Prima ediție a ghidului Gault&Millau România a fost lansat oficial și include 10 locuri din Timișoara. Sunt 6 restaurante și 4 localuri Pop unde, spun specialiști, puteți fi siguri că veți avea parte de cele mai bune experiențe culinare și… sociale.
Restaurantele din România au fost evaluate pentru prima dată pe plan local într-un ghid oficial, la standarde internaționale. Primul ghid Gault &Millau România a fost lansat în acestă săptămână. Conceptul a apărut în Franța în 1962, la inițiativa a doi jurnaliști pasionați de gastronomie, Henri Gault și Christian Millau, care au hotărât să lanseze un ghid independent al restaurantelor. Ghidul este, în acest moment, un punct de referință în gastronomie pe toate continentele. Restaurantele primesc un punctaj între 0 și 20, care ține cont de experiența completă a unei vizite. Cele care obțin cel puțin 10 puncte apar în ghidul publicat anual, iar cele care primesc un punctaj superior vor primi distincții sub formă de „bonete Gault & Millau”, al căror numar variază între 1 si 5. Ghidul include și restaurante din categoria Pop, are care se remarcă printr-o experiență culinară relaxata și ușor accesibilă.
Ghidul Gault&Millau România 2018 include 141 de restaurante şi localuri Pop din Braşov Bucureşti, Cluj, Oradea, Sibiu și Timişoara. Orașul de pe Bega este prezent cu 6 restaurante și 4 localuri Pop. Vinto este pe primul loc în clasamentul restaurantelor, cu 11,5 puncte și 1 bonetă. Urmează Caruso, Casa Antinori și Merlot – 11 puncte și 1 bonetă fiecare, respectiv Fusion și Mercy – 10,5 puncte fiecare. La secțiunea Pop sunt Homemade, Little Hanoi, Locanda del Corso și Musiu.
Comentarii prin facebook