La Muzeul Satului Bănățean se anunță încă un weekend plin. După un târg de meșteșugari și unul destinat celor care își pregăteau cămările pentru iarnă, desfășurate săptămânile trecute, urmează două zile… delicioase. La prima ediție a Zilelor Bucatelor Tradiționale, „vedetele” vor fi micii, dar nu vor lipsi și alte produse.
Muzeul Satului Bănăţean îi așteaptă pe timișoreni la prima ediţie a Zilelor Bucatelor Tradiţionale, care vor avea loc pe 18 și 19 octombrie, între orele 10 și 20. „Anul acesta, vedetele vor fi micii, dar vor fi pregătite şi multe alte produse tradiţionale. Nu trebuie să ratați nici demonstraţia de preparat pâinea tradiţională la cuptor, ca pe vremuri, realizată de copiii îndrumaţi de Melania Călăraşanu”, spune Dan Radosav, directorul muzeului. Și pentru că orice manifestare… câmpenească are nevoie de atmosferă, din programul artistic nu vor lipsi muzica populară, uşoară şi cea de fanfară. Cu această ocazie, la Muzeul Satului va fi lansat și volumul „Bucate bănăţene”. Intrarea este, ca de obicei, liberă, în ambele zile.
Program
Sâmbătă, 18 octombrie
de la ora 12 – Orchestra Pro Amiciţia – cu muzica de fanfară, romanţe, muzică de petrecere; Ansamblul folcloric şi de dansuri din Belinţ; spre seară, Ansamblul Vatra Banatului şi echipa de dansuri conduse de virtuozul instrumentist Florin Pascu.
Duminică, 19 octombrie
de la ora 13 – Ansamblul folcloric al Şcolii de Artă şi soliştii Carmen Popovici Dumbravă, Carmen Biruescu, Desanca Lalici, Codruţa Măgurean şi clasele de canto muzică uşoară, teatru şi dans popular.
Comentarii prin facebook