Klaus Iohannis va fi PRESEDINTELE TAU, nu al baronilor! (P)

„România lucrului bine făcut” a fost sloganul sub care a avut loc campania electorală a lui Klaus Iohannis. În sutele de vizite prin țară, Iohannis le-a vorbit oamenilor despre semnificația acestui concept care trebuie aplicat în realitate. „România lucrului bine făcut este o Românie normală, proiectele se gândesc, apoi se pun în practică. Orice român este respectat şi i se respectă toate drepturile. În România lui Klaus Iohannis, fiecare îşi vede de treabă şi reconstruim împreună România. Este o ţară a locurilor de muncă, unde toţi românii au un venit decent, oamenii au libertatea de a alege. România lui Klaus Iohannis seamănă cu Sibiul lui Klaus Iohannis. Este o Românie în care investitorii vin cu mare plăcere, iar capitalul autohton este sprijinit”, a afirmat Iohannis.

K7

În oglindă, România lui Ponta este o Românie ieşită din criză, odată preluată de actuala guvernare, care însă a trimis țara în recesiune tehnică. „Victor Ponta a distrus 200.000 de locuri de muncă. Am ajuns în situaţia în care Comisia Europeană ne avertizează că vom ajunge în 2015 să avem un deficit bugetar de 2,8%. Vom ajunge în 2015 şi vom plăti toate pomenile electorale ale lui Victor Ponta (…) Nu cred că este bine pentru România să fie Victor Ponta preşedinte, să dea puterea toată unui singur partid, care are membri cu probleme grave cu Justiţia, este foarte periculos pentru România să regresăm”, a punctat candidatul dreptei.

Cum va arăta următorul parlament?

O preocupare importantă a candidatului Klaus Iohannis este structura Parlamentului – unicameral sau bicameral -, considerat acum ineficient și problematic. „Actualul parlament are câteva probleme majore. Este prea mare. Este un parlament care nu se bucură de încrederea românilor. Este un parlament ineficient. I-am propus domnului Ponta să rezolvăm problema amnisitiei şi graţierii şi nu doreşte. România are nevoie de un parlament mai mic. După părerea mea, un parlament bicameral. Avem un sistem uninominal, dar, de fapt, este proporţional. Haideţi să convocăm parlamentul mâine şi să punem în discuţie, să începem o colaborare consensuală. Vrem un parlament mai suplu, haideţi să trecem la treabă”, i-a transmis Iohannis contracandidatului său, însă acesta nu a dat niciun răspuns clar.

Iohannis – politică pro-Vest

Dacă va fi ales în funcția de președinte, Klaus Iohannis este convins că țara noastră va avea mult mai mulți investitori germani, dar și o primire mai bună în structurile UE și NATO. „Noi suntem în UE și parteneri cu SUA. De aici ne vine poziția care în ultimii 25 de ani ne-a garantat un parcurs în esență euroatlantic, pro-Vest și care acum ne garantează securitatea, cu un conflict aproape deschis la câteva sute de kilometri de noi. (…) Eu sunt clar pro-euroatlantic, fără niciun fel de sincopă și fără nicio paranteză. (…) Victor Ponta se duce în China și felicită marele Partid Comunist Chinez pentru marile realizări. Nu vreau un președinte care laudă marele Partid Comunist Chinez, ci un președinte care laudă democrația vest-europeană, care laudă SUA. (…) Relația cu Federația Rusă poate fi rezolvată numai și numai împreună cu partenerii noștri, nu poate fi rezolvată doar de noi, ci doar cu partenerii noștri. Numai împreună cu UE, cu SUA, cu NATO putem să acționăm în așa fel încât toată lumea, sigur, în special Federația Rusă, să revină în zona în care se respectă tratatele internaționale. Avem obligația venită din istorie să sprijinim Republica Moldova. Este nevoie să-i consiliem pe oficialii din Republica Moldova în privința procedurilor de accedere în UE”, a declarat Klaus Iohannis.

Pact de colaborare sau relații instituționale?

Klaus Iohannis a vorbit și despre relația pe care o va avea cu premierul. „Pe mine nu o să mă vedeţi să merg la televizor să mă cert cu primul ministru, dacă e să ne certăm, ne certăm fie la Cotroceni, fie la Palatul Victoria până când se ajunge la o concluzie, ceea ce este nevoie la noi, în ţara noastră. Este nevoie de a rezolva probleme, nu de a crea spectacol steril. Iar atunci când voi ajunge preşedinte, va fi un guvern cu care voi colabora instituţional, nu voi coabita, evit coabitarea din motivele binecunoscute. Prin acel pact de coabitare, noţiunea a fost compromisă şi folosită peiorativ. Voi colabora instituţional, nu este nevoie de nicio fiţuică semnată între preşedinte şi premier pentru a colabora instituţional. Constituţia, legile în vigoare, spun foarte clar cum trebuie să fie asta”, a afirmat Iohannis.

