Scriitorul Norman Manea, laureat al mai multor premii internaţionale şi favorit în ultimii ani la Premiul Nobel pentru Literatură, alături de Philip Roth sau Haruki Murakami, vine, pe 9 mai la Timișoara, pentru a se întâlni cu cititorii săi.
Norman Manea este, în prezent, unul dintre cei mai apreciaţi prozatori şi eseişti români şi cel mai tradus autor de limbă română. Pe 9 mai, în prezența sa, va fi lansată ediția a doua, revăzută şi adăugită, a volumului „Plicuri și portrete”, apărut de curând la Editura Polirom. Ziua va începe la ora 13, în Amfiteatrul A12 al Universităţii de Vest, unde va avea loc o dezbatere moderată de Otilia Hedeșan, pe tema „Limba exilată şi epistolele ei”, urmată de proiecţia filmului „Exilul – un colaj. Norman Manea în dialog cu Andrei Ujică”. La ora 18, la Librăria „Cartea de Nisip”, va fi lansat volumul „Plicuri şi portrete”, evniment la care vor participa, alături de autor, Adriana Babeţi şi Alexandru Oraviţan.
Actuala ediţie a volumului „Plicuri şi portrete” amplifică sumarul captivantelor portrete şi epistole, cititorul întâlnindu-i acum, pe lângă Emil Cioran, Nichita Stănescu, Lucian Raicu, Antonio Tabucchi, Saul Bellow, Florin Mugur, Gabriela Adameşteanu, Robert Musil, Eugen Ionescu, Imre Kertész, Claudio Magris, şi pe Philip Roth, Octavio Paz, Matei Călinescu, Paul Cornea, Paul Bailey şi chiar Ana Pauker. Norman Manea, născut în 1936, este unul dintre cei mai apreciaţi prozatori şi eseişti români, profesor de literatură europeană şi „writer in residence” la Bard College, New York. A părăsit România la 50 de ani și, de atunci, a câștigat numeroase premii internaționale. În 2010 a primit distincţia „Commandeur dans l’Ordre des Arts et des Lettres” din partea guvernului francez, iar în 2011, prestigiosul premiu literar Nelly Sachs. În 2012, Uniunea Scriitorilor din România i-a decernat Premiul Naţional pentru Literatură.
Comentarii prin facebook