PNLae în zodia liberalismului la ceaun

Știți care este ultima mare preocupare a liderilor PNL Timiș? Știți ce s-a discutat cel mai mult la ultimele ședințe ale organizației, pentru ce se frâmântă lumea în adevărate „brainstorming”-uri? (Da, unii ar zice că pentru a „stoarce” creieri, mai trebuie să-i și ai.) Nu, n-au nicio problemă cu ofensivă a PSD de-a pune sechestru pe toate instituțiile din România, de la CCR la CNCD, de la TVR la DNA. Cu atât mai puțin li se rupe de încercările PSD de-a mutila Codurile penale. Pardon, nu li se rupe, cei mai mulți sunt de acord cu demersul PSD, dar n-o pot spune în public. Sunt îngrijorați liberalii timișeni de inflație, ROBOR, haos economic? Oare se gândesc liberalii timișeni, ca reprezentanți ai celui mai occidental municipiu, să protesteze sub o anumită formă vizavi de atacul PSD la valorile europene? Nici vorbă. Sau să-și arate cumva greața că avem un premier „He-he” care, prin orice ieșire din țară, face de râs România? Nu-i treaba lor.

Sau, venind mai către casă, să atragă energic atenția că nici în acest an PSD nu va demara lucrările la mult promisa șosea de centură, așa cum ne ne tot amenința de multă vreme? Nu, că n-au chef nici de asta. De stadion, sală de sport, bazin olimpic și alte obiective promise de primarul Nicolae Robu nici nu mai discut. Nu, liderii liberali au cu totul alte probleme într-o țară aflată pe marginea prăpastiei și în care guvernarea PSD-ALDE pare să schimbe cursul firesc spre Vest cu o aventură stranie cu influențe via Budapesta, Moscova sau Ierusalim.

La urma urmei, ce te aștepți de la USL-istul Nicolae Robu în relația cu social-democrații, atâta timp cât primăria condusă de el s-a făcut preș de șters bocancii în fața intereselor PSD Timiș? Și mă refer la faptul că șefa Organizației de Femei a PSD, Romanița Jumanca (omoloaga la nivel local a Vasilicăi Dăncilă) va avea asigurat un post în primărie. Nu, nu ca să lucreze pe moșia lui Robu, ci pentru a primi o patalama de funcționar public de care are nevoie pentru a ajunge prefect. Așadar, un post scos la concurs nu pentru că e nevoie de acel angajat, ci doar ca trambulină pentru viitorul prefect PSD de Timiș. Ca lucrurile să fie clare, e vorba de un post la Mediu pentru o profesoară de Limba engleză!

Ei, bine, ca să nu vă mai țin mult pe jar, toate eforturile liderilor PNLae din ultimele zile se îndreaptă spre organizarea unei mari paranghelii de sorginte PSD-istă, paranghelie dedicată aniversării 143 de de ani de la fondarea PNL. La petrecerea cu tot ce trebuie (lăutari, maneliști) și de proporții pantagruelice (peste 1.000 de invitați) se va da foc la zeci, poate sute de ceaune. Și asta nu-i nimic, dar sărbătoarea PNL-istă (mi-e greu să zic liberală) se va lăsa și cu concursuri de genul „cel mai bun ceaun”, dar și „cea mai bună țuică” din județ. Astfel vor să aducă un omagiu cei din PNLae celor care au fondat în urmă cu 143 de ani marele PNL! În cel mai pur stil PSD-isto țopârlănesc. Dacă o să întrebi însă vreun lider al PNLae cine a fost Mazar Pașa, o să-ți spună probabil că e un personaj din „Suleiman Magnificul”, telenovela preferată a lui Liviu Dragnea. De altfel, e celebru un clip video de la alegerile TNL, în care ditamai președinta Organizației de Femei a PNL Timiș, Sorina Ciurlea, n-a putut să răspundă la o întrebare banală: „Ce este liberalismul?”.

