Academia de fotbal Titu Bojin

Din Zanzibar și până-n Kamchatka, din Nicaragua și până-n insulele Guam, clar, toată, dar toată lumea știe că Titu Bojin habar nu are de fotbal. Lemn, nu alta. Nici n-ar avea cum să le știe pe toate, de la diguri, zootehnie și până la managementul politic al PSD Timiș. Pentru asta există consilieri și tare curios sunt cine vorbește prin gura lui Titu Bojin când președintele CJT cere schimbarea cuplului Timofte-Alexa la conducerea lui ACS Poli. Când Poli a retrogradat din prima ligă, printre reproșurile făcute lui Alexa pentru tactica de la Corona și multe alte meciuri decisive, mă bucuram totuși că în conducerea clubului sunt la acest moment de cumpănă cele două legende alb-violete. Ar fi fost greu să dai orizont unui club prăbușit la doi ani de la reînființare fără o garanție de tipul Timofte. Pentru dușmanii proiectului ACS Poli, printre care i-aș plasa și pe pesediștii lui Titu Bojin, ar fi fost o floare la ureche să închidă un club pornit atât de prost în relația cu publicul și chiar cu performanța sportivă.

Cine să trezească atenția timișorenilor interesați de soarta acestei Poli, cine să tragă un semnal de alarmă cu privire la diverse manevre politice pornite din cabinetele puternicilor locali, dacă la conducerea clubului s-ar fi aflat Călin Rosenblum? S-ar fi revoltat Călin Rosenblum împotriva celor care i-au asigurat până acum propta politică? S-ar fi dat peste cap Vali Velcea să reclame falimentarea voită a clubului după doi ani de finanțare de la bugetul local? Să fim serioși! Din acest motiv, prezența lui Ioan Timofte îmi dădea confortul de-a ști că, totuși, conducerea administrativă nu este pe blat cu conducerea politică. Cât a durat? În nicio lună, Titu Bojin se arată deranjat de Alexa (se poate discuta), dar și de Ioan Timofte, președintele care a preluat clubul fără puterea și pretenția de a face ceva înainte de perioada intersezon.

E adevărat, mesajul lui Titu Bojin prin care cere pornirea de la zero, curățenie la club și alte cele este unul corect. Însă mie, ca vechi microbist, îmi miroase ceva meschin în atitudinea PSD față de fotbal. În primul rând, lui Titu Bojin trebuia să i se pară ceva în neregulă la ACS Poli atunci când noi și alții din presa locală arătam că atâtea nu se petrec normal la club.în conducere sunt oameni cu principală calitate apartenența la un grup politic, că strategia transferurilor e făcută să câștige toată lumea, numai clubul nu, cumpărăm ieftin și prost, că arătăm cel mai urât fotbal din liga întâi, că nu avem personalitate, că nu avem persoane de reprezentare în club ș.a.m.d. Doi ani de zile Titu Bojin, alături de Nicolae Robu, nu a observat nimic din toate acestea, iar astăzi îl amenință pe Timofte cu demiterea ca să-l înlocuiască cu cine? Să auzim? Cu Neluțu Bungău, cu Radu Țoancă, cu cine?

Glasul ridicat al PSD Timiș vine după ce CJT a anunțat limitarea, ba chiar renunțarea la finanțare. Ce pretenție mai poți avea de la un club pe care nu mai vrei să-l finanțezi, dacă nu îți propui cumva închiderea lui în scopul folosirii acestui eșec în 2016, în campania electorală anti-Robu? PSD Timiș să aibă decența să se bată politic cu Nicolae Robu, să-l învingă în luptă eletorală corectă la viitoarele alegeri, dacă e capabil, dar să nu folosească Poli, ACS Poli sau ASU Poli în jocurile politice mizerabile cu care vrea să câștige puterea, în premieră, la Timișoara.

