Stirile din ziua: 26 septembrie 2017

Romania merge la Euro! Brazilianul Timisoarei, magic in disputa din Georgia

Romania merge la Euro! Brazilianul Timisoarei, magic in disputa din Georgia

Naționala României de futsal s-a calificat la Euro 2018 după ce s-a impus în manșa secundă a barajului cu Georgia, scor 7-4. În tur, „tricolorii” remizaseră la Deva, 2-2. Omul decisiv a fost un jucător care a devenit… român cu nici cu o lună în urmă.

Colterm

Vom avea gaz la iarna. Robu: Pe onoare am salvat Timisoara de la intrerupere, de mai multe ori

Timișorenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu vor avea surpriza neplăcută de a rămâne fără apă caldă și căldură în prag de iarnă. Primarul Nicolae Robu și-a dat cuvântul de onoare în fața furnizorului de gaz la care sunt datorii, astfel că acesta nu va tăia „țeava”. Edilul spune că nu e prima dată când rezolvă în acest mod situații limită.

Spitalul Judetean Timisoara

Fetita de 11 ani, salvata dupa o interventie de 6 ore. La Judetean se lucreaza foarte bine in echipa

Șase ore pe masa de operație – diferența între viață și moarte pentru o fetiță de 11 ani, salvată de medicii de la Spitalul Județean. O echipă formată din specialiști din diverse domenii a lucrat ca la carte, iar fetița, care venise în comă la SCJUT, este acum pe drumul cel bun.

ACS Ghiroda vrea sa fie premianta si in Liga 3, cu „dirijorul” Paul Codrea pe banca

Probabil o echipă despre care face lucruri mari, dar se vorbeşte puţin este ACS Ghiroda. Echipa de lângă Timişoara a fost premiantă în ultimii ani ai Ligii a 4-a Timiş, mereu în luptă cu Politehnica şi Ripensia, echipe ce au ajuns în „Divizia B”. În această vară a făcut pasul mult dorit de comunitatea locală, accesul în fotbalul de performanţă.

simulare pod jiul

Podul Jiul are primul OK de la Apele Romane. Urmeaza un aviz de la Ministerul Transporturilor

Situația viitorului pod Jiul pare să fi fost deblocată, cel puțin parțial. Există acum, spune primarul Nicolae Robu, un acord de la Apele Române Banat. Acesta le-ar permite reprezentanților municipalității să meargă mai departe cu proiectul și să ceară aviz de la Ministerul Transporturilor.

Cu masini cu 600.000 km la bord, cei de la Ambulanta Timis ies in strada

Supăraţi din cauza maşinilor vechi cu care sunt nevoiţi să lucreze, dar şi din cauza salariilor şi a lipsei de personal, angajaţii Ambulanţei Timiş ies în stradă. Mai precis, în faţa sediului instituţiei, lângă Spitalul Judeţean, protestul fiind parte a unuia care se desfăşoară la nivel naţional în toate sediile locale ale ambulanţei.

Brainstorming in Primaria Timisoara, contra stihiilor naturii. Robu propune senzori de masurare a vantului

Primarul Nicolae Robu vrea să știe cam cât de tare bate vântul în Timișoara. Ultima sa idee se referă la crearea unei rețele de senzori care să măsoare diverși parametri în oraș. Încă nu e foarte clar cum se va face, dar este în curs de desfășurare un… brainstorming.

Cavalerii Cetatii: maratonul pentru 42 de concurenti. Alergotura incepe o noua poveste

Asociaţia Club Sportiv Alergotura organizează, la finele lunii octombrie, în premieră, Timişoara City Marathon. E inspirat de povestea prințului Eugeniu de Savoya, va începe la Otelec și va avea la start numai 42 de concurenți. Sunt însă și alte curse, la care sunt așteptați să se înscrie cât mai mulți pasionați de alergare.

Imprumut de peste 3,2 milioane de euro pentru „orasul” de pe Circumvalatiunii

Împrumut de 15 milioane de lei, pentru finanțarea unei noi etape a construcției complexului rezidențial de pe terenul fostului Electrometal. Dezvoltatorul de hale industriale Mara Com Mixt va lua bani de la OTP, pentru a putea continua investiția în complexul care va avea sute de apartamente, spații comerciale și parcări.

Studentii de la UVT, ghizi pentru boboci. Cand are loc Univibes

Studenţii care încep studiul la Universitatea de Vest Timişoara vor avea parte de sprijinul colegilor lor mai mari în descoperirea oraşului, a viitorilor colegi şi a programelor de studiu şi a clădirilor instituţiei. „Săptămâna de inițiere la UVT” este o acţiune prin care nou-sosiţii se familiarizează cu viaţa de student.

aquatim

Apa rece oprita in Ciacova

Aquatim anunță că marți, 26 septembrie, între orele 9 și 15, va întrerupe furnizarea apei reci în Ciacova, pentru spălarea și igienizarea rețelei de distribuție a apei. Spălarea conductelor din rețeaua de distribuție urmărește să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil ca la robinete să curgă

Top