Infirmierele care lucrează la bucătăria Spitalului „Louis Ţurcanu” nu mai sunt nevoite să care oale şi găleţi cu mâncare pentru micuţii internaţi. Spitalul are, din acestă săptămână, un nou sistem de dozare şi distribuţie a hranei care situează unitatea medicală printre primele zece din ţară cu o astfel de linie de livrare a alimentelor.
Noua linie de dozare și distribuire a alimentelor va face ca, la spitalul de copii din Timișoara, gălețile și polonicele cu care se transportau, respectiv împărțeau hrana să devină o amintire. „Fiind un spital pavilionar, înainte, mâncarea pornea de la bucătărie către secţii în tot felul de recipiente de inox, în găleţi, în oale. Acestea erau cărate cu mâna, cu spinarea, erau cărate efectiv fizic. Acum totul este automat, şi porţionarea, dozarea mâncării. Transportul se face cu cărucioare”, explică Ovidiu Adam, managerul Spitalului „Louis Ţurcanu”. Achiziționarea acestei linii a costat 400.000 de lei, bani proveniți integral din bugetul local. „Am alocat suma respectivă pentru a rezolva o problemă care nu a fost rezolvată până acum aşa cum ar fi trebuit. Mă bucur că acum mâncarea e servită în condiţii de igienă, de sterilitate, aşa cum se cere într-o astfel de unitate sanitară”, a spus primarul Nicolae Robu.
Linia de livrare a alimentelor este funcţională de la începutul acestei săptămâni. Acum, micuţii primesc mâncarea individual, în tăvi termoizolate, care sunt spălate apoi cu o maşină performantă, cumpărată tot în cadrul acestui proiect. „Este una să meargă mama sau copilul, dacă este mai mare, cu gamela şi să primească, să i se toarne câte un polonic de mâncare, şi alta este să primească mâncarea la pat, în condiţii de maximă igienă, pentru că noua maşină de spălat nu doar spală, ci şi dezinfectează, deci vasele sunt de o curăţenie impecabilă. De această nouă linie se folosesc în jur de 250-300 de pacienţi în fiecare zi”, a mai spus Ovidiu Adam.
Comentarii prin facebook