Bun, multă lume o să spună că n-au nicio importanță Brătienii și fondatorii PNL în aceste zile. Că mult mai importantă e performanța politică. N-o să apelez la citate de genul că aceia care nu-și cunosc trecutul sunt condamnați să-l repete. Dar i se pare cuiva PNL Timiș o organizație performantă? Crede cineva că PNLae va conta în lupta politică de la viitoarele alegeri? Atunci, măcar puțin bun-simț și un real omagiu la înaintași n-ar strica. Și zece minute de pus mâna pe carte. Dar să faci o aniversare în pur stil PSD-ist, numai într-o filială condusă de discotecarul Nicolae Robu și bufonul Alin Popoviciu se putea. Apropo, de organizarea parangheliei se ocupă Popoviciu, cel pentru care o campanie electorală se reduce, pe model PSD, la mici, bere, petreceri cu maneliști, dar și cadouri la alegători. Și încă ceva: paranghelia se ține pe 25 mai, o zi după adevărata aniversare a PNL. La o ședință a PNL Timiș, întrebând cineva „Bine, bine, dar pe 24 ce facem?”, Popoviciu a răspuns: „Ce mă interesează pe mine 24 mai?”. Chiar așa, ce dracu’ legătură poate fi între adevăratul PNL și Alin Popoviciu?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

anteconbega a spus: (mai 14th, 2018 at 17:25 )

„Şefa Organizației de Femei a PSD, Romanița Jumanca (omoloaga la nivel local a Vasilicăi Dăncilă)”, spune dl Ino A. Roma’ nu poate fi omoloagă, Veorica e unică! Azi, 14 mai 2018, Bazilica a inaugurat spitalul Gomoiu din Bucureşti finanţat din puşculiţa publică a Gabrielei Pandele Firea. Un spital formidabil, conform Veorică, şi asta pentru că e dotat cu, atansion!: „aparatură de înaltă generaţie!”, după cum se pronunţă, doct, prim-ministrul Republicii Populare Teleorman. Pă bune, au dat-o în derect şi la Televiziunea Varanului, şi la TV România lu’ Ghiţă Belgrădeanu! Freddy la primărie!

Poli 21 a spus: (mai 14th, 2018 at 18:36 )

Mai ino, incet incet risti sa devii gretos ( nu ca pina acum nu ai fost, dar mai puteai fi suportat luind niste vomitive).

Fagotul a spus: (mai 15th, 2018 at 05:23 )

@Poli21. Esti un postac al robului si in loc sa vii cu argumente, jignesti. Va deranjeaza adevarul scos la lumina de Ino A, zi de zi.
Toata lumea de bun simt e iritata de lipsa de reactie a penelistilor locali fata de agresiunea psd asupra libertatilor democratice si a justitiei.

Sebastian a spus: (mai 15th, 2018 at 08:17 )

@Poli21 :: înțeleg că adevărul îți face greață :))) mă, da’ voi pesediștii știam că aveți stomac de fer, înghițiți pe nemestecate orice vine dinspre teleorman sau de la Robulescu (un teleormănean ratat).

Mili vanili a spus: (mai 15th, 2018 at 08:49 )

Macovei a distrus codurile penale. Le a mutilat cu vreo 60 aricole neconstitutionale!

Sebastian a spus: (mai 15th, 2018 at 09:11 )

@Mili vanili :: zi așa: să mor eu că Macovei a distrus codul penal! Pe de altă parte rezonez cu tine: hoții trebuie să fie liberi! oamenii cinstiți să stea la pârnaie, că sunt puțini și oprimați. În România bandiții primesc posturi bune și fac legile. Ei sunt majoritarii și, la fel ca tine, nu se sfiesc să-și clameze dreptul la hoție pe față. Eu doar atâta zic: furați, băi! Furați că o viață aveți, apoi iadul… dar, totuși, când furi ține degetul mare în sus, nu mai băga mâna până la cot, să ne mai rămână și nouă ceva. Mulțumesc, boierule!

Augustus a spus: (mai 15th, 2018 at 16:16 )

Pe scurt: USL traieste!
Asta am votat asta avem. Ne meritam soarta!

anteconbega a spus: (mai 16th, 2018 at 06:08 )

Bulă 21 are un limbaj de elitist din Ferentari. Păcat de dânsul, dar, la urma urmei, e nevoie şi de asemenea robulieni. Suntem un popor complex.

