Studentii din Politehnica vor fantana cu melodii pe Bega!

Proiectul fântânii arteziene cu jocuri de lumini și muzică are susținere la… societatea civilă din Politehnica Timișoara. Nu mai puțin de 15 organizații de studenți și tineri anunță că vor mai multe astfel de fântâni! Reacția vine la câteva zile după ce un ONG a cerut consultări publice pe marginea „kitschului” propus de primarul Nicolae Robu.

fantana

La începutul săptămânii, reprezentanții unui ONG au solicitat primăriei consultări publice cu timișorenii, privind utilitatea fântânii arteziene muzicale de pe Bega, investiția de două milioane de euro pe care și-o dorește atât de mult primarul Nicolae Robu. „Considerăm că un asemenea proiect este kitsch, de prost gust, și nu reprezintă imaginea oraşului Timişoara. Suma de două milioane de euro poate fi investită în evenimente culturale care pot contribui cu adevărat la imaginea oraşului şi care pot aduce Timişoarei titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, Timişoara nu are nici o şansă în această competiţie europeană”, susțineau cei de la Institutul de Dezvoltare Locală, prin vocea președintelui Grațian Mihăilescu.

După numai două zile, încolonați frumos, reprezentanții mai multor organizații studențești sar în apărarea proiectului primarului Robu. „Am constatat faptul că un ONG numit «Asociația Institutul pentru Dezvoltare Locală» este prezentat drept «societatea civilă a Timișoarei» (…) Nu putem sta nepăsători când se vorbește în numele societății civile timișorene, iar organizațiile noastre sunt ignorate. Suntem 15 la număr și împreună reprezentăm și implementăm proiecte pentru zeci de mii de tineri”, transmit aceștia, prin intermediul unui comunicat. „Noi, zecile de mii de tineri, suntem deschiși la nou și chiar insistăm ca mai multe proiecte similare să fie realizate în orașul nostru (…) Considerăm că prin realizarea acestui proiect Timişoara va intra în rândul oraşelor fruntaşe din Europa, care au fântâni similare, precum Barcelona, Varşovia, Strasbourg (…) Cerem Primăriei Municipiului Timișoara să realizeze cât mai repede acest sistem de fântâni cu jocuri de apă și efecte multimedia, ținând astfel cont și de opinia tinerilor din oraș, ce reprezintă mai bine de 1/3 din populația totală a orașului”, mai spun semnatarii.

Scrisoarea de susținere este semnată de Organizația pentru Educația Nouă, Consiliul Județean al Elevilor Timiș, Liga Studenţilor din Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare, Asociaţia Regională de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, Liga Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara, Institutul pentru Formarea Tinerilor, Liga Studenților Chimiști din Timișoara, Asociația Student Plus, Organizația Studenților Doctoranzi din Universitatea Politehnica Timișoara, Liga Studenților din Facultatea de Management în Producție și Transporturi, Organizaţia Studenţească „Traian Lalescu”, European Law Students’ Association Timișoara (ELSA Timișoara), Liga Studenților din Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică și Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnică. Cele mai multe organizații provin din Politehnica, instituție cu o relație mai mult decât strânsă cu primarul Nicolae Robu. Acesta a fost prorector, rector de două ori și, în prezent, este președintele suspendat al Senatului UPT. Robu a spus, de mai multe ori, că este foarte apropiat de studenții săi.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

Gore a spus: (July 24th, 2015 at 06:16 )

O tampenie astfel de fantana. Nici gratis nu trebuie montata.

 
Gore a spus: (July 24th, 2015 at 06:25 )

Robu se comporta de parca ar fi pe propia mosie.
Nu inteleg cum poate hotara el solutii pentru Piata Libertatii. Nu trebuie lasat sa ia decizii pentru oras. Are gusturi ciudate, indoielnice. Cred ca a luat-o prin cucuruz. Nu poate fi chiar incult.

 
Prazescu Zaibarel a spus: (July 24th, 2015 at 09:09 )

Toti astia care decat comenteaza impotriva domnului Robu ie decat frustrati care nu intelege spiritul noii Timisoare, pornita pe calea modernizarii in 2012.

 
Postasul a spus: (July 24th, 2015 at 13:45 )

Totul este adevarat, eu personal am fost repartizat sa merg cu adeziunea la toţi studenţii de la UPT din Mehedinti, aflati acum acasa, deoarece este vacanta. Alti colegi au fost in judetele Gorj, Dolj si Valcea, acolo unde se afla un alt numar important de studenti si fani ai domnului primar.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

A costat peste 6 milioane de euro, a durat 2 ani, stă să fie inaugurată, dar una dintre promisiuni a fost încălcată. Strada Popa Șapcă are de acum 4 benzi de circulație, însă pietonii și bicicliștii se vor înghesui pe trotuarele de 2 metri lățime, deși fusese anunțat altceva. Sau, dacă este să ne luăm după indicatoare, poate că pietonii sunt excluși... UPDATE: Primarul Nicolae Robu spune că nu era loc de pistă separată și crede că „trebuie să prevaleze rațiunea”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trotuar sau pista de biciclete? Pe strada Popa Șapcă, pietonii și bicicliștii se vor înghesui pe 2 metri
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com