Când am insinuat că PSD Timiș are tot interesul să îngroape ACS și să-și cotească susținerea spre ASU, unii fani au apreciat ca absurdă ideea vreunei asocieri între PSD și Politehnica din liga a patra. Eu nu am zis că ASU Politehnica este echipa PSD sau că PSD iubește echipa lui Paul Codrea. PSD nu iubește nicio echipă, eventual echipa de conducere a partidului. Nu, eu susțin că PSD ar face tot posibilul să câștige Primăria Timișoara în 2016, chiar dacă asta înseamnă falimentarea „echipei lui Robu” și susținerea celeilalte, așa, de-al dracului, nu din glorie sportivă. Cum își vor da seama fanii că fenomenul se întâmplă? Unii nu-și vor da seama niciodată, alții își vor da seama prea târziu, iar de rușine nu vor accepta niciodată. Alți vor spune „mulțam” că PSD i-a scăpat de „AC Recaș nu e Poli”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

PROSTII pe BANDA RULANTA ! a spus: (mai 30th, 2014 at 17:18 )

Realitatea e alta: ACS POLI a fost un an in B si a PROMOVAT IMEDIAT in A ! E drept ca acum a retrogradat, dar „L:A MUSTATA” ! Aceasta ,cum zice presa nonrealizare pare minuscula, dar ENORM DE GREU DE REALIZAT! Si cine nu va intelege asta va plati in toamna la alegeri, cum au platit si SUPERMANII POLITICI :ostaficiu si orzu! Mingea e in terenul politicienilor, iar rezultatul final – LA TOAMNA !!!

Varza a spus: (mai 30th, 2014 at 18:46 )

Bun material. Pai poate i-l vedem președinte pe bungau, ajutat de betivul musat. Si la echipa Răzvan musat. Superizati de Jackie. Afaraaaa domnilor, plecați singuri. Imbirligatorul si betivul de musat cu fiul sau lingau , Senilul de bungau, arbitrul susținut de Grindeanu Mayer out, lăsați-ne. Plus Jackie, Șunda, si alții. Cheltuim doar bani mulți cu ei si atit. Si-au făcut Plinul destul, au supt din toate părțile, gata, ajunge. Afara, plecați singuri.

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (mai 30th, 2014 at 20:09 )

ALEXA NU ESTE ANTRENORUL DE CARE POLI ARE NEVOIE!BOJIN ARE DREPTATE REZULTATELE VORBESC ȘI ASTA SE ÎNTÎMPLĂ ORIUNDE ÎN LUME UNDE SE CERE VALOARE PERFORMANTĂ ȘI DEMNITATE UMANĂ!LUCRUL DE CARE TIMIȘOARA A UITAT SE PARE!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Elena a spus: (mai 31st, 2014 at 00:44 )

„Ino the perfect spirit of true ” esti penibil…… Ce antrenor din cei 3 a avut rezultate cu echipa asta?Echipa asta a făcut minim 12 puncte cu noroc maxim….38 de puncte sunt de neimaginat la ce lot a avut echipa!! Rezultatele contează? Atunci sa plece cei care intradevar au creat si format lotul asta!!!

Elena a spus: (mai 31st, 2014 at 01:56 )

„Ino the perfect spirit of true” esti penibil…. Echipa asta a făcut minim 12 puncte cu noroc maxim…. 38 de puncte e ceva de neimaginat!! Daca trebuie judecat asa cum spui tu dupa rezultate, atunci sa plece cei care au creat si făcut lotul asta de jucatori!!

Frantz a spus: (mai 31st, 2014 at 10:39 )

Alexa-Timofte sa rămăna!! Iar remarca ” Titus Bojin e lemn cu fotbalul ” e perfect adevarata!! Ia luat puterea mințile la tractorist!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (mai 31st, 2014 at 13:08 )