Radu Moraru a spus: (mai 16th, 2018 at 18:33 )

Domnule Ino, de unde atata rautate? Nu fata de Robu, pe care o inteleg (prietenii stiu de ce), ci fata de Romanita. Cu ce ti-a gresit tie (sau altora) aceasta doamna? E cumva un pacat (ca sa nu spun ilegalitate) ca un cadru universitar sa ajunga prefect? Si daca asta-i traseul (de a deveni pentru inceput functionar public), care e problema? Trebuie ca in astefel de functii sa ajunga doar oameni agreati de debanat, mai exact de domnul Ino? Daca as stii ca nu imi veti cenzura mesajul, as scrie mai multe despre cum procedeaza debanat.
@anteconbega, ai uitat un lucru la al doilea comentariu: Freddy primar, se stie!
P.S. Nu sunt Romanita, pentru cei care ar fi tentati sa creada (afirme) asta. A se vedea celelalte cateva comentarii de pe debanat. In care, in unele, chiar l-am laudat pe Ino pentru atitudinea lui (obiectiva atunci) anti-PSD.

Radu F. Calistrat a spus: (mai 19th, 2018 at 17:58 )

Anteconbega are dreptate: Veeeeeeeeorica nu e Romanitza, Romanitza nu e Olguța, Olguța nu e Plumb. Ce-i cu Freddy, domnule?

anteconbega a spus: (mai 19th, 2018 at 18:05 )

Cu certitudine, Radu Moraru nu e Romanitza. Il cred pe cuvânt. Radu Moraru e „Naşul”! Omul e tare de tot! Iar cu Freddy ce să fie? Se ştie!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul dintre proiectele sale pus în practică. Este vorba despre amplasarea la Timișoara a unor parcări acoperite și securizate pentru biciclete, proiect pornit de Moș sub numele de ”Velo Timiș”. Cum? Acum Fritz și Nica sunt ”prieteni”, iar municipalitatea nu mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale ci pe terenul de fotbal. Au fost câteva zile cu un spectacol total pe dreptunghiul magic, nivelul competiţiei întrecând toate aşteptările, fiind foarte ridicat. 16 echipe naţionale au fost prezente la competiţie, ele fiind împărţite în patru grupe de câte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul dintre proiectele sale pus în practică. Este vorba despre amplasarea la Timișoara a unor parcări acoperite și securizate pentru biciclete, proiect pornit de Moș sub numele de ”Velo Timiș”. Cum? Acum Fritz și Nica sunt ”prieteni”, iar municipalitatea nu mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează
Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Municipiul Timişoara, Titu Birceanu, depusă de Mirela Toc. Aceasta contestase numirea lui Birceanu, spunând că cel în cauză nu îndeplinește condițiile legale pentru a ocupa poziția. ”Prin cererea redirecționată de către Tribunalul Timiş şi înregistrată la acest Birou...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis, privind combaterea evaziunii fiscale, este o invitaţie la furt din banii publici. Potrivit legii, evazioniștii care plătesc prejudiciul și 15% în plus scapă de închisoare. Cu această lege, Klaus Iohannis îl întrece chiar şi pe Liviu Dragnea, afirmă Trifan. “Pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”
Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv la ascuțit creioane. Domeniul atât de drag lui Cosmin Tabără, cel al proiectelor de baze sportive, nu va mai fi în subordinea acestuia. Decizie dură a primarului Fritz în domeniul distribuirii responsabilităților spre viceprimari. După o primă tură de ”deposedare”...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive
PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul ieșit, vineri noaptea, la ora 0, în Piața Unirii odată cu lansarea campaniei electorale. Acolo, reprezentanții Alianței, conduși de Dominic Fritz, când s-au contract cu cei ai AUR, veniți, surprinzător, exact în același loc și la aceiași oră pentru a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii
Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale ci pe terenul de fotbal. Au fost câteva zile cu un spectacol total pe dreptunghiul magic, nivelul competiţiei întrecând toate aşteptările, fiind foarte ridicat. 16 echipe naţionale au fost prezente la competiţie, ele fiind împărţite în patru grupe de câte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor
Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru jucătorii bănăţeni. SCM USV Timișoara merge în Baia Mare, pentru meciul cu CSM Știința, de sâmbătă, 11 mai, ora 13.00. Primele trei runde au lăsat urme în lot. Antrenorii Mugur Preda și Valentin Popârlan au o listă de indisponibilități, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare
Top