ACS Poli nu e Robu!

Așadar, revenirea fotbalului timișorean în primul eșalon se va produce într-un meci cu eterna rivală Dinamo. Coincidență cu valoare de simbol, ultimul meci al lui Poli în prima ligă, în urmă cu doi ani, a fost tot cu Dinamo, timișorenii impunându-se atunci cu 4 – 1. Despre o anumită filiație dintre echipa de acum doi ani și cea din prezent e mai greu de comentat.

Indiscutabil, principalul merit pentru revenirea în prima ligă îi revine primarului Nicolae Robu. De altfel, cred că e singura promisiune serioasă din perioada campaniei electorale pe care a reușit s-o ducă până la capăt. Mutarea „acvariului” este discutabilă, având în vedere marile costuri cu care s-a produs. Și asta în condițiile în care, în campanie, Robu flutura niște documente afirmând că întreaga construcție e ilegală și va fi rasă de pe fața pământului în doi timpi și trei mișcări. Până la urmă, proprietarul „acvariului”, în loc să fie sancționat, a fost răsplătit peste măsură.

Revenind la Poli, trebuie spus că, în timpul extrem de scurt pe care l-a avut la dispoziție, Robu a reușit, în vara anului trecut, să înscrie echipa în campionat pe varianta AC Recaș, probabil singura salvatoare. Că demersul a stârnit reacții adverse din partea galeriei e o altă poveste. Și iar trebuie admis că, pe de o parte, la liderii galeriei au existat orgolii imense. Depășindu-și aria de competență, ei doreau să traseze întreaga strategie a lui Poli. Pe de altă parte – de ce să nu recunoaștem? – în jurul ASU Poli au apărut și interese politice anti-Robu.

Însă de la faptul că a fost principalul susținător al acestui proiect, până a-l confisca în nume personal, e o cale extrem de lungă. Senzația multora este că Nicolae Robu și-a asumat rolul de patron al lui Poli. Ba chiar mai mult decât atât. Când e vorba de Poli, el face și desface. Dă interviuri în numele echipei, anunță pe pagina de Facebook care sunt prețurile biletelor, impune la club conducători, antrenori, jucători, femei de serviciu și inevitabilii țuțări. Ba, chiar a încercat să cumpere și o galerie pentru echipă. Lucruri care nu cred că apar în fișa domniei sale de primar.

Că te implici la Poli, că ești mare suporter al echipei, că ajuți din poziția de primar echipa e OK. A te comporta în relația cu echipa mai ceva decât Gigi Becali la Steaua e altceva. Măcar Becali se implică pe banii lui, nu pe bani publici. Această confiscare a echipei de către Robu poate să aibă și consecințe nefaste pentru Poli. Chiar foarte nefaste.

În primul rând, poate îndepărta de stadion oameni cărora nu le convine personalizarea exacerbată a clubului. Unora chiar li se face greață de acest lucru. Mai grav însă, acest comportament al primarului ar putea conduce la blocarea finanțării echipei din partea consiliului local și a consiliului județean. PSD-iștii nu văd cu ochi foarte buni imaginea pe care Robu și-a face cu echipa.

Orice deznodământ ar avea proiectul ACS Poli, PSD-iștii nu vor ieși bine din el. În cazul în care Poli va performa, toate meritele și le va asuma Robu. În cazul în care va da chix, PSD va trebui să-și asume eșecul alături de primar. Fiindcă a fost de acord cu bugetarea clubului, fapt care va atrage multe acuze în cazul unui fiasco. În consecință, dacă ține într-adevăr la Poli, Robu ar trebui să facă niște pași înapoi. Să lase echipa orașului și județului. Fiindcă, la urma urmei, și banii vin din buzunarele timișorenilor și timișenilor, nu dintr-ale lui Robu. Și nici măcar din trezoreria PNL.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

trilu a spus: (iulie 10th, 2013 at 11:59 )

foarte bine spus, domnule ino. echipa ar trebui sa fie a timisorenilor, nu a unei persoane, fie ea si primarul orasului.

carmen a spus: (iulie 10th, 2013 at 12:22 )

„Da” era mult mai fain pe vremea lu’ d-nu’ Iancu cind imi faceam filme in cap cu deplasarile sefilor galeriei prin Olanda, etc. Ce dezamgire cind am ajuns insa la stadion si am vazut ca D-na Ema lipsea! Va fi cu adevarat echipa timisorenilor cind bastinasii se vor duce din nou la meciuri cu mic cu mare!

Noni a spus: (iulie 10th, 2013 at 13:19 )

Asa e ACS Poli nu e Robu, dar trebuie sa recunoastem ca e doar un proiect reusit al lui Robu pentru Timisoara si pentru timisoreni. Initial a fost echipa tuturor timisorenilor si acum cred ca este echipa timisorenilor care nu fac parte din drukeria!

haita portocalie a spus: (iulie 10th, 2013 at 13:28 )

90% media timisoreana foarte aservita politic, de 100 de ori mai mult decat era presa ,de pe vremea lui ceasca aservita politic, a facut din POLI echipa lui Robu, mai ales anul trecut pe vremea asta, cand mari specialisti in fotbal,90% din „presari” nu-i dadeau nici o sansa de existenta, dar mai de promovare. Poate ca si Robu s-a complacut, dar de ce nu poate ca a si avut curajul sa-si asume riscul! Dle. ziarist, daca acum il blamati in acest hal pe Robu, ca totul a iesit f. bine, ce ati fi facut cu el daca iesea prost? Noi ar trebui sa ne simtim jigniti ca ne considerati prea prosti si intr-un fel aveti dreptate, ca pierdem timpul citind pe un site total aservit politic!

haita portocalie@ brancovan a spus: (iulie 10th, 2013 at 13:31 )

de ce minti fara jena domnule? tu nu ai fost la meciurile ASU, caci daca ai fi mers, ai fi vazut ca dl. Robu a fost! A, ca nu la toate, sau nu la multe, asta-i altceva! Inteleg ca esti disperat, caci ai pierdut o sursa buna de ciuguleala= fotbalul, dar daca crezi ca mintind realizezi ceva, vei vedea ca te afunzi mai tare!

jimmy a spus: (iulie 10th, 2013 at 13:54 )

Care bastinasi, Carmen? Aia care au umplut tribunele in urma cu 10-15-20 de ani si care acum traiesc in München, Toronto, Melbourne?

Ricky Scheel a spus: (iulie 10th, 2013 at 14:23 )

MULTUMIM DOMNULE PRIMAR CA DATORITA DUMNEAVOASTRA AVEM ECHIPA IN LIGA 1

@Ricky Scheel a spus: (iulie 10th, 2013 at 14:56 )

ar trebui sa le multumesti si timisorenilor, cei care inteleg astfel de demersuri. e de bun augur ca avem fotbal in timisoara, dar robu trebuie sa-si ia labutele de pe echipa, pentru ca poli timisoara e a noastra, a timisorenilor si banatenilor, nu a lui. sa scoata un leu din buzunarul lui pentru echipa sau sa aduca macar un sponsor semnificativ, atunci mai putem vorbi.

Iustin Umflatu a spus: (iulie 10th, 2013 at 15:01 )

Poli nu e Robu, dar Recasul DA.

Una mare cu de toate va rog si putin mai multa maioneza.

brusc a spus: (iulie 10th, 2013 at 18:17 )

E adevarat , daca primarul isi mai ia merite pentru echipa , provoaca opozitia politica si se creeaza o atmosfera distructiva pentru fotbal

Noni a spus: (iulie 11th, 2013 at 10:24 )

Robu chiar are mari merite pentru proiectul asta fratilor…cate nu si-a incasat pentru proiectul asta, din presa de la drukeria? De ce nu recunoasteti lucrul asta? Primaria reprezentata prin Robu baga milione de lei in echipa asta…

SANKY a spus: (iulie 11th, 2013 at 11:29 )

Robulan baga milioane, dar nu din banii lui sau ai pnl, ci din banii nostrii. In Banat mai sunt si alte sporturi si echipe care fac performanta mai mare ca ACS, deci corect ar fi ca banii nostrii sa fie redistribuiti la toate cluburile de top din Banat, iar ACS sa se autofinanteze, ca doar sunt firme destule care lucra pentru robulan, si stadionul e mare si poate primi peste 30000 de abonati la meci.

Liberal pana la moarte a spus: (iulie 11th, 2013 at 11:59 )

Noni are dreptate, degeaba incearca Ino Ardelean sa faca jocul PSD, echipa aceasta exista doar datorita domnului Robu, care a investit mult suflet. Sunt convins ca daca el nu o sa mai fie primar, restul partidelor vor ingropa echipa.

SAM a spus: (iulie 11th, 2013 at 12:03 )

absolut remarcabil articolul……echipa ii apartine lui robu,dar are in conducere o gramada de psdisti.

@Liberal pana la moarte @Noni a spus: (iulie 11th, 2013 at 13:47 )

asa e, robu a investit mult suflet, exact cum faceti voi liberali in orice.tocati banii altora, in cazul de fata ai timisorenilor, si spuneti ca investiti mult suflet. pai si sa nu ne bagam noi, aia neinregimentati politic niciunde, ceva in sufletele voastre?

INO THE PERFECT SPIRIT OF LIFE a spus: (iulie 12th, 2013 at 04:02 )

ACS POLI TIMISOARA NU ESTE ROBU DAR ESTE PROIECTUL LUI ROBU. CARE A PROMIS SI SA TINUT DE PROMISIUNE TIMISOARA ARE DIN NOU ECHIPA IN PRIMA LIGA DATORITA DL.PRIMAR ROBU!UITATI-VA LA JUDETELE DIN JURUL NOSTRU UNDE PRIMARI AU FACUT CE UNI CRETINI CA SI VOI PRETIND SA O LASE MAI MOALE BLA !BLA!SINT LA PAMINT CU SPORTUL ,DAR NOI TIMISOARA !BANATUL !AVEM ECHIPE DE: FOTBAL,HANDBAL,RUGBY,BASCHET ETC…SI ROBU,BOJIN AU CONTRIBUIT LA ASTA CU UN OARECARE FOND CINSIT NU SI-AU PUS PALMA IN FUND SI CHELTUIT BANI AIUREA FARA CA SI TIMISOARA SA AIBE FOLOASE.HAI SA FIM CINSITI SI SA O RECUNOASTEM,VEDEM UN FOTBAL DE CLASA ,UN BASCHET,RUGBY,SE VORBESTE SI DESPRE ORASUL TIMISOARA FRUMOS CONTAM AVEM RECLAMA SI ASTA FACE MULT,SI DL ROBU A CONTRIBUIT LA ASTA DESIGUR IN PRIMUL RIND SI DUPA ACEEA SI TOTI CEILALTI DECI HAI SA FIM CINSTITI NE PLACE ECHIPA IN PRIMA LIGA UN PAS INAINTE SINTEM SI NOI TIMISOARA ACOLO AVEM POTENTIAL DE SCHIMBARE SI ASTA CONTEAZA ENORM PENTRU IMAGINEA ORASULUI TIMISOARA IN FATA TARI AS PUTEA SPUNE CHIAR FAPTUL CA EXISTAM IN FOTBAL DA TIMISOAREI VIATA TRAIESTE DECI FIE CA UNORA LE PLACE SAU NU ROBU ESTE DE APRECIAT SI BOJIN SI TOTI CARE PENTRU TIMISOARA FAC CITE CEVA EU INO DOAR VREAU SA STIU CA ACS POLI TIMISOARA CISTIGA CU DINAMO SI MERGE SPRE VICTORIE IN LIGA 1,RESTUL ESTE TAM !TAM!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!!!

NIMIC = ZERO ! a spus: (iulie 12th, 2013 at 10:42 )

@liberal pana la moarte celelalte partide ar face ceeace au facut si pana acum:AR INGROPA TOT-TOT-TOT in TIMISOARA – Kandia,Solventul,Ilsa,UMT,Electromotor,Electrotimis,Autoturisme,Ambalajul Metalic,Fca de Lapte,Fructus,6 MARTIE, 1 IUNIE, fca Ciorapi,fca Manusi,fca de Piele,Arta-Textila,Extraceram,Dermatina sa mai continui cu realizarile portocaliilor si taranistilor? Sau sunt deja prea multe?

Liberal pana la moarte a spus: (iulie 12th, 2013 at 11:15 )

Si Pesedeul a mai fost la putere si ei sunt distrugatori, iar domnul Robu trebuie sa repare tot acuma si psdeul tradeaza. Rusine miseilor, o sa va rupeti gatu incercand sal demolati pe domnul ROBU.

@ NIMIC= zero. a spus: (iulie 12th, 2013 at 13:31 )

Oricum si orice ar face dl.Robu nu ii poate egala! Nu mai are cum sa distruga atata, dar el e criticat de ei, ca FACE CEVA! Si daca a pus vreo 10 palmieri isi bat joc de el, ca ei au distrus mii de copaci si jumate de padurea verde!

@ haita portocalie a spus: (iulie 12th, 2013 at 13:35 )

de ce nu sariti sa spuneti ce parc era la Dermatina in curte(si nu era cu palmieri), dar la Ilsa si unde sunt? Le-au „rezolvat” partidele din actuala opozitie, ca si 3/4 din Timisoaea! ROBULE, esti peste mic, PESTISOR FATA DE ASTIA, tu nu ai distrus DECAT MARETUL AQWARIU- MANDRIA LOR,FALA LOR, CEA MAI MAREATA REALIZARE A LOR !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei. SCM USV va primi vizita campioanei Dinamo București. Partida va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10.30, în Ronaț. Precedenta înfruntare de la Timișoara, dintre cele două echipe, a însemnat un meci cu 95 de puncte. Acesta a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Top