Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a criticat modul în care Primăria Timișoara a pierdut, anul trecut, finanţarea guveramentală pentru noua clădire a spitalului de copii. Soţia premierului Victor Ponta cere acum municipalității să-şi facă treaba şi să nu mai comită greşeli.UPDATE: Nicolae Robu susține că proiectul merge înainte și așteaptă ca guvernul să-și respecte promisiunea, fără să mai facă lucruri în „spirit politicianist”.
În 2013, guvernul a alocat pentru spitalul de copii cinci milioane de lei. Banii aveau să se piardă pentru că nu s-a putut organiza în timp util o licitaţie. „Ca membru în comisia de sănătate vreau să amintesc de subiectul spitalului de copii. Împreună cu Sorin Grindeanu am lucrat cu succes şi am sperat în 2013. Din păcate, autorităţile locale nu şi-au încheiat treaba şi am ajuns în 2014 de unde am pornit. Sper ca de această dată să avem şi rezultate. Avem nevoie de acest spital. Vreau din partea autorităţilor un semnal că s-a încheiat licitaţia şi că sunt gata să primească acei bani şi să nu îi mai piardă ca anul trecut”, a spus europarlamentarul Daciana Sârbu. Ea a fost completată de deputatul Sorin Grindeanu, care și-a bazat întreaga campanie electorală pe ideea unui nou corp al spitalului de copii. „Anul acesta sper să se termine chestiunile locale, să se încheie licitaţiile şi să punem înapoi banii pierduți. Avem destulă forţă să facem lobby, cu o singură condiţie: să-şi facă treaba și Primăria Timişoara. Sper să nu batem vreun record la nivel mondial să nu terminăm o licitație în doi ani”, a spus Grindeanu.
UPDATE: Primarul Nicolae Robu nu vrea decât ca guvernul să-și respecte angajamentul de a fi cofinanțator la acest proiect. „Deocamdată nu există nicio hotărâre de guvern cu angajarea oficială a unei co-participări la acest obiectiv. Noi mergem înainte, așa cum am început, pe venituri proprii, dar așteptăm să se implice și guvernul. Acea alocare din 2013, cum am mai spus și altădată, a fost una făcută în spirit politicianist. Nu cred că mai are cineva vreun dubiu că lucrurile stau altfel. Din moment ce nu exista atunci nici studiu de prefezabilitate, ci doar o listă de semnături, cum putea cineva să înceapă să facă lucrări? O licitație durează cel puțin patru luni. Trebuia făcute între timp studiu de fezabilitate, proiect tehnic, documentație de execuție, pregătirea caietului de sarcini. Toate acestea iau timp. Orice om care a făcut vreodată o investiție, fie și pentru el însuși, știe că de când îți vine ideea până când să treci la lucru efectiv trece un an, cel puțin”, a declarat liberalul.
Comentarii prin facebook