La Timișoara, o mamă a născut tripleți. Fetițele sunt identice, iar un astfel de caz se înregistrează o dată la 100.000 de nașteri. A fost o muncă de echipă a doctorilor de la Maternitatea Bega.
Cazul a fost unul dificil. Unii medicii recomandă ca, în cazul unor astfel de sarcini, să se meargă mai departe doar cu unul sau doi embrioni. În acest caz, s-a decis altceva.„Gemenele sunt identice, ele provin dintr-un singur embrion, care inițial s-a divizat în doi embrioni și un alt embrion s-a divizat la rândul lui în alți doi embrioni. Există un risc mare de avort, de oprire în evoluție a unuia dintre embrioni, în uterul matern. Există riscul de naștere prematură, copiii care se nasc pot avea sechele pentru tot restul vieții. Atitudinea pe care am luat-o în acest caz a fost una, să zicem, și norocoasă, și riscantă. Este o reușită a colectivului Maternității Bega. Fiecare a contribuit pentru reușita acestei sarcini. Îi mulțumesc profesorului Marius Craina, care este mentorul meu și mi-a oferit sprijin tot timpul. Maternitatea este dotată pentru astfel de cazuri cu aparatură de ultimă generație”, spune dr. Cătălin Dumitru, cel care s-a ocupat de sarcina Cristinei Avram. Aceasta are 25 de ani și este la prima sarcină.
Bebelușele au venit pe lume la 7 luni și jumătate, pe 9 mai, la Maternitatea Bega. Amalia-Ioana s-a născut în 9 mai, la ora 16.11, cu o greutate de 1,6 kilograme, Daria-Maria a venit pe lume la ora 16.13, cu o greutate de 1,75 kilograme, iar Cristina-Elena s-a născut la ora 16.14, cu o greutate de 1,9 kilograme. Dr. Ileana Enătescu, de la Maternitatea Bega, împreună cu echipa ei, și conf. Daniela Iacob au preluat acești copiii nou-născuți și au avut grijă de ei. Echipa a fost formată și din dr. Ivana Eremici, dr. Manuela Pantea, dr. Camelia Racocean și dr. Loredana Târle-Muntean. Fetițele sunt alăptate la biberon, nu au avut nevoie de intubație sau ventilație, iar evoluția lor a fost una favorabilă.
Comentarii prin facebook