@ELENA!EU SÎNT SPIRITUL VIEȚI ȘI ASTA ÎNSEAMNĂ PERFORMANȚĂ ȘI ALEXA -NU ESTE CAPABIL DE AȘA CEVA! UN ANTRENOR ÎȘI ÎNVAȚĂSȘI CREAZĂ JUCĂTORII CĂ DE ASTA ESTE ANTRENOR!!CREAZĂ STILUL DE JOC LA ECHIPĂ! ADUCE TEHNICI ȘI NOI STILURI DE JOC SĂ SURPRINDĂ ADVERSARUL! ESTE UN BUN PSIHOLOG PUNE UN SPIRIT NOU ÎN FIECARE DINTRE JUCĂTORI SĂ FACĂ FAȚĂ ÎN TEREN! DECI ALEXA ESTE DEPARTE DE AȘA CEVA!EU L -AM PROPUS PE GRIGORAȘ CU EL POLI NU AR FI RETROGRADAT ROBU NU LA ADUS! ACUM ESTE TÎRZIU!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (mai 31st, 2014 at 13:18 )

@ELENA!EȘTI NEFERICITĂ ȘI TE -AI APUCAT DE COMENTARI SPORTIVE! NEFERICITĂ VEI RĂMÎNE PENTRU CĂ ALEXA VA PLECA SAU VA FI ANTRENOR SECUND ȘI JUCĂTOR!ASTA DACĂ POLI NU RETROGRADEAZÂ!DACĂ RETROGRADEAZÂ VALI VELCEA V -A ADUCE A 3 A PROMOVARE CA ȘI ANTRENOR LA POLI! DE ACEEA A ȘI FOST ȚINUT LA TIMIȘOARA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

drucker a spus: (mai 31st, 2014 at 13:30 )

Scleroza e contagioasa in PSD !
Bojin calca pe urmele colegului de partid senilul mos Stoica -sclavul Cristestilor .

Cum adica sa plece Alexa si Timofte ??

Si sa ramana Bungau , Mihut , Mayer si Jakie , lingaii Psd-isti pe care tu i-ai adus la club inca de la inceput ???

Ce dracu nea Bojine ai kakat un cap ?Te-ai sclerozat ca si mos Stoica !

Elena a spus: (mai 31st, 2014 at 15:04 )

Ino the perfect spirit….. Imi mențin părerea!! Esti penibil…… Echipa asta a câștigat cam asa: 3 puncte cu U Cluj,Mediaș,CFR Cluj,1 punct cu Petrolul,CFR in tur cu mare șansa , chiar foarte multa șansa!! Taie punctele astea si cam vezi cu cine eram vecini de clasament….. Îți spun eu, cu Corona!!! Echipa asta a avut 3 antrenori si cu nici unul nu au avut rezultate sau măcar un joc care sa pună probleme!! Asta ce-ti spune? Îți spun eu: nimic!! Pt ca nu cred ca poți înțelege ceva!! Grigoras ca tot il dai exemplu, a preluat Pandurii doar cu o clauza specială sa nu fie tras la răspundere pt finalul asta de campionat, știind foarte bine ca nu poate schimba nimic!! Asta a si declarat…… Asa ca mai băiete eu îți argumentez totul, tu bați campii!! Multa sănătate sa ai….!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (mai 31st, 2014 at 15:44 )

@ELENA-!DACĂ TOȚI AR FI CA SISTEM TINE NNEFERICITĂ ATUNCI NU ESTE DE MIRARE CĂ POLI A RETROGRADAT!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

BRADU THE SPIRT AND VODKA PERFECT OF BIRT AND SANTZ a spus: (mai 31st, 2014 at 16:20 )

TOTI AVETI DREPTATE SA FIE PACE SI HAI ACS SI ROBU. VIVAT DREAPTA!

Ștefan a spus: (mai 31st, 2014 at 16:47 )

O mare greșeala daca pleacă Alexa si Timofte!Am citit si eu interviurile cu Nuno Claro,Ovidiu Petre,Balace…. Toti au vorbit la superlativ de Timofte si Alexa…. Cred cu tarie ce a spus Timofte: fără Alexa eram retrogadati de mult! Daca Alexa avea bulanul lui Sunda aveam mult mai multe puncte. Deci: Timofte-Alexa sa continuie si sa li se dea credit total!! Hai Poli

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Top