Scrisoarea puciștilor. „Reforma” în „Cosa Nostra”

Trăim în România și PSD ne-a furat aproape tot aproape trei decenii. De la bănci devalizate, contractele cu statul împărțite pe „cașcaval”, banii din sănătate „sifonați” de gulerele albe, „tunurile” din autostrăzi și până la elementul timp. Ne-a furat tot, ne-a furat tinerețea, iar acum ne mănâncă tot timpul tocmai când acesta costă mai mult. Doi ani n-am vorbit în politica centrală decât de PSD. Nu există nimic pe lumea asta românească decât PSD. PSD e la putere și dă ceasul înapoi cu două decenii, PSD e și în opoziție și vorbește prin Ponta ce ar trebui să auzim de la liberali, iar acum PSD îmi dă senzația că se rupe ca râma și totul se transformă în două râme mai mari ce se devorează oribil, pentru că până și lor le e cumplit de greu să se suporte în aceleași galerii subterane.

Europarlamentarul ex-PSD Cătălin Ivan spunea, în ziua scrisorii disidenților, că acest partid nu se mai poate reforma. Așa este. Ideea de a te reforma musai trebuie să ți se arate cu o conotație pozitivă. N-ar trebui să te reformezi din rău în mai rău, cum a făcut partidul ăsta cu mici pauze. Am crezut că mai rău decât Adrian Năstase, Octav Cozmâncă și Viorel Hrebenciuc nu se poate. Ba uite că s-a putut! Contestatarii lui Năstase au arătat o altă față. Nu s-au luptat să-l dea jos pe Năstase ca să vină ultimul tâlhar. Nu, a venit Geoană și măcar PSD era frecventabil în politica europeană, cu toate poftele neostoite ale baronilor în a exersa furtul pe moșiile lor.

Ponta a fost chintesența minciunii cât a fost la guvernare, dar a spus cele mai dureroase adevăruri despre PSD și Dragnea când și-a mutat doctrina în alt partid. Niciodată după Ion Iliescu nu ni s-a dat senzația că partidul aflat la putere acționează atât de evident împotriva propriului popor ca acum, în vremea lui Dragnea, în vremea lui Nicolicea, Tudorel Toader sau Florin Iordache. Dragnea poate că va pica. Am citit scrisoarea disidenților și nu m-a însuflețit ca o veste bună. Ba chiar un gust amar m-a dus la aceeași concluzie enunțată de Cătălin Ivan.

După doborârea lui Ceaușescu, alungarea de la putere a lui Dragnea ar fi putut veni ca un act de salvare națională. Mișcările anchilozate ale lui Ion Iliescu, mutarea lucrurilor încet-încet pentru a nu ni se întina nobilele idealuri ale social-democrației de tip comunist, au făcut ca România să rămână multă vreme cel mai nereformat stat aspirant la aderare. Ce propun puciștii de astăzi? Preocuparea lor nu e cu nicio fărâmă pentru popor, totul e pentru conservarea pozițiilor și a intereselor. Îl dau jos pe Dragnea pentru că imaginea lor ca partid e în picaj. Îl vor plecat pe Dragnea pentru că asocierea amnistiei, a noilor coduri penale și a legilor justiției cu numele de inculpat și infractor Liviu Dragnea ar face mai greu adoptabile aceste acte legislative, nu că principial, de bun simț, un partid aflat la putere în Uniunea Europeană a anului 2018 nu ar face așa ceva.

Ei vor aceleași lucruri pe care le vrea și Liviu Dragnea, lucruri pe care poporul nu le vrea în mod explicit. Poporul, anumite hălci din el, poate că vrea PSD, dar nu vrea PSD pentru Liviu Dragnea și pentru amnistie ori grațiere, pentru legi mai blânde hoților, ci vrea PSD pentru că s-a lăsat păcălit, pentru că a gustat dintr-o majorare de pensie sau dintr-un salariu de bugetar pe care nu știe nimeni cât timp bugetul național își va mai permite să îl plătească. Liderii PSD dacă vor și după Liviu Dragnea același parcurs politic, atunci nu ne mai rămâne niciun motiv de ușurare. Câștigăm doar timp. Va pleca Salvatore „Toto” Riina și vine Bernardo Provenzano. Veștile bune circulă repede. Se „reformează” „Cosa Nostra”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Cetateanul turmentat a spus: (septembrie 20th, 2018 at 09:51 )

Teatru ieftin.
Baronii vor doar redefinirea până la anulare de facto a abuzului în serviciu.
Legea e acum la c.const.si, intr-o forma sau alta , va fi adoptată până la Crăciun.
Nu vor mai putea fi trași la răspundere pt.lucrari supraevaluate etc.decat dacă se va dovedi că au avut personal avantaje etc.
Ori la ce s-au inventat interpuși..
Asta le va oferi 1. Imunitate pt.ce au furat
2.o putere nemaivăzută de a devalizarea bugetele publice locale.

Cetateanul turmentat a spus: (septembrie 20th, 2018 at 09:54 )

Pe baroni nu îi interesează amnistia si grațierea , alta fumigena , căci vor ca DOAR ei să aibă imunitate.
Redefinirea abuzului în serviciu și a conflictului de interese le e suficientă si va însemna devalizarea tuturor bugetelor locale.
Pucistii vor să îl înlăture pe Dragnea dar sa ii susțină programul, hai sictir.

corial1 a spus: (septembrie 20th, 2018 at 11:09 )

As fi curios sa stiu, in opinia autorului articolului, care este partidul optim pentru Romania? Ca, de aproape 29 de ani au tot fost experimente si toate paguboase. Mentionez ca nu sunt adeptul nici unui partid, considerand ca diferenta intre ele este doar de nume si de rapacitate. Toate partidele care au fost la putere, au distrus si saracit tara, vanzand sau favorizand vanzarea la fier vechi a tuturor industriilor tarii, unele chiar tehnologizate modern, daca nu chiar de ultima ora. Tonul l-a dat Petre Roman ajutat de Ion iliescu, si cu lungul sir de prim ministri cu guvernele aferente, si presedintii de diverse culori politice. Cred ca trebuie sa se termine cu aservirea tarii catre capitalurile straine, si pradarea bogatiilor tarii, vandute strainilor, sau concesionate, pe bani marunti. An ajuns de rasul lumii cu lupta asta pentru putere! Suntem chiar de rusine…

anteconbega a spus: (septembrie 20th, 2018 at 14:27 )

Câteva vorbe de-ale savoaiardului filosof Joseph-Marie, Cote de Maistre: „Orice naţiune îşi are conducătorii pe care îi merită.” Sau: „Puterea e la îndemâna tuturor din momentul în care se găseşte în ţărână.” Ori: ” Pentru a otrăvi o naţiune, otrăveşte-i poveştile. O naţiune demoralizată îşi spune poveşti demoralizate sieşi.” Căci: „Mediocritatea refuză întotdeauna să admire şi câteodată chiar să aprobe.” Ca atare: „Trebuie întotdeauna să pleci de la un adevăr ca să poţi propaga o minciună.” De reţinut: „Principalele caracteristici ale poporului sunt: infantilismul, nebunia şi absenţa.”

anteconbega a spus: (septembrie 20th, 2018 at 17:48 )

Pardon! Conte de Maistre. Scuze, domnule Radu.

Radu Moraru a spus: (septembrie 21st, 2018 at 07:45 )

Din partea unui expert in „manuirea cuvintelor”, accept orice scuza:).

melancolic a spus: (septembrie 21st, 2018 at 08:52 )

@anteconbega. Misto chestia cu „Principalele caracteristici ale poporului sunt: infantilismul, nebunia şi absenţa.” Pe asta mizeaza toti comunistii pesedistii, in frunte cu Dragnea si Gabriela Firea. Lepre de soi!

Stelu a spus: (septembrie 21st, 2018 at 12:05 )

Cea mai mișto realitate politică pentru nația asta o reprezintă absența alternativei/alternativelor. Să plece PSD este de dorit, dar sa vină leprele celelalte în frunte cu Șică, Adormilă, Buldogul sau Sclavu asta nu este o rocadă foarte fericită. Toți cei din politică au furat și fură în țara asta! Trebuiesc întărite cu orice sacrificiu instituțiile Statului, cele care au sarcina sa vegheze pe bune la integritatea și folosirea chibzuită a banului public. Dacă nu facem asta vom schimba la fiecare patru ani niște hoți cu alți hoți. Și să nu ne mai facem idoli. Am văzut-o pe Kovesi în toată splendoarea ei în ultimele luni. Fără idoli, doar litera legii.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

A debutat ședința de guvern organizată la Timișoara

Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A debutat ședința de guvern organizată la Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie

O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să fie asfaltată. Strada a fost cedată primăriei abia anul trecut, după ce Primăria Dumbrăviţa şi locuitorii comunei au făcut front comun. Printre imobiliarii care au stăpânit strada se numără şi candidata PSD-PNL la primărie, Alina Sperlea.  Este un lucru arhicunoscut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A debutat ședința de guvern organizată la Timișoara
O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să fie asfaltată. Strada a fost cedată primăriei abia anul trecut, după ce Primăria Dumbrăviţa şi locuitorii comunei au făcut front comun. Printre imobiliarii care au stăpânit strada se numără şi candidata PSD-PNL la primărie, Alina Sperlea.  Este un lucru arhicunoscut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie
Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic” constituit în cadrul instituției. Acestă acreditare marchează un pas semnificativ în consolidarea rolului UVT ca pol de inovație în regiune și întărește capacitatea centrului de a oferi servicii de top în domeniile Digital (Economie digitală și tehnologii spațiale), Green (Mediu și eco-tehnologii),...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic
Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care vor participa vor fi înghesuiți în cea mai mare sală care e la sediul Prefecturii Timiș, una de 28 de locuri, Sala Video. Importante pentru regiune sunt două dintre proiectele care vor fi votate, anume cel pentru deschiderea punctului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern
Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj, societate deținută de cei de la Strabag, care contestau licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a Centurii Vest Timișoara. Data la care se închidea, inițial, procedura era 29 martie. ARL a depus contestația în ultimul moment, ceea ce...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă
Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor la catedră. Acesta a fost subiectul unei adevărate lecţii deschise la UPT, unde s-a vorbit despre germanii din această parte de ţară. Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Auf den Spuren der...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling
În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind noul stadion al oraşului, Druckeria le solicită politicinilor timişoreni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice privind acest obiectiv. Intevenţia vine după mai multe schimburi de replici între preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, şi Alfred Simonis, preşedintele PSD...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului
În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Top