţul Timiş primeşte bani în plus pentru protecţia împotriva inundaţiilor

Economic vezi arhiva Economic

pretul apartamentelor

Cea mai cautată, dar şi cea mai scumpă zonă imobiliară din Timişoara este Medicină – Take Ionescu

Cea mai căutată zonă imobiliară din Timişoara rămâne Medicină – Take Ionescu, urmată de Complexul Studenţesc şi Dacia – Circumvalaţiunii. Prima parte a acestui an a adus o scădere a căutărilor de locuinţe manifestate pe piaţa din capitala Banatului. Între trimestrul 1 al anului 2015 și acelaşi trimestru din 2019, cererea pentru proprietăți rezidențiale din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cea mai cautată, dar şi cea mai scumpă zonă imobiliară din Timişoara este Medicină – Take Ionescu

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Trei obiective hidrotehnice din Timiş au fost incluse pe lista celor care vor primi bani suplimentari de la buget pentru a proteja împotriva efectelor inundaţiilor. Prin intermediul unei Hotărâri de Guvern, adoptate în această săptămână, bugetul Ministerului Apelor şi Pădurilor a fost majorat cu 194 de milioane de lei, în cel mai vestic judeţ al ţării urmând să ajungă nu mai puţin de 2,7 milioane de lei.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Judeţul Timiş primeşte bani în plus pentru protecţia împotriva inundaţiilor
Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Timiș derulează, în județul Timiș, campania de vaccinare antirabică a vulpilor din mediul silvatic. Această acțiune de desfășoară în perioada 11 – 30 iunie. Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Timiș în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Timiș recomandă populației, în zonele de vaccinare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sunt vaccinate vulpile din Timiș împotriva rabiei. Țineți câinii închiși timp de 14 zile!
Ediția din anul acesta a festivalului ISWinT (International Student Week in Timișoara), organizat de Liga AC din cadrul Universității Politehnica Timișoara, se bucură de patronajul Guvernului României și cel al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Astfel, cele două instituții atestă importanța evenimentului care abordează teme educaționale și culturale în rândul tinerilor. Au fost înscriși...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ISWinT 2019, sub patronajul Guvernului și al UNESCO. Peste 400 de participanți la start
Aveți un disconfort la nivelul musculaturii gambiere la mers, care dispare în repaus? Dacă da, este posibil să suferiți de boală arterială periferică (BAP).  Disconfortul sau durerea musculară apărute la mers poartă denumirea de claudicație intermitentă.  De ce apare claudicatia? Claudicația se datorează blocării arterelor de la nivelul membrelor inferioare, cel mai frecvent prin acumularea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fumător, diabet, fast-food? Dacă da, ești eligibil pentru screening-ul bolii arteriale periferice
Instantaneu cât se poate de grăitor surprins marţi seara de un timişorean în Parcul Dacia. În timp ce primarul Nicolae Robu le vorbea câtorva oameni strânşi în jurul său despre marile sale proiecte, patru bărbaţi jucau de zor o partidă de „cruce”, vizibil iritaţi de deranjul fonic produs de primar. Însoţit de consilierul său personal...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicolae Robu, tratat cu spatele, după ce a deranjat, cu „realizările” sale, un campionat de „cruce” / VIDEO
Propusă de ALDE şi susţinută de PSD, Renate Weber a fost votată miercuri, în plenul Parlamentului, pentru funcția de Avocat al Poporului. Decizia vine la exact o lună de la alegerile din 26 mai, când românii au votat împotriva ALDE la alegerile europarlamentare. Susţinută de PSD-ALDE, Renate Weber a obținut 208 voturi „pentru” şi 134...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Respinsă de popor pe 26 mai, Renate Weber ajunge o lună mai târziu… Avocatul Poporului
Top
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com