Gazdele erau lipsite de griji inaintea acestei partide, fiind pe locul doi al play-out-ului, cu 33 de puncte, în timp ce timişorenii erau pe penultima poziţie, retrogradabilă, 23 de puncte, şi aveau nevoie să obţină o victorie pentru a spera că se vor menţine şi în sezonul următor în Liga 1.
Mai mult, jocul moldovenilor lăsa de dorit, cu un singur gol în ultimele trei partide, în timp ce Timişoara, fără să impresioneze, îşi juca o ultimă carte pentru a depinde doar de rezultatele ei… În cele din urmă, nimeni nu a impresionat, iar partida s-a terminat la egalitate, 0-0. Meciul a fost tipic de play-out, între două grupări parcă mulţumite cu situaţia din clasament. Poli a fost periculoasă în ultimele minute ale primei părţi, când a ratat câteva şanse bune de a marca prin Bîrnoi şi Şeroni. În repriza secundă, bănăţenii au scăpat cu bine după un forcing al gazdelor, acelaşi Şeroni respingând de două ori de pe linia porţii. Finalul a fost deschis oricărui rezultat, dar tabela a rămas nemodificată, în ciuda unei ocazii bune a „violetului” Roman.
Aşadar 0-0, iar Poli rămâne cu şanse teoretice de salvare, însă şi aşa, depinde şi de celelalte rezultate. Urmează două ultime runde incendiare, în care Poli, Voluntari, Mediaş şi Chiajna se luptă pentru supravieţuire, însă primele două echipe dintre cele două menţionate au şanse mai mici de a evita locurile 6 şi 7 din play-out.
„Gladiatorii merg până la capăt. Sperăm să rămânem noi în prima ligă” – Adrian Neaga, după meci.
FC Botoşani: Ed. Pap – Fl. Plamadă (46, Dumitraş), Burcă, Miron, Acsinte, Oaidă, J. Rodriguez, M. Roman (72, Moruţan), Serediuc (52, Axente), Golofca, Fulop
Antrenor: Constantin Enache
Poli Timişoara: Straton – Melinte, Cînu, Şeroni, Ciucur, Vaşvari, Artean, Oliva (15, Raţ), Munteanu, Bîrnoi (91, Velcota), Drăghici (85, Roman).
Antrenor: Aurel Şunda
Comentarii prin facebook