Iohannis despre legea amnistiei

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, s-a exprimat în mai multe rânduri pe teme legate de justiție, precum și despre legea amnistiei și grațierii pe care PSD o dorește pentru a-și „curăța” imaginea de partid corupt. Iohannis va fi, fără îndoială, garantul statului de drept. „Eu cred că în acest domeniu trebuie să avem curajul să spunem «nu ne băgăm unde nu ne fierbe oala», nu avem ce căuta noi, politicienii, în actul de justiție. Justiția e independentă, are sistemele proprii, cel mai bun lucru e să nu ne băgăm acolo. (…) DNA face o treabă excelentă. Am văzut cazul Microsoft. Sper să ajungem la o curăţire a clasei politice. Ar fi un rezultat extraordinar de bun. Voi continua aceste lucruri, adică să las DNA să-şi facă treaba. ANI este o instituţie onorabilă, care trebuie păstrată pentru a avea un control în zona incompatibilităţilor. Voi propune partidelor să se propună o legislaţie unitară a incompatibilităţilor. Acest lucru se face prin consens”, a mai afirmat Klaus Iohannis.
În ceea ce privește legea amnistiei, poziția lui Iohannis este fermă. „Sunt total împotriva acestei legi. România nu are nevoie de o lege a amnistiei şi a graţierii. PNL a votat împotrivă. Am oprit în ultimul moment acesta act normativ. România nu are nevoie de el, dar PSD are nevoie. Voi fi preşedintele României și voi refuza promulgarea acestui act normativ. Nu vom avea legea amnistiei şi a graţierii”, a subliniat Iohannis. Acesta le-a transmis românilor că alegerea lui Victor Ponta președinte ar însemna promulgarea acestei legi a amnistiei și grațierii, iar în România acaparată de PSD așteaptă „la cotitură” Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc, Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, Miron Mitrea, Dan Nica, Dan Şova, Ioan Adam, Victor Mocanu, Adrian Duicu, Bunea Stancu, Nicuşor Constantinescu, ș.a.m.d., în total 38 de persoane.

Mesajul pentru alegători

Klaus Iohannis transmite și pe această cale mesajul său către alegători. „De data aceasta nu trebuie să alegem între două persoane, ci între două abordări. Vă propun schimbarea felului în care se face politică în Românie, Victor Ponta, o continuare. Eu rămân cu oferta mea. Voi apăra dreptul oricărui român la vot, indiferent dacă votează în Dorohoi sau în Londra. Se pare că guvernul nu a putut să facă acest lucru. Dacă nu a putut să facă cât a fost prim-ministru, cum credeţi că va fi bun ca preşedinte. Eu vreau să fiu preşedintele vostru. Dacă vreţi să fie un preşedinte exponent al baronilor, PSD va avea toată puterea. Nu daţi toată puterea unui singur partid, care este un partid de stânga, nereformat. Votaţi schimbarea!”

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

rusinika a spus: (noiembrie 14th, 2014 at 10:08 )

rusinika!! BARONUL CEL MAI MARE SI SCABROS ESTE BASE CU piticii lui: wideanu, berrceanu, futurica, ginerica, nutzi, roberha, cucos, falcuta! care il sustin pe….iohannisssss! rusinika!!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga 2. Echipa pregătită de Sorin Bălu s-a impus în anteneultima eatpă din play-off în faţa echipei CSM Deva. Chiar dacă anterioarele patru partide s-au terminat la egalitate, de această dată bănăţeanii au „spart gheaţa”. A fost 3-1 pentru gazde, toate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în peste 400 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical. În perioada 01-06.05.2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 327 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face asta doar ca să-i strice lui Dominic Fritz calculele, dar Moș se pregătește pentru începutul campaniei electorale făcând declarații curajoase. „Vreau să vin în fața timișorenilor cu angajamente precise și termene clare pentru realizarea proiectelor propuse. Dacă la finalul termenelor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”
Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți membri ai Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social derulează o campanie de informare cu privire la oportunitățile oferite de învățământul dual. În cadrul campaniei, vor fi organizate sesiuni de informare în școli din Timișoara și județ și vor fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional
Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai mare investiție din istoria sistemului medical timișean: aproape 250 de milioane de euro, finanțare asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.  “Să aducem această mare investiție aici a reprezentat cea mai grea luptă pe care am dus-o pentru că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea
Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de montare de parapet median pe centura Timișoara, în zona localității Dumbrăvița spre intersecția cu drumul comunal cu localitatea Covaci. Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, circulația va fi dirijată de piloți de trafic. Cei de la DRDP nu uită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei
Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în Cehia, la etapa finală a Central and Eastern European Moot Competition, un prestigios concurs științific studențesc în domeniul dreptului Uniunii Europene. Aflat la a 29-a ediție, organizat de către Juris Angliae Scientia – British Law Centre, în cooperare cu Curtea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition
Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr. 290 din 19 decembrie 2023, privind aprobarea tarifelor de interes județean și a prețurilor de pornire la licitații pentru anul fiscal 2024. Acesta se referă la propunerile de modificare a tarifelor de pornire a licitațiilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ
Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru selecția partenerilor campaniei, precum și a membrilor externi ai Comisiei de Buget Participativ. Cetățenii implicați civic sunt invitați să susțină această inițiativă. Termenul limită pentru înscriere, atât pentru membrii comisiei cât și pentru parteneri, este 13 mai 2024, ora 22:00....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ
Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